نفتای ایران بعد از ۶ سال به ژاپن رفت

خبرگزاری شبستان:با رشد صنایع نفتی کشورمان و افزایش تعداد مشتریان بین المللی آن شاهد هستیم ژاپن واردات نفتای ایران را پس از ۶ سال ازسر گرفته است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: نفتا به طبقه‌ای از سوخت‌های مایع هیدروکربنی با فراریت و اشتعال‌پذیری بالا گفته می‌شود که در برج تقطیر پالایش نفت خام بین گازهای سبک (مثل ال‌پی‌جی) و نفت سفید قرار می‌گیرد. بخش عمده میعانات گازی یعنی نفتی که از چاه گاز برداشت می‌شود، نیز از نفتا تشکیل شده‌است. این سوخت مایع از قطران زغال سنگ نیز قابل استحصال است.

 

بنابراین گزارش، نفتا کاربردهای متنوعی دارد. صنایع شیمیایی و پتروشیمی خریدار اصلی نفتا هستند که از آن به عنوان خوراک تولید فرآورده‌های مختلف پتروشیمی از جمله حلال‌ها و رقیق‌کننده‌ها، مواد اولیه انواع پلاستیک، الیاف مصنوعی و الکل‌های صنعتی استفاده می‌کنند. برای مثال بخش عمده تینرهای رنگرزی از نفتا تشکیل می‌شود و بیشتر ترکیب‌های پلاستیکی اتیلنی با نفتا ساخته می‌شوند. همچنین با استفاده از فرایندهای کاتالیستی می‌توان نفتا را به بنزین‌های اکتان بالا و سوخت‌های نفتی دیگر نیز تبدیل کرد. نفتا حلالی بسیار نیرومند با کاربردهای متنوع است به همین جهت برای تولید مواد شوینده و تصفیه مواد هیدروکربنی دیگر نیز استفاده می‌شود. همچنین از آن برای تولید جلادهنده‌ها و لاک‌ها و به عنوان سوخت گرمایشی و پخت‌وپز (مشابه گاز مایع و نفت سفید) نیز استفاده می‌شود.

 

این گزارش می افزاید: در حال حاضر با رشد صنایع نفتی کشورمان و افزایش تعداد مشتریان بین المللی آن شاهد هستیم ژاپن واردات نفتای ایران را پس از 6 سال ازسر گرفته است. وزارت نفت در این زمینه به نقل از پایگاه خبری سنگاپوری «پلاتس» نوشته است: "ژاپن در ماه جاری میلادی (بهمن- اسفند) برای نخستین بار از سال ٢٠١١ میلادی یک محموله نفتا از ایران وارد می کند. قرار است این محموله نفتا را شرکت میتسوبیشی ژاپن از ایران وارد کند. بر اساس داده های وزارت اقتصاد، بازرگانی و صنعت ژاپن، این کشور در سال ٢٠١١ میلادی ٤٧ هزار و ٢١٢ تن نفتا از ایران وارد کرده بود اما پس از وضع تحریمهای اتحادیه اروپا در سال ٢٠١٢ میلادی، این واردات متوقف شد."

 

ایرنا در این زمینه خبر داده است: "خبر واردات نفتا ژاپن از ایران در شرایطی منتشر می شود که پالایشگاه ستاره خلیج فارس ایران بتازگی از ارسال دومین محموله نفتا تولیدی خود به این مقصد خبر داده است. نخستین محموله نفتای این پالایشگاه به امارات فرستاده شده بود."

 

یادآور می شود:  ژاپن از خریداران اصلی نفت خام ایران است که حتی در دوران تحریم نیز به واردات ادامه داد. بر اساس منابع ثانویه (غیررسمی)، ژاپن در ماه ژانویه 2017 (دی- بهمن ماه) روزانه 210 هزار بشکه نفت از ایران وارد کرد.

کد خبر 616748

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha