مدیرکل بانوان و خانواده استانداری کرمان، اهم فعالیت های انجام شده در حوزه بانوان را تشریح کرد

خبرگزاری شبستان: مدیرکل بانوان و خانواده استانداری کرمان، اهم فعالیت های حوزه بانوان را تشریح و تأکید کرد: مسئولان ما باید به زنان به عنوان سرمایه انسانی که نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند توجه داشته باشند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، دکتر فاطمه السادات حسینی، مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری، امروز(18 اسفند)در نشست خبری، گزارشی از عملکرد این دفتر را مورد توجه قرار داد و رسالت این دفتر را سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و هماهنگی با دستگاه‌های مختلف، نظارت و پیگیری طرح‌ها و برنامه‌های پیشنهادی در سازمان‌های مجری دانست.

 

پنج محور کاری اداره کل بانوان و خانواده استانداری کرمان

 

وی با تأکید بر اینکه مسئولان ما باید به زنان به عنوان سرمایه انسانی که نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند توجه داشته باشند که این قشر می‌تواند در شکوفاسازی اقصادی و ... نقش داشته باشد؛ گفت: آموزش و پرورش، اقتصادی و کارآفرینی، فرهنگی و اجتماعی،  سلامت و بهداشت، ورزش و نشاط بانوان را پنج محور کاری اداره کل بانوان و خانواده استانداری کرمان است.

 


حسینی از تدوین بانک اطلاعاتی جامع زنان استان و راهبردهای اقتصادی و فرهنگی در زمینه کارآفرینی بانوان اشاره و تصریح کرد: تدوین سند اشتغال بانوان، طرح ساماندهی مشاغل اقتصادی بانوان با رویکرد 10 انجمن که بانوان بیشترین فعالیت را در آنها دارند، سند سلامت بانوان، شناسنامه آماری با هدف مقایسه پست‌های مدیریتی بانوان، تدوین 10 طرح در حوزه زنان و خانواده از دیگر اقدامات است.

 

 جذب بیش از 900 میلیون تومان اعتبار برای برنامه‌های آموزشی و پژوهشی بانوان در سطح استان


وی به برگزاری جلسات و همایش‌های متعدد در راستای سیاست‌های افزایش جمعیتی، 50 دوره در حوزه سلامت و بهداشت بانوان با مجری‌گری اداره کل بانوان استانداری و 200 دوره با مجری‌گری سازمان‌های دیگر، اجرای طرح توان‌افزایی و ارتقای تاب‌آوری زنان در هشت شهرستان، افزایش مهارت‌های اجتماعی، شبکه‌سازی سازمان‌های مردم نهاد ویژه بانوان، جذب بیش از 900 میلیون تومان اعتبار برای برنامه‌های آموزشی و پژوهشی بانوان در سطح استان را از دیگر فعالیت های قابل ذکر عنوان کرد و افزود: سال جاری، دفتر امور بانوان و خانواده استانداری کرمان به عنوان دفتر برتر در میان سایر استان‌ها شناخته شد که حاصل تلاش همکاران و بانوان کارآفرین است.

 

 
این استاد دانشگاه به راه‌اندازی سامانه «سما بانو» که در هفته زن رونمایی می‌شود، اشاره و بیان کرد: در این سامانه اطلاعات جامعی در مورد زنان استان شامل زنان توانمند و فرهیخته و همچنین زنان آسیب دیده را گردآوری می‌کنیم  و با جمع‌آوری این اطلاعات، ارتباطی را میان این دو گروه ایجاد می‌کنیم تا به عنوان مثال نیروهای مورد نیاز اشتغالزایی توسط یک زن کارآفرین را تامین کنیم.

 


وی با بیان اینکه در این سامانه به مبحث تولیدات، بازاریابی و فروش محصولات و ... پرداخته می‌شود و مدیریت آن به صورت مشارکتی با انجمن‌های مردمی، کارآفرینان و سازمان نهادی متولی جامعه است و اداره کل بانوان در صدر همه این برنامه نظارت دارد؛ از شناسایی بانوان کارآفرین خبر داد.

 

شناسایی 2 هزار و 800 بانوی فعال اقتصادی و کارآفرین در استان کرمان

 

 مدیرکل بانوان و خانواده استانداری کرمان با افزودن اینکه این افرد می‌توانند به عنوان پشتیبان برای زنانی باشند که از استعداد و توانایی لازم برخوردار هستند، اما توان مدیریتی ندارند؛ خبر داد: 2 هزار و 800 بانوی فعال اقتصادی و کارآفرین در استان کرمان شناسایی شده‌اند.

 

وی با اشاره به اجرای طرح مشاغل بانوان روستایی و عشایر و ذکر این نکته که در این زمینه حداقل پنج روستا در هر شهرستان را با محوریت بانوان و صندوق‌های خرد زنان روستایی و عشایر راه‌انداری کردیم؛ خبرداد: مجموعه‌های اقتصادی در حال حاضر در 120 روستای شهرستان قلعه‌گنج راه‌اندازی شده و اکثر سهام‌داران بانوان هستند  و تاکید ما بر ایجاد مشاغل خرد و خانگی بود که لطمه‌ای هم به تربیت خانواده و وظیفه اصلی آنها وارد نشود.

 

این مسئول با بیان اینکه انجمن پوشاک بانوان ما حداقل 5 هزار مورد اشتغال از طریق تولید پوشاک فرم مدارس در شهرستان کرمان ایجاد کرده و انجمن گیاهان دارویی نیز با مدیریت یکی از بانوان کارآفرین بالغ بر 3 هزار اشتغال ایجاد کرده است؛ اظهار داشت: طرح پنل‌های خورشیدی برای اشتغال زنان سرپرست خانوار در تفاهم نامه‌ای با کمیته امداد امام خمینی (ره) در شهرستان کهنوج در حال اجرا است که در مرحله اول برای پایلوت 11 پنل در نظر گرفته شده که 9 مورد در کهنوج در سه روستا احداث می‌شود.


احداث مهدکودک برای نگهداری کودکانی که مادران آنها در زندان به سر می‌برند


وی راه اندازی بیش از 30 نمایشگاه برای عرضه محصولات بانوان به صورت ملی، منطقه‌ای و استانی، احداث مهدکودک برای نگهداری کودکانی که مادران آنها در زندان به سر می‌برند با اعتبار 200 میلیون تومان، ایجاد سه مرکز کاهش آسیب‌های اجتماعی زنان با تیم‌های سیار، سه مرکز سرپناه شبانه در شهرستان کرمان، دو مرکز درمانی زنان با حمایت دانشگاه علوم پزشکی کرمان، مراکز اقامتی میان مدت با همکاری بهزیستی را نیز به عنوان بخشی از فعالیت ها مورد اشاره قرار داد.

 

مدیرکل بانوان و خانواده استانداری کرمان همچنین بر تلاش برای ارائه آموزش‌های مهارت‌های زندگی و مشاوره‌های قبل و بعد ازدواج  به عنوان مهمترین اصل در خانه و جلوگیری از موازی کاری در این زمینه تأکید و خاطرنشان کرد: برنامه‌هایی از جمله حمایت از سلامت مادر و کودک، دختران و مادران در حاشیه شهر، ارائه مکمل‌های دارویی در مدارس دخترانه، غربالگری برای بانوان  توسط بیمه سلامت در حوزه سلامت و بهداشتی داشتیم وراه‌اندازی بیمارستان فوق تحصصی زنان را در استان در دست اقدام داریم.

 

پیش بینی 2 هزار و 800 برنامه در کل استان در حوزه بانوان و خانواده در هفته زن

 

وی با اشاره به هفته گرامیداشت مقام زن از 21 تا 27 اسفند به پیش بینی 2 هزار و 800 برنامه در کل استان در حوزه بانوان و خانواده اشاره و تصریح کرد: برپایی چادرهای سلامت و حمایت از خانواده‌های بی‌سرپرست و بدسرپرست در حاشیه شهرها، برپایی نمایشگاه‌های متعدد، بازدید از خانه سالمندان، برپایی چادرهای سلامت در میعادگاه‌های نماز جمعه و معاینه رایگان بانوان، بازدید از خانواده شهدا و تجلیل از زنان و بانوان ایثارگر و همسران و مادران ایثارگران در نظر گرفته شده است  و اصلی‌ترین محور برنامه‌ها جشن‌ و نشاط و تجلیل از بانوان است.

 

 

 

 

کد خبر 615667

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha