خبرگزاری شبستان_ خرم آباد؛
در حال عبور از خیایان با صدای مواد محترقه به خود می آیم، چند کودک و نوجوان 10_ 12 ساله ترقه در دست برای مردم ایجاد مزاحمت می کنند، یادم می آید که امروز سه شنبه آخر سال و امشب مراسم چهار شنبه سوری است.
به نقش والدین در آیین چهارشبنه سوری تحریف شده و دست خورده را نباید نادیده گرفت، والدین که اجازه ترقه بازی را به کودک و نوجوان خود می دهند در حالی که به یقین در پی حوادث سال های اخیر نمی توان گفت بی اطلاعی خانواده های موجب این چینین اشتباهی در تربیت کودکی می شود که روزی به عنوان جوان در شب چهارشنبه سوری با انفجار مواد مترقه با جان خود و دیگران بازی می کند.
چهارشنبه سوری، آیینی دیرین در ایران باستان بوده است، وجود این این آیین باستانی را همگان تایید می کنند، امان از تحریف آیین ها، در سال های اخیر مواد منفجره نه تنها جشن چهارشنبه سوری بلکه جشن عید نوروز و بهار را به کام جمعی از مردم تلخ می کند.
با نزدیک شدن به روز چهارشنبه سوری از کوچه ها و خیابان ها صدای مواد مترقه شندیده می شود، گاهی هم در شهر صدای مهیب انفجار ساختمانی و خبر مرگ و میر در شهرها و مناطقی از کشور شنیده می شود.
خبرهای ناگواری که دل آدم را به درد می آرود، درد از خلق آیینی جدید که ریشه و اساس ندارد، در آیین واقعی چهارشنبه سوری دستی نمی سوخت، خون از چشمی جاری نمی شد و اعضای بدن هیچ کسی جدا نمی شد.
با نزدیک شدن به عصر روز سه شنبه صداهای مواد مترقه بیشتر و بیشتر می شود، و با عصر این روز چهره شعله های از آتش چهره شهر ها را فرا می گیرد، آتشی از مواد منفجره که بدون وجود دشمنی در میدانی روبروی مردم، هر لحظه یک نفر زخمی می شود، صدار آژیر آمبولانس ها در هر لحظه نشان می دهد که شخصی بی دشمن مجروح شده و نیاز به کمک دارد.
آتش نشانانی که ایثار و فداکاری خود را در حوادثی چون ساختمان پلاسکوی امسال به جهانیان نشانن دادند، در چهارشنبه سوری کاری بس دشورا در پیش دارند.
برخی خانواده های به همراه کودکان خردسال خود در مراسمی بی اساس شرکت می کنند و با این اقدام نا بجا جان و سلامت خود و فرزندان را به خطر می اندازند.
چهارشنبه پایان سال، در سال های اخیر تبدیل به معضلی جدی برای بخش عمدهای از جامعه ما شده است و ایجاد رعب و وحشت برای هموطنان در آغاز سال جدید آسیبیی است که رفع آن نیازمند مشارکت گسترده خانواده ها است.نقل است که ، این مراسم جشن سه شنبه شب آخر سال از جشن های ایرانی بوده که گفته میشود رسم زرتشتیان ایران پیش از ظهور اسلام بوده است.
این جسن در ایران باستان برای استقبال از نوروز برگزار میشده است و منظور از سوری سرخی است و اشاره به گلهای سرخی دارد که در این روز فروخته میشده است.
چند روز پیش از نوروز مردمانی به نام آتشافروزان که پیام آور این جشن بودند به شهرها و روستاها میرفتند تا مردم را برای این آیین آماده کنند.
آتشافروزان، افراد هنرمندی بودهاند که با برگزاری نمایشهای خیابانی، دستافشانیها، سرودها و آوازهای شورانگیز به سرگرم کردن و خشنود ساختن مردم می پرداختند.
آنها از هفت روز پیش از نوروز تا دو هفته پس از نوروز با پدید آمدن تاریکی شب، در شهرها آتش روشن میکردند و آن را تا برآمدن خورشید روشن نگه میداشتند. این آتش، نماد و نشانه نیروی مهر، نور و دوستی تلقی میشد.
در حالی که با برداشت اشتباه برخی از این آیین این سال ها چهار شنبه سوری، چهارشنبه سوزی و میدانی برای جولان جوانانی شده است که شاید از عاقبت کار خود خبر ندارند.
همچنین این جشن به فرصتی برای سودجویان تبدیل شده است تا با روانه کردن انواع و اقسام مواد محترقه به بازار سود کلانی را از این راه کسب کرده در حالی که آتشی در بین مردم توزیع می شود و هرسال آثار مخرب و جبران ناپذیری بر جای می گذارد.
بی تردید آگاهی بخشی و برخورد قاطع قضایی و انتظامی می تواند در اصلاح فرهنگ اشتباه آتش سوزی در جامعه موثر باشد.
انتظار می رود، نیروهای انتظامی و نظامی با برخورد قاطع با عاملان انفجار در مراسم چهارشنبه سوری در کاهش آسیب های ناشی از این مراسم عجیب و غریب تلاش کنند.
همچنین انتظار می رود خانواده ها با کنترل فرزندان خود و بیان آسیب های ناشی از این و با حضور نیافتن خود و فرزندانشان در این مراسم در اصلاح این فرهنگ غلط به یاری جامعه بیایند.
نظر شما