خبرگزاری شبستان- البرز
درمتون اسلامی روایات و احادیث بسیاری در خصوص اهمیت مساجد و جایگاه آنان، همچنین آبادانی و فراگیری دانش و کارهایی از این قبیل عنوان شده است.
اهمیت جایگاه مسجد و احترام به این سنگر الهی آنگونه است که رسول خدا (س) می فرمایند: « مساجد خانه پرهیزکاران است، و کسی که مسجد خانه اش باشد، خداوند او را از آسایش روحی خاصی برخوردار می سازد و عبور از صراط را برای او تضمین می کند».۱
آنچنان که پیامبر اسلام (س) از مسجد به عنوان جایگاه دانش و فراگیری قرآن یاد می کنند، امروزه یکی از ضرورت های مورد تاکید از طرف روحانیان و ائمه جماعات احیاء و پویایی مساجد است.
آیت الله سید محمد مهدی حسینی همدانی، نماینده ولی فقیه در استان البرز همواره بر اهمیت مساجد در خطبه های نماز جمعه تاکید ویژه داشته اند. آنچنان که دیدار مربیان و مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد استان با نماینده ولی فقیه در استان گویای اهمیت جایگاه مساجد و پویایی آن تلقی می شود.
رشد و رونق مساجد محصول و ثمره حضور نوجوانان و جوانان در بستر کارآمدی مسجد به واسطه برنامه های فرهنگی، هنری و مذهبی است.
در کنار پایگاه بسیج مساجد، کانون های فرهنگی هنری مساجد طی این سال ها توانسته اند برنامه های متنوعی را ارائه دهند و با اهتمام بر اولویت برنامه های فرهنگی و هنری «مسجد» را به عنوان یک کانون پویا مرکزی برای حضور پرشور و پرجاذبه برای رده های مختلف سنی از مهدهای قرآنی گرفته تا برپایی ویژه برنامه هایی برای سالمندان داشته باشند.
در تقویم کشورمان روز هجدهم اسفند سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد نام گذاری شده است و این مهم فرصتی است که نگاهی هرچند تأملی به فعالیت کانون های فرهنگی هنری مساجد از نقطه نظر مسئولان و کارشناسان داشته باشیم.
کانون های فرهنگی مساجد ظرفیت بی نظیر فرهنگی
سید حمید طهایی، استاندار البرز در مقام اجرایی یکی از برنامه های فصلی خود را حضور در مساجد استان و گفتگو با مردم به خصوص در ایام هفته دولت قرار داده است. از این مقام مسئول در خصوص نقش کانون های فرهنگی هنری مساجد می پرسیم و وی در پاسخ عنوان می کند: کانون های فرهنگی هنری مساجد یکی از بازوهای توانمند مساجد محسوب می شوند.
این مسئول ادامه داد: امروز یکی از ظرفیت های بی نظیری که در مساجد وجود دارد، همین کانون های فرهنگی هنری مساجد است.
طهایی با بیان این که « کانون های فرهنگی هنری مساجد» قطب فرهنگی ممتاز در اجرای برنامه های فرهنگی استان هستند، توضیح داد: برنامه های فرهنگی در راستای مسجد، نظام مهندسی فرهنگی مسجدی را ایجاد می کند.
و براستی جز این نیست که « مساجد خانه های خدا در زمین هستند و همان گونه که ستارگان برای اهل زمین می درخشند، مساجد نیز برای ملکوتیان نور افشانی می کنند». ۲
فعالیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد در استان البرز گویای دغدغه های فرهنگی است، آنچنان که با نگاهی گذرا به شرح برنامه های اجرایی می توان این مهم را دریافت.
برپایی سومین دوره مسابقات نقاشی ویژه دهه مبارک فجر در مسجد جامع رجایی شهر، برپایی آئین ازدواج آسان در مسجد، برگزاری ویزیت رایگان بیماران در مسجد امام سجاد (ع) در خیابان برغان کرج، اهتمام به یادواره های شهداء و بزرگداشت مقام آنان و ملاقات با خانواده آنان که همواره از برنامه های اصلی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان است که می توان به آن اشاره کرد.
با این وصف کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان ظرفیتی مردم در قالب نظام مهندسی مسجد طراز اسلامی توانسته است در بحث آسیب های اجتماعی یکی از بازوان اجرایی استان محسوب شود.
جامعه مخاطب کانون های مساجد عمده مردم هستند
مهدی جوهری، معاون رئیس کل دادگستری استان البرز در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری شبستان در البرز گفت: در بحث آسیب های اجتماعی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان با مخاطب قرار دادن دانش آموزان به عنوان جامعه هدف توانسته است، هدفمند عمل کند.
جوهری با بیان اینکه ظرفیت های شاخصی در کانون های فرهنگی هنری مساجد وجود دارد، تصریح کرد: آموزه های دینی و قرآنی به واسطه جذابیت هایی که اعضاء کانون های فرهنگی هنری مساجد در برنامه ریزی ها قرار می دهد بسیار بهتر و مطلوب تر قابل درک و تبیین است.
این مسئول خاطرنشان شد: کانون های مساجد با نگاهی به جامعه مخاطب دانش آموزی در ابعاد مختلف ورزشی، فرهنگی و هنری برنامه های موثری را طی این سال ها اجرا کرده اند که این امر قابل اهمیت و تقدیر است.
وی توضیح داد: در کنار جامعه مخاطب دانش آموزی ، توجه به دانشجویان و دانشگاهیان از دیگر ظرفیت های کانون های مساجد است که به واسطه کانون های تخصصی شاهد وفور برنامه ها و دستاوردهای آن در سطح استان هستیم.
اینچنین است که جامعه مخاطب کانون های فرهنگی هنری مساجد عمده مردم در گروه های مختلف سنی، تحصیلی و اجتماعی هستند و این ظرفیت عظیم یک فرصت بهینه در مسیر تبیین آرمان های دینی و انقلابی است.
و امروز؛ مصادف با سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان بیست و چهارمین سال باردیگر فرصتی است تا ماحصل دستاوردهای کانون های مساجد را مورد نظر و توجه قرار دهیم.
محدودیت های مالی، امکاناتی و ... مشکلات و دغدغه هایی است که اعضاء کانون های مساجد از کنار آن طی این سال ها عبور کرده اند و در سایه سار مسجد ویژه برنامه هایی را به اجرا گذاشته اند که در رشد فرهنگی استان اثر گذار بوده است.
-----------------------------------
- نوری طبرسی، مستدرک الوسائل جلد 3، 554
- میبدی، کشف الاسرار و عده الابرار جلد 6، صفحه 536
نظر شما