خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشورمان در میان کشورهای نفت خیز و گازخیز جهان یکی از با سابقه ترین کشورهای استخراج کننده نفت و گاز است. هم اکنون بیش از یک قرن از حفاری نخستین چاه نفت در ایران از سوی تیم مهندسی، عملیاتی ویلیام ناکس دارسی به رهبری ماریوت میگذرد. نخستین چاه در ایران در منطقه چیاسرخ یا چاه سرخ در شمال غرب قصر شیرین حفر شد و در تابستان ۱۹۰۳ در عمق ۵۰۷ متری به گاز و کمی نفت رسید. در ادامه تلاش های تیم حفاری در سال ۱۲۸۷ هجری شمسی، نخستین چاه اکتشافی و قابل بهره برداری در منطقه مسجد سلیمان نیز به نفت رسید این در حالی است که عملیات کاوش برای کشف مخازن جدید در دیگر مناطق ادامه یافت و در پی آن حوزه های نفتی هفتگل، آغاجاری، گچساران، پازنان، نفت سفید و میادین لالی، اهواز، بینک، بی بی حکیمه، مارون و کرنج کشف و به بهره برداری رسیدند.
بنابراین گزارش، کشورمان در حوزه حفاری به درجه ای از پیشرفت رسیده است تا جایی که امروز ایران سهم 7 درصدی از دکل های حفاری نفتی دنیا را دارد. ایرنا در این زمینه به نقل از رکن الدین جوادی، معاون نظارت بر منابع هیدروکربوری وزیر نفت نوشته است: "جمهوری اسلامی ایران اکنون حدود هفت درصد از دکل های حفاری موجود در دنیا را دارد که فعال است، درحالی که در گذشته یک دکل در ایران فعالیت داشت. اکنون بیش از دو هزار دکل در دنیا فعال است، که ایران از این میزان بیش از ١٤٠ دکل را به خود اختصاص داد. تعریف نقش و کارکرد برای این دکل ها و تامین خدمات پشتیبانی از موضوع های جدی است که باید به آنها توجه شود."
یادآور می شود: چندی پیش یک دستگاه حفاری سنگین خشکی جدید به ناوگان شرکت ملی حفاری افزوده شد و از شمار دکلهای حفاری شرکت ۳۲ دستگاه در حفاری چاههای توسعه ای، ۵ دستگاه در حفاری چاههای توصیفی، دو دستگاه در حفاری چاههای اکتشافی و ۳۳ دستگاه در عملیات تعمیر چاهها به کارگیری شده است.
نظر شما