به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، محمد بهشتی، رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در همایش گردشگری و اقتصاد مقاومتی پس از برجام اظهار داشت: در تاریخ معاصر ایران موارد متعددی از توافقات بینالمللی را شاهد هستیم که برجام یکی از آنهاست.
وی افزود: با برجام می توانیم توقعاتی آنچه داشته باشیم مطابق آنچه که در توافقات قبلی رخ داده است از طرفی برجام با سایر توافقات معاصر متفاوت است.
بهشتی با بیان اینکه هر کدام از توافقات انجام شده نقطه عطفی در تاریخ کشور است، اظهار داشت: قطعنامه 598 که در دوران دفاع مقدس در خصوص ایران صادر شد یکی از این توافقات بود.
وی با اشاره به آثار و پیامدهای اقتصادی برجام گفت: شاهد تحولات اقتصادی و گشایش های اجتماعی هستیم که این در واقع میراث فرهنگی تبلیغات برجام است چرا که مقیاس برجام جهانی است.
بهشتی با بیان اینکه در مذاکرات برجام اولین بار در تاریخ معاصر در حالت همطرازی و تفاهم جهانی قرار گرفتیم، ادامه داد: همه آنها پتانسیل ها و ظرفیت هایی برای کشور در مقیاس جهانی ایجاد می کند.
رییس پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه در عصری که صحبت از جهانی سازی و جهانی شدن است جهانی بودن یکی از خصوصیات فرهنگ ایرانی است.
وی با بیان اینکه اقتصاددان ها در خصوص تبیین اقتصاد مقاومتی کم کاری می کنند، ادامه داد: آیا اقتصاد مقاومتی به معنای بستن درهای کشور به روی جهان است یا اینکه اقتصاد مقاومتی به معنای آن است که خود را با شرایطی که در آن قرار داریم وفق دهیم و بتوانیم در آن شرایط مقاومت کنیم؟
وی با اشاره به اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی در کشورهای ژاپن، سوییس و کره جنوبی ادامه داد: باید با الگو گرفتن از اقتصاد این کشورها البته نه صورت ظاهر آن بلکه بنیادهای آن و اینکه به ما اطمینان دهند در روز مبادا می توانیم روی پای خود بایستیم.
بهشتی در ادامه افزود: تجربه زیست ایران در سرزمین مبتنی بر اقتصاد مقاومتی بوده است که از چند سال پیش این الگو را ترک کرده ایم بنابراین اگر روزی نفت ما را نخرند و یا خشکسالی شود، می میریم و هیچ انتخاب دیگری نداریم چرا که الگوی زیستن در این سرزمین را ترک کرده ایم.
بهشتی با بیان اینکه ایران همواره برای دنیا جذابیت داشته است، خاطرنشان کرد: ایران از نظر فعالیت در حوزه میراث فرهنگی و در بسیاری موارد میراث فرهنگ بشری است بنابراین همواره برای کشورهای مختلف دنیا جذابیت داشته است بنابراین زمینه همکاری با ایران همیشه بوده است اما در برهه ای از تاریخ به دلیل مسایل سیاسی این نوع همکاری ها کاهش یافته و یا در مواردی قطع شده است.
وی با اشاره به برجام و ظرفیتهای ایجاد شده در آن گفت: برجام زمینه برای همکاریهای بین المللی را فراهم کرده است چرا که جذابیت های سرزمینی و برداشته شدن یا پاک شدن ذهنیتی که مانع می شد کشورهای دیگر به سراغ ایران و همکاری با کشورمان بیایند از میان برداشته شده است.
نظر شما