خبرگزاری شبستان- رشت، مبارزات مردم انقلابی ایران علیه رژیم پهلوی از مساجد آغاز شد و این مساجد بودند که به پایگاهی برای ساماندهی مبارزات مردمی مبدل شدند.
مساجد با دادن آگاهیهای سیاسی به مردم، ارتقای آگاهی سیاسی جامعه وایجاد ارتباطات چهره به چهره بین مردم و دست اندرکاران امر سیاست گذاری های پنهانی آتی انقلاب به تقویت روحیه حق طلبی و مبارزه جویی مردم پرداخته و این مبارزات را با رهبری داهیانه امام راحل(ره) هدایت کردند. در واقع مسجد مهمترین کانون در پیروزی انقلاب اسلامی ایران بودند.
در تاریخ انقلاب اسلامی به فراخور هر حادثهای مساجد نقش خود را ایفا كردند و امروز نیز وظیفه مقابله با هجمه های فرهنگی دشمن و بصیرت افزایی مردم را دارند.
مساجد از جمله مکان هایی است که از ظرفیت فراوانی برخوردار است و نباید از این ظرفیت غافل شد، امروز باید نقش مساجد به عنوان مبدا بسیاری از حرکتهای فرهنگی در جامعه تبیین شود.
با توجه به تهاجم فرهنگی دشمن از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در جهت ارایه طرحهایی برای مقابله با تهاجم فرهنگی، احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد و استفاده بهینه از امکانات و تأسیسات دستگاههای دولتی، ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تشکیل شد.
هم اکنون تعداد این کانون ها به 24 هزار کانون رسیده و به یکی از وسیعترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی تبدیل شده است.
کانون های فرهنگی و هنری مساجد ابزاری موثر در رونق فعالیت های فرهنگی مساجد و جذب جوانان به این مکان مقدس هستند که باید مورد حمایت ویژه متولیان و مسئولان فرهنگی قرار گرفته تا بتواند از ظرفیت خود جهت خنثی کردن هجمه فرهنگی دشمن بهره گیرد.
آیت الله زین العابدین قربانی، نماینده ولی فقیه در گیلان و امام جمعه رشت با تاکید بر اهمیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد در جامعه با بیان اینکه فرزندان صالح در کانون های فرهنگی و هنری مساجد ترییت می شوند، گفت: ما در طول تاریخ همه چیز را از مساجد آموخته ایم.
وی با بیان اینکه پیامبر و علما، مردم را در مساجد با اخلاقیات دینی آشنا کرده اند، گفت: کانون های فرهنگی و هنری مساجد با تلاش در زمینه های هنری و فرهنگی و با محور قرار دادن قرآن مجید توانستهاند درس های معارف و آموزه های اسلامی را به شکل علمی و صحیح برای مردم به ویژه جوانان تبیین و تشریح کنند.
امام جمعه رشت با اشاره به توصیههای موکد مقام معظم رهبری مبنی بر همکاری با کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، گفت: این تاکیدات وظیفه مسئولان دستگاههای اجرایی و مردم متدین را سنگین تر می کند تا محکم تر و عمیق تر گام برداشته و توجه به مسجد و کانونهای فرهنگی و هنری را سرلوحه کارهای فرهنگی و دینی خویش قرار دهند.
محمدعلی نجفی استاندار گیلان نیز با بیان اینکه مساجد مهمترین پایگاه فرهنگی تبلیغی در نظام جمهوری اسلامی است گفت: اهمیت مساجد و کانون های فرهنگی و هنری بر کسی پوشیده نیست.
وی با اشاره به اینکه مساجد علاوه بر مقدس بودن و معنویت، کارکردهای فراوانی دارند، خاطرنشان کرد: تربیون های مبلغین مقدس است و ما باید فضا را به گونه ای فراهم کنیم که از این تربیون مقدس نقدی وارد نشود که صحیح نباشد.
وی خواستار رعایت اخلاق مداری در جامعه شد و اظهار کرد: کانون های مساجد با استفاده از ابزار هنری باید ارزش های اسلامی و آموزه های دینی را در جامعه ترویج دهند.
فیروز فاضلی مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان نیز کانون های مساجد را سنگر مقابله با تبلیغات شوم دشمنان دانست و گفت: مساجد فقط محل مسائل دینی و مذهبی نیست و کارکردهای بسیار متنوعی در سطح جامعه دارند.
وی مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و .... را از شاخص های فعالیت های مهم در مساجد اعلام کرد و افزود: تریبون و منبر در مساجد یک رسانه بوده و ائمه جماعت تاثیر به سزایی در انتقال فرهنگ و سیاست و .... در جامعه ایفا می کنند.
فاضلی تاکید کرد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد در جامعه و در جهان اسلام نمونه ای از باز آفرینی هنر اسلامی است.
اکبر مستعلی پور، مسئول کانون فرهنگی و هنری شهید باهنر مسجد جامع شهر لوندویل بندر آستارا با بیان اینکه فعالیتهای کانونها خوب و مناسب، ولی کافی نیست افزود: برنامههای کانونهای فرهنگی و هنری مساجد تا حدودی خوب بوده، ولی به نظر میرسد نیاز به فعالیت بیشتری وجود دارد تا به نقطه مطلوب برسیم.
وی محوریت برنامههای کانون بر اساس برنامههای قرآنی را مهمترین نقطه قوت کانونها برشمرد و اظهارکرد: ضعف کانونها نبود مکان مستقل در مساجد و فضای مناسب برای بعضی از کلاس های آموزشی از قبیل کلاسهای ورزشی است.
مستعلیپور با تاکید بر تاثیرگذاری برنامه های کانونهای فرهنگی و هنری مساجد در مقابله با جنگ نرم دشمن افزود: بهتر است آموزشهای خود را در جهت تقویت ایمان و اعتقادات جوانان هدف گذاری کرده و آنها را برای مقابله با نفوذ نرم افزاری دشمن آمادهتر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به سرمایه گذاری دشمن در تهاجم فرهنگی عیله ایران اسلامی بهتر است امکانات و اعتبارات بیشتری در اختیار این کانون ها گذاشته شود تا بیش از پیش در انجام فعالیت های خود موفق باشند.
فرج کرمدار، مسئول کانون فرهنگی هنری فجرمسجد ولی عصر(عج) خانی کنار، با بیان اینکه تشکیل کانون های فرهنگی و هنری به ویژه در مساجد روستایی موجب رشد معنوی نوجوانان و جوانان شده است اظهار کرد: تعامل و همکاری تنگاتنگ کانون با هیئت امنای مساجد و پایگاه بسیج روستا، مهمترین عامل موفقیت در استفاده از ظرفیت مساجد و کانونهای فرهنگی هنری در راستای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن است.
وی با بیان اینکه مساجد دارای ظرفیت عظیم بوده و نباید از این ظرفیت غافل شد تصریح کرد: استفاده از روحانی باسواد و آشنا به علم روز و دارای حسن خلق یکی از راههای جذب نوجوانان و جوانان به مساجد و شرکت در برنامههای کانونهای فرهنگی هنری است.
وی با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری باید به جای برنامه های کلیشهای تنوع در برنامه ها را در دستور کار خود قرار دهند، افزود: توجه به نوجوانان و جوانان از مزیت های اصلی کانون های فرهنگی و هنری است.
اجرای طرح های فرهنگی و هنری در قاب کانون های فرهنگی و هنری مساجد در میان جامعه مخاطب که اکثریت جوانان و نوجوانان را شامل می شود نیازمند تخصیص اعتبارات است. در دنیای امروز که باورها و اعتقادات جوانان ایران اسلامی مورد هجوم تبلیغاتی، فرهنگی و رسانه ایی دنیای استکبار قرار گرفته و میلیاردها دلار جهت این امر اختصاص یافته و شبکه های ماهواره ایی به حریم امن خانواده وارد شده اند با اندک اعتبار نمی توان اثرگذاری لازم را در جامعه داشت.
در حال حاضر از شرایط مطلوب فاصله داریم و باید با کیفیت بخشی کانون های مساجد بتوانیم به رسالت خود عمل کنیم که این نیازمند مشارکت مردمی و حمایت دستگاه های دولتی است..
نظر شما