خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نماینده آمریکا در سازمان ملل: باید ایران را از سوریه بیرون برانیم، سرکردگان القاعده و داعش می توانند به آمریکا بروند، ائتلاف عربستان هوس آمدن به سمت ایران را نکند از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
نماینده آمریکا در سازمان ملل: باید ایران را از سوریه بیرون برانیم
«نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد بامداد پنجشنبه بعد از نشست شورای امنیت پشت درهای بسته، به تکرار ادعاهای تأییدنشده علیه ایران پرداخت.
«هیلی» با بیان اینکه سوریه دیگر «نمیتواند محل امنی برای تروریستها باشد» گفت لازم است که «ما ایران و نائبانش را از آنجا بیرون برانیم.»
وی این اظهارات را در حالی بیان کرد که در طول جنگ 6 ساله سوریه شواهد متعددی در تأیید حمایت واشنگتن از گروههای تروریستی در این کشور خاورمیانه آشکار شدهاند.
نیکلی هیلی از پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا آمریکا فکر میکند بشار اسد، رئیسجمهور سوریه بایستی از سمتش کنارهگیری کند، پاسخ نداد. با وجود این، مارک تونر، سخنگوی موقت وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری روز چهارشنبه گفت که موضع واشنگتن درباره رئیسجمهور سوریه تغییر نکرده است.
نماینده آمریکایی گفت: «سوریه نمیتواند محل امنی برای تروریستها باشد و ما بایستی تضمین کنیم که ایران و نائبانش را از سوریه بیرون میرانیم.»
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گفتوگو کرد
آویگدور لیبرمن، وزیر جنگ رژیم صهونیستی روز چهارشنبه با رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا دیدار کرد.
طبق گزارش هاآرتص، لیبرمن در این دیدار گفته که شهرکسازیهای اسرائیل مانع صلح نیستند.
لیبرمن برای دیدار با مقامهای آمریکا به واشنگتن سفر کرده است.
در بیانیهای که دفتر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی صادر کرده آمده که لیبرمن در این دیدار از وزیر خارجه آمریکا خواسته سیاستهای واشنگتن در قبال شورای حقوق بشر سازمان ملل را مورد بررسی قرار هد.
لیبرمن در این دیدار درباره ایران نیز با تیلرسون گفتوگو کرده است. در بیانیه وزارت جنگ اسرائیل آمده است: «ایران ثبات خاورمیانه را تضعیف میکند و اقدام به گسترش تروریسم به سراسر دنیا میکند.»
واکنش مقامهای دولت ترامپ به تصمیم تهران برای منع سفر اتباع آمریکایی به ایران
چند مقام وزارت خارجه آمریکا در گفتوگو با رسانه «واشنگتنفریبیکن» گفتهاند از تصمیم تهران برای ممنوع کردن سفر اتباع آمریکایی به ایران آگاه هستند.
سخنگوی وزارت خارجه ایران در هفته جاری گفته بود که اقدام دولت ترامپ برای منع سفر اتباع ایرانی به آمریکا را با اقدام متقابل پاسخ خواهد داد.
«واشنگتنفریبیکن» به نقل از چند مقام وزارت خارجه دولت ترامپ که اشارهای به نام آنها نکرده نوشته که واشنگتن از این تلاشهای ایران آگاه است و شهروندان آمریکایی را از سفر به ایران منع میکند.
مهر:
سرکردگان القاعده و داعش می توانند به آمریکا بروند
روزنامه «هافینگتن پست» در گزارشی ضمن انتقاد از دستور جدید مهاجرتی ترامپ، آن را «سیاستی به دنبال توجیه» توصیف کرد.
روزنامه مذکور در ادامه نوشت: بر اساس دستور مهاجرتی جدید ترامپ، «اسامه بنلادن» بنیانگذار القاعده، «ابوبکر البغدادی» سرکرده داعش، «هیبتالله آخوندزاده» سرکرده طالبان و «ایمن محمد الظواهری» سرکرده القاعده همگی می توانند از یک سفارتخانه آمریکا درخواست روادید کنند؛ اما کودکان پناه جوی سوریه، دانشجویان دکتری تخصصی ایران، امدادگران سومالیائی همه و همه از ارائه درخواست روادید آمریکا منع میشوند.
در ادامه گزارش این روزنامه آمده است: تا کنون پناه جویان چند حمله تروریستی در آمریکا انجام داده اند؟ از زمان معرفی قانون پناه جویان در دهه ۸۰، هیچ.
لازم به ذکراست، پس از اینکه دو روز پیش دستور جدید مهاجرتی توسط وی صادر شد، «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا در این باره گفته بود: مردم آمریکا اطمینان داشته باشند که ما راه هایی را برای بهبود روش های صلاحیت سنجی (مهاجران) به کار خواهیم بست. ترامپ در صدور این دستور از اختیارات قانونی خود برای حفظ امنیت مردم آمریکا استفاده کرده است.
همچنین، «جف سشنز» وزیر دادگستری این کشور نیز در حمایت از دستور جدید محدودیت مهاجرتی که توسط ترامپ به امضاء رسید، گفت: ما نیز مانند هر کشور دیگری حق داریم کسانی که به آمریکا وارد می شوند را کنترل کرده و آن هائی که ممکن است به ما آسیب برسانند را بیرون برانیم.
از سوی دیگر «جان کلی» وزیر امنیت داخلی آمریکا درباره دستور مهاجرتی جدید ترامپ اعلام کرده بود: دستور اجرائی ترامپ موجب می شود تا امنیت آمریکا بیشتر شود! در تلاشیم تا با همکاری یکدیگر بتوانیم آن را اجرائی کنیم. ما این دستور را به اجرا درمی آوریم. ما قانون وضع نمی کنیم؛ اما سوگند خورده ایم تا آن را به اجرا درآوریم؛ لذا چاره ای جز اجرای آن نداریم.
گفتنی است دولت آمریکا پیشتر با هماهنگی های انجام شده با دولت عراق، شهروندان این کشور را به طور کلی از قانون منع ورود به آمریکا معاف کرده بود.
شایان ذکر است، پس از اینکه ترامپ در ۲۷ ژانویه سال جاری میلادی با صدور دستوری از ممنوعیت سفر اتباع ۷ کشور مسلمان به کشورش خبر داد، دادگاهی در شهر «سیاتل» طی حکمی آن را به صورت موقت لغو کرد.
«جیمز رابرت» یکی از قضات فدرال شهر سیاتل ایالت واشنگتن آمریکا طی حکمی، دستور لغو موقت سیاست مهاجرتی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور، مبنی بر ممانعت از ورود اتباع هفت کشور مسلمان به خاک آمریکا برای یک بازه زمانی ۹۰ روزه را صادر کرده بود.
دولت ترامپ در پی این اقدام و برای لغو حکم این قاضی، از دادگاه دیگری تقاضای بررسی فوری پرونده مذکور را مطرح نمود؛ لیکن این دادگاه حکم خود را مبنی بر لغو فوریت بررسی اعلام و موضوع را به صورت عادی در دستور کار خود قرار داد.
یک ماه پیش نیز دادگاه تجدید نظر حکم دادگاه بدوی فدرال را علیه ترامپ مورد تأئید قرار داد تا رئیس جمهور جدید آمریکا پرونده قضائی مربوط به دستور خود را تنها از طریق دادگاه عالی این کشور بتواند مورد پیگیری قرار دهد.
گفتنی است، فقدان نام عربستان در فهرست اتباع ۷ کشوری که بر اساس دستور اجرائی «دونالد ترامپ» نمی توانند به آمریکا بروند، تردیدهای زیادی را درباره این حکم به وجود آورده است.
سنای آمریکا به توافق درباره تحریم جدید علیه ایران نزدیک شد
برخی از مقامات کمیته روابط خارجی سنای آمریکا از جمله «باب کورکر» رئیس این کمیته از نزدیک شدن به حصول توافق برای اعمال تحریم های غیر هسته ای علیه ایران سخن می گویند.
المانیتور از تلاش نمایندگان هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه آمریکا برای تدوین یک بسته تحریمی تازه علیه ایران خبر داده و نوشته است که سناتورهای ارشد میگویند به نهایی کردن این بسته نزدیک شدهاند.
باب کورکر رئیس کمیته روابط خارجی سنا گفت: احتمال توافق بر سر بسته تحریمی ایران بعد از ماهها مذاکره داخلی جمهوریخواهان با دموکرات های سنا، از جمله «بن کاردین» و «باب منندز» افزایش یافته است.
کاردین در این رابطه به المانیتور گفته است که نتیجه رایزنی ها در کمیته روابط خارجی نباید ناقض توافق هستهای باشد. میخواهیم اطمینان یابیم که تحریم ها توافق هستهای ایران را نقض نمیکند. میخواهیم این تحریم ها با اقدامات ایران همخوان باشد. فعلا داریم روی این مسئله کار میکنیم، اما هنوز نهایی نشده است.
در همین رابطه «جیم ریش» از اعضای کمیته روابط خارجی سنا گفته است که تحریم های جدید به مواردی چون بیثبات کردن منطقه، تروریسم و ادامه استقرار موشک های بالستیک مرتبط خواهد شد.
باشگاه خبرنگاران جوان:
جنبش نجبا: ائتلاف عربستان هوس آمدن به سمت ایران را نکند
سید «هاشم الموسوی» با اشاره به قدرت جمهوری اسلامی ایران گفت: ما به ائتلاف عربستانی ضد یمن توصیه میکنیم، وقتی نتوانستند یک کشور کوچک مانند یمن را شکست دهند، بهتر است هوس آمدن به سمت ایران را که کشوری پیشرفته و قوی است، نکنند.
الموسوی با بیان این که تروریسم به دنبال تخریب چهره اسلام و زیرساختهای کشورهای اسلامی است، اظهار داشت: هدف این جنگ تخریب کشورهای اسلامی و چهره اسلام است و بر همین مبنا رسانههای معاند جنگ منطقه را جنگ طائفی مینامند.
به گزارش دفتر سیاسی رسانهای مقاومت اسلامی نُجَباء در ایران، الموسوی افزود: ما در عراق یک امت واحد هستیم که علیه تروریسم مبارزه میکنیم.
وی با بیان اینکه داعش با پول و سلاح های اهدایی (کشورهای غربی - عربی) حمایت میشود و بخشهای وسیعی (از چند کشور اسلامی) را تحت اشغال خود قرار داده، گفت: داعش پرچم طائفهگرایی را در منطقه در دست گرفته و هدف این گروه تروریستی تخریب مقدسات اسلامی است.
الموسوی ادامه داد: هم اکنون شهرهای بسیاری در عراق از دست عناصر داعش آزاد شده و امروز داعش بسیاری از سرکردگان خود را از دست داده که اکثریت آنها عربستانی هستند.
سخنگوی جنبش ُنجَباء با اشاره به پیروزی های رزمندگان عراقی در نبرد موصل افزود: عناصر داعش در حال حاضر قصد فرار به سوریه و برپایی یک حکومت جدا را دارند و آمریکا نیز به دنبال اعزام تروریستهای داعش به یمن و سوریه است تا تروریسم به کل منطقه سرایت کند.
وی تاکید کرد: آمریکا همچنین به دنبال احیای تروریسم در آفریقاست. الموسوی گفت: جنگ موصل ساده است، زیرا گروههای تروریستی متلاشی شدهاند؛ نقشه ما عبارت بود از جداسازی تلعفر از موصل که باعث شد داعش نفسهای آخر خود را بکشد و ما توقع داریم طی روزهای آینده جنگ موصل با یاری خدا پایان یابد.
این فرمانده برجسته نجبا با اشاره به نقشه آمریکایی ها در موصل نیز اظهار داشت: نیروهای آمریکایی با حضور در موصل به دنبال آن هستند تا پیروزی مردم عراق در این جنگ را بدزدند.
شان اسپایسر مدعی شد: واشنگتن اقدامات تحریکآمیز ایران را تحمل نمی کند
«شان اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری امروز کاخ سفید در واکنش به رویارویی اخیر کشتی های ایران با کشتی آمریکایی در خلیج فارس، گفت: رئیس جمهور در جریان این مسئله قرار دارد و به صراحت اعلام کرده که این اقدامات تحریکآمیز، چیزی نیستند که تحمل شوند.
وی خبرنگاران را برای دریافت توضیحات بیشتر در مورد این حادثه به وزارت دفاع آمریکا ارجاع داد.
دو روز قبل رسانههای آمریکایی گزارش دادند یک کشتی آمریکایی در تنگه هرمز پس از نزدیک شدن یک قایق ایرانی مجبور به تغییر مسیر شده است.
این رسانهها در حالی ایران را به ایجاد تقابل با کشتی آمریکایی متهم کردند که امروز نیروی دریایی سپاه روایت واشنگتن از این حادثه را رد و تأکید کرد این کشتی آمریکایی بود که در اقدامی غیرحرفه ای به قایقهای ایرانی نزدیک شد.
ناوسالار سوم پاسدار «مهدی هاشمی» فرمانده ناوتیپ رزمی 112 ذوالفقار منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این باره گفت: به دنبال حضور نامشروع شناورهای مربوط به قدرت های فرامنطقهای در خلیج فارس و تنگه هرمز، در مورخ 14/12/95 از ساعت 10/20 تا 11 صبح، یک فروند ناو امریکایی از ناوگروه امریکایی و انگلیسی که در حال عبور از ترافیک زون تنگه هرمز بود از مسیر بین المللی خارج و به سمت شناورهای حاضر نیروی دریایی سپاه در منطقه تغییر مسیر داد و در اقدامی غیرحرفهای و حرکت توأم با اخطار تا مسافت 550 متری نزدیک شناورهای ما شد.
وی افزود: حضور شناورهای امریکایی و انگلیسی در خلیج فارس و تنگه هرمز که همراه با ترس و وحشت است، امنیت این منطقه راهبردی که تأمین کننده بخش اعظم انرژی جهان است را به مخاطره انداخته است و اقدامات غیر حرفه ای آنها تشنج و ناامنی را دامن زده و می تواند تبعات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.
ایرنا:
اندونزی، ایران را جایگزین عربستان برای واردات گاز می کند/ افزایش واردات تا یک میلیون تن
مدیر کل شرکت نفت و گاز اندونزی اعلام کرد انتظار می رود کشورش واردات گاز مایع (LPG) از ایران را افزایش دهد.
تارنمای 'هلینیک شیپینگ نیوز' روز پنجشنبه به نقل از 'ویراتماجا پوجا' مدیر کل وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی، اعلام کرد: در صورتی که امکان داشته باشد ما بسیار متمایل به افزایش واردات گاز طبیعی با قیمت تخفیفی از ایران هستیم.
گزارش رسانه های اندونزی نشان می دهد دولت این کشور پس از سفر اوایل اسفند ماه جاری 'دارمین ناسوتیون' وزیر هماهنگی امور اقتصادی اندونزی به تهران در حال بررسی بیشتر این گزینه است.
'ویراتماجا پوجا' گفت که اندونزی قصد دارد میزان واردات گاز طبیعی خود از ایران را از 500 هزار تن به یک میلیون تن افزایش دهد.
وی گفت: البته این خواسته اندونزی به ایران و میزان تخفیف بهای گاز و همراهی با شرکت ملی نفت و گاز اندونزی (پرتامینا) بستگی دارد.
این مقام وزارت انرژی اندونزی در خصوص میزان تخفیفی که مدنظر 'پرتامینا' است اظهار نظری نکرد و آن را به این شرکت ارجاع داد.
وی تاکید کرد که افزایش واردات گاز طبیعی از ایران می تواند بر میزان واردات گاز از سایر کشورها از جمله عربستان تاثیرگذار باشد.
این مقام اندونزیایی همچنین تصریح کرد که شرکت نفت و گاز عربستان (آرامکو) نیز در سفر 'ملک سلمان' به اندونزی از این تصمیم آگاه شده است.
'ویراتماجا پوجا' از بیان واکنش عربستان نسبت به اندونزی به دلیل کاهش واردات گاز طبیعی خودداری کرد.
ادامه واردات گاز توسط شرکت ملی نفت و گاز اندونزی (پرتامینا) که مهر ماه امسال نخستین محموله 44 هزار متریک تنی گاز مایع (ال.پی.جی) خریداری شده از ایران وارد این کشور شد، از محورهای اصلی مذاکرات هیات اندونزیایی در مذاکرات اوایل اسفند در تهران بود.
قیمت گاز مایع با توجه به اینکه همسایه های اندونزی از جمله مالزی و استرالیا از صادرکنندگان گاز هستند برای مقام های جاکارتا مهم است و رایزنی در این خصوص در این سفر نیز صورت گرفت.
'دارمین ناسوتیون' وزیر ارشد هماهنگی امور اقتصادی اندونزی اخیرا، گفت در حال حاضر قیمت گاز مایع منطقه خلیج فارس 3 الی 3.5 دلار در هر مترمکعب است و امیدواریم با توجه به فاصله میان ایران و اندونزی قیمت گاز مایع وارداتی از ایران در اندونزی کمتر از 6 دلار در هر مترمکعب تمام شود.
پیش بینی می شود شرکت پرتامینا اندونزی از سال 2019 با کمبود جدی گاز مایع مواجه شود. در حال حاضر مصرف روزانه گاز در اندونزی سه هزار تا سه هزار و 500 بر حسب میلیون استاندارد فوت مکعب mmscfd است که این میزان سالانه سه الی چهار درصد افزایش می یابد.
نظر شما