به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، مجتبی فرهمند شامگاه چهارنشبه (18 اسفند) در نشست خبری با خبرنگاران که در شهرک صنعتی علویجه برگزار شد با اشاره به اینکه با پیشنهاد اداره محیط زیست علویجه و تامین آب از سوی شهرک صنعتی علویجه دستور کاشت یک هزار و 500 نهال در این شهرک صنعتی برای حفاظت از محیط زیست و کاهش آلایندههای زیست محیطی در دستور کار قرار گرفت، اظهار داشت: ما در نظر گرفتیم که به جای حبس و همچنین مجازاتهای نقدی صنایع را به اجرای طرحهایی در راستای حفاظت از محیط زیست مجبور کردیم.
وی با بیان اینکه ما سعی بر آن داشتیم قاضی کیفر زدایی کند، گفت: باید توجه داشته باشیم که زندانی کردن کارفرمایان که ایجاد اشتغال داشته است کار درستی نیست و از این رو جایگزینی برای کیفرها و ابزارهای موجود پیدا کردیم که کارفرمایان نیز مشتاق اجرای این طرح هستند.
رئیس دادگستری مهر دشت با اشاره به اینکه مجرم محکوم به کاشت 1500 درخت در محل وقوع جرم شده است، تصریح کرد: در این مجازات مجرم با علاقه مجازات را می پذیرد و اجرایی میکند.
وی اضافه کرد: این حکم برای نخستین بار در کشور صادر شده است و امیدواریم در همه کشور تسری باید.
فرهمند با اشاره به اینکه در شهرک صنعتی علویجه یک شرکت فولادی محکوم به کاشت یک هزار و 500 نهال و سه میلیون تومان جزای نقدی شد، افزود: سعی داریم این روند را در مجازاتهای زیست محیطی ادامه دهیم تا نفع آن به محیط زیست برسد.
وی با بیان اینکه شرکت فولادی در علویجه موظف به کاشت یک هزار و 500 نهال طی یک ماه شد، افزود: باید توجه داشته باشیم که این صنعت در ابتدا آلایندههای خود را با نصب فیلترینگ از بین برده و پس از تامین آب مورد نیاز برای کاشت 1500 نهال دوباره آغاز بکار میکند.
رئیس دادگستری مهردشت با اشاره به اینکه در منطقه علویجه با توجه به دارا بودن محیط زیست مناسب و قرار گرفتن در کنار پارک ملی قمیشلو حساسیتهای زیادی در خصوص محیط زیست وجود دارد، افزود: هر فردی که در این شهرستان به محیط زیست آسیب بزند باید با حمایت از محیط زیست به روشهای مختلف با استفاده از حکم قضایی این آسیبها را جبران کند.
صنایع بیش از تولید درگیر حل بحرانها هستند
مجید نورشرق، مدیرعامل شرکت فولادی در علویجه نیز با اشاره به اینکه در حال حاضر این واحد از هر گونه آلودگی مبراست، تصریح کرد: امروز میزان آلایندگی در این کارخانه کمتر از اتوبوسهای شهری است اما اینکه چرا همیشه تولید کنندگان مورد اتهام واقع شدند، جای تامل دارد.
وی با بیان اینکه از سال 93 و برخلاف قانون ما مجبور به پرئداخت مالیات بر ارزش افزوده شدیم، گفت: در قانون به صراحت عنوان شده است که مالیات بر ارزش افزوده از قراضه دریافت نشود و این در حالی است که اجرایی شده است.
مدیرعامل یک شرکت فولادی با اشاره به اینکه بیش از سه هزار نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم در این شرکت فولادی فعالیت دارند، تصریح کرد: در چند ماه اخیر تمامی کارکنان با پرداخت تمامی حق و حقوق، اخراج شدند.
وی با اشاره به آلایندگی این شرکت ابراز داشت: برای کاهش آلودگی ایجاد شده و توسط کورههای شرکت، فیلترهایی نصب کردیم که بالغ بر ۱۶ میلیارد تومان هزینه در بر داشته است، این جا باید مطرح کنم که ما هم از محیط زیست انتظاراتی داریم.
نورشرق با بیان اینکه همه انرژی صنایع به جای تولید صرف مدیریت و رفع بحرانها میشود، افزود: برای رفع این معضلات همکاری نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی امری ضروری است.
نظر شما