به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، انتخاب اعضای کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی، اجرای بیمه اجتماعی کولبرها در نیمه دوم فروردین، آغاز نظارت بر روند انتخابات شوراهای اسلامی کشور برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
الویت شمارش با صندوق های آرای مأخوذه انتخابات ریاست جمهوری
طي توافقي ميان هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور با شورای نگهبان مقرر شد تا پس از رایگیری در روز 29 اردیبهشت ماه 1396، ابتدا صندوقهای آرای مأخوذه انتخابات ریاست جمهوری شمارش شود. در این جلسه که روز گذشته در دبيرخانه اين هيات با حضور «علیرضا نیلچی» مدیرکل انتخابات شورای نگهبان، «محمد محمودی شاهنشین» رئیس هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور و «حسین بحیرایی» دبیر اجرایی این هیات برگزار شد، تصمیم گرفته شد تا صندوقهای آرای مأخوذه شوراهای اسلامی کشور بعد از پایان شمارش آرای صندوقهای ریاست جمهوری شمارش شود.
همچنین در این جلسه مقرر شد تا ناظرمسئول شورای نگهبان، مقیم در شعبه رایگیری مسئولیت هماهنگی با مجریان انتخابات شوراهای اسلامی کشور درخصوص چیدمان عوامل صندوق و سایر موارد را بر عهده داشته باشد.
اعضای کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی انتخاب شدند
اعضای کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی در جلسه علنی امروز یکشنبه 22 اسفند انتخاب شدند.
طبق رای مجلس اعضای این کمیسیون عبارتند از:
رحیم زارعی.
محمدرضا پورابراهیمی.
محمدحسین فرهنگی.
حمیدرضا فولادگر.
هادی قوامی.
محمود بهمنی.
علی اصغر یوسف نژاد.
عبدالرضا مصری.
محمد فیضی.
عباس پاپی زاده.
مهرداد بائوج لاهوتی.
سهیلا جلودارزاده.
محمدحسین حسین زاده بحرینی.
محمود شکری.
بیمه اجتماعی کولبرها در نیمه دوم فروردین اجرایی می شود/عواید مرزها به خود مرزها برگردد
رسول خضری عضو کمیته حقیقت یاب مجلس برای بررسی وضعیت کولبرها در نشست خبری امروز یکشنبه 22 اسفند گفت: کمیته حقیقت یاب مجلس بنا به دستور علی لاریجانی رئیس مجلس و متشکل از دو نفر از اعضای کمیسیون امنیت ملی آقایان کواکبیان و برزگر و همچنین بنده به عنوان نماینده سردشت و پیرانشهر و محمودزاده نماینده مهاباد تشکیل شد و 18 اسفند سفری را به منطقه پیرانشهر و تمرچین و معابر کولبری در این مناطق و سپس بازدید از مرز تمرچین داشتند.
وی با اشاره به 5 مطالبه اصلی کولبرها بیان کرد: نخستین مطالبه کولبرها بحث بیمه اجتماعی بود که خوشبختانه طی تفاهم نامه ای که روز گذشته با وزیر تعاون کار و اجتماعی داشتیم قرار است از نیمه دوم فروردین ماه بیمه اجتماعی کولبرها انجام شود که این بیمه اجتماعی شامل بیمه بیکاری و عمر نیز می شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 17 الی 18 هزار در شهرستان سردشت و پیرانشهر وجود دارد گفت: بحث دیگر کولبران بحث دلالان بود که ما این خواسته انها را نیز مورد بررسی و پیگیری قرار می دهیم.
خضری متناسب سازی مسیر و تکریم جایگاه انسانی افراد را از دیگر مطالبات کولبرها عنوان کرد و ادامه داد: باری که این کولبرها حمل می کنند گاهی تا 220 کیلو و بیشتر نیز می شود و به همین دلیل ما تاکید داریم که این بار به وسیله وسیله نقلیه موتوری و چهارچرخها حمل می شود و در این زمینه تاکید شده است که 3 الی 4 ماه بحث متناسب سازی مسیر برای انها انجام شود.
وی با اشاره به قانون مبادلات مرزی و عنایات مقام معظم رهبری در این زمینه به مرزنشینان خاطرنشان کرد: مرزنشینان نه شغلی دارند و نه کارخانه ای ما اگر می خواهیم بحث انسداد مرزها را داشته باشیم باید این انسداد مرزها شامل مرزنشینان نشود و به همین دلیل نیز به فرمانداری و استانداریها ابلاغ شده است که این معابر برای مرزنشینان باز باشد و این مرزنشینان با ارایه کارت شناسایی از خدمات این مرزها بهره مند شوند.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس ادامه داد: این بحث به امنیت پایدار مرزها کمک می کند چرا که امنیت پایدار مرزها توسط خود مرزنشینان حفظ می شود.
وی با اشاره به بحث تیر خوردن افراد به عناوین مختلف در مرزها و همچنین از دست دادن جان برخی از کولبرها در زیر بهمن گفت: ما معتقدیم باید طبق اصول قانون اساسی بحث دیه، تامین معاش، خدمات دیگر برای کولبرهایی که یا تیر خورده اند و یا زیر بهمن مانده اند توسط دولت تامین شود.
خضری با بیان اینکه کمیته حقیقت یاب مجلس برای بررسی وضعیت کولبرها فردا جلسه ای را با سردار رضایی فرمانده مرزبانی کل کشور برای بررسی وضعیت کولبرها خواهد داشت گفت: ما معتقدیم هنگ مرزی باید از تیراندازی به افراد خودداری کند و اگر تحت هر عنوانی هنگ مرزی به کسی مشکوک شود وی را دستگیر به دادگاه صالحه بسپارد چرا که کشته شدن یک هموطن ایرانی باید با گلوله هموطن ایرانی دیگر امر بسیار مهمی است که باید به ان توجه شود.
وی با اشاره به بررسی طرحی با 153 امضاء در مرکز پژوهشهای مجلس و با حضور 15 ارگان گفت: این طرح شامل یک ماده واحده است که در آن در تشکیل تعاونی کولبرها و همچنین توانمندسازی و اشتغالهای جایگزین برای انها تاکید شده است.
خضری گفت: در حال حاضر 40 درصد از عواید مرزها به حساب استانداریها واریز می شود و 60 درصد به تهران می اید این در حالی است که ما معتقدیم باید عواید مرزها در خود مرزها برای توسعه و عمران و اشتغالزایی و مشاغل جایگزینی کولبرها هزینه می شود و این پولها باید به مرزها بازگردد.
آغاز نظارت بر روند انتخابات شوراهای اسلامی کشور
هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور به استناد «قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و مقررات مرتبط» نظارت بر روند انتخابات شوراهای اسلامی کشور را آغاز کرده است. در این راستا و پس از تشکیل هیاتهای عالی نظارت استان و هیاتهای نظارت شهرستان و بخش، به آموزش اعضای این هیات اقدام شده است.
دبیرخانه هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی کشور با تلفنهای 021-77688911 و 021-77688913 پاسخگوی سوالات حقوقی و قانونی شما مردم و داوطلبان ثبت نام در انتخابات شوراهای اسلامی کشور است.
گزارش عملکرد مجلس در حوزه اقتصاد مقاومتی قرائت شد
کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 22 اسفند گزارش عملکرد مجلس شورای اسلامی در حوزه اقتصاد مقاومتی را ارایه کرد.
بررسی طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار مراعا ماند
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 22 اسفند طرح بیمه بیکاری و حمایت از بیکاران متقاضی کار اعاده شده از شورای نگهبان را مورد بررسی قرار دادند و بنا به تشخیص رئیس مجلس آن را مراعا گذاشتند.
علی لاریجانی در این زمینه گفت: این طرح یکبار برای بررسی به شورای نگهبان رفت و شورای نگهبان ایراد اصل 75 به آن گرفت و مجدد به مجلس برگشت ما نیز اصرار کردیم و به مجمع رفت مجمع نیز ایراد شورای نگهبان را تایید کرد.
وی خطاب به اعضای کمیسیون اجتماعی گفت: آیا برای تامین بار مالی این طرح با دولت تفاهمی انجام داده اید.
اعضای کمیسیون اجتماعی در این زمینه گفتند که جلسه ای با دولت نداشته اند لاریجانی نیز ادامه داد: اگر ما دوباره این طرح را به شورای نگهبان بفرستیم ایراد خواهد گرفت و این مسیر را دوبار طی می کنیم به جای اینکه دوباره ان را به شورای نگهبان بفرستیم بهتر است بر سر منابعش با دولت به تفاهم برسیم و لذا به همین دلیل ان را مراعا می گذاریم که بعد از به نتیجه رسیدن کمیسیون و دولت ان را بررسی کنیم.
مجلس شورای اسلامی با ارایه گزارش عملکرد خود در حوزه اقتصاد مقاومتی پیشقدم شد
علی لاریجانی رئیس مجلس پس از قرائت گزارش رئیس مرکز پژوهشها در مورد عملکرد مجلس در حوزه اقتصاد مقاومتی در جلسه علنی امروز یکشنبه 22 اسفند گفت: مجلس شورای اسلامی هم در قانون دائمی برنامه و هم در برنامه ششم و هم در بودجه 96 و هم در قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت توجه به قنود مختلف سیاستهای اقتصاد مقاومتی داشته است.
وی اظهار داشت: این گزارش حاکی از این بود که در هر یک از بندها چه موادی در مورد اقتصاد مقاومتی تصویب شده است.
لاریجانی ادامه داد: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری تاکید کردند که هر یک از قوای سه گانه گزارش خود را در حوزه اقتصاد مقاومتی ارایه دهند لذا مجلس شورای اسلامی پیش قدم شد و گزارشی را در این زمینه ارایه کرد.
نظر شما