برنامه های مساجد باید جاذبه داشته باشد

پژوهشگر حوزه فرهنگ و دین گفت: اگر برنامه‌های مساجد پرجاذبه و مفید باشد در جذب نوجوانان و جوانان تاثیر بسزایی دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین جواد محدثی در گردهمایی مسئولان پایگاه‌های فرهنگی بانوان و فعالان قرآنی مساجد قم که از سوی سازمان تبلیغات اسلامی قم امروز(2شهریور)در حرم حضرت معصومه(س) برگزار شد، بر لزوم استفاده بهینه از فضای مساجد برای پیشبرد اهداف عالیه اسلام تاکید کرد و یادآور شد: همان گونه که امام خمینی(ره) فرمودند" مسجد سنگر است" بنابراین باید به جنبه دفاعی سنگر و مسجد توجه بیشتری داشته باشیم.

 

وی گفت: در سنگر افرادی حضور پیدا می‌کنند که مسلح و دوره دیده هستند و دشمنان را می‌شناسند و نحوه مبارزه با آنها را می‌دانند. مسجد اگر سنگر است، نشان می‌دهد که در جامعه ما جنگی بین سپاه خدا و لشکر شیطان و حق و باطل وجود دارد و مومنان باید در این سنگر از سلامت اخلاقی و دین خودشان دفاع کنند. بنابراین افراد مسجدی علاوه بر اینکه باید دشمن شناس باشند، برای دفاع در سنگر مساجد باید مجهز به سلاح و آماده باشند.

 

این نویسنده حوزه فرهنگ و دین جاذبه‌های مساجد را عامل مهمی در جذب جوانان عنوان کرد و اظهار داشت: اگر بخواهیم فعالیت‌های مساجد پرجاذبه باشد باید بر روی آن فکر کنیم و برنامه داشته باشیم و عوامل جاذبه و دافعه مساجد را بررسی کنیم و به دنبال آن عوامل دافعه را کم و عوامل جاذبه را تقویت کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه اگر برنامه نداشته باشیم جاذبه مساجد از دست می‌رود، تصریح کرد: محتوایی که در مساجد به عنوان خوراک تربیتی، دینی، اخلاقی و آموزشی ارائه می‌شود، بسیار مهم است و باید کاری کنیم که برنامه‌های مساجد پرجاذبه و مفید باشد.

 

حجت‌الاسلام محدثی گفت: کسانی که در سنگرها دفاع می‌کنند گاهی اوقات آسیب می‌بینند و مجروح می‌شوند، اگر تیرخوردگان در سنگرها را رها کنیم از بین می‌روند، بنابراین باید به کمک آنها شتافت.

 

وی ادامه داد: افرادی که نسبت به مسجد بی‌رغبت شدند مثل رزمنده‌ای هستند که در جبهه تیر خورده‌اند و اگر این رزمنده‌ها رها شوند از شدت مجروحیت و خونریزی می‌میرند.

 

این نویسنده حوزه فرهنگ و دین اولویت بندی در شناخت و جذب مخاطب را مهم برشمرد و تاکید کرد: باید پیوسته نیروهای علاقه مند به قرآن و جلسات دینی و تفسیری و دعا تربیت کنیم تا هیچ وقت این سلسله ارتباط با مساجد قطع نشود.

 

وی استفاده از ابزارهای تشویقی به جای تنبیه را عامل دیگری در جذب جوانان و نوجوانان به مساجد عنوان کرد و یادآور شد: نوجوان و جوان بیش از آنکه از تنبیه و توبیخ تاثیر بپذیرد، از تشویق تاثیر می‌گیرد.

 

حجت‌الاسلام محدثی گفت: روحیه جوانان به گونه‌ای است که با تشویق و محبت بهتر می‌توان آنها را جذب برنامه‌های مساجد کرد تا اینکه آنها را از مسجد طرد کنیم.

 

وی ادامه داد: اخلاق در رفتار، برخورد با صداقت، پاکی، مومن و متعهدبودن نوعی تبلیغ و دعوت به دین است و می‌توان از این طریق نوجوانان و جوانان را با اهل بیت(ع) آشنا کنیم.

پایان پیام/

کد خبر 61725

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha