به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از حوزه هنری، اسماعیل امینی از شاعران و منتقدان ادبی کشورمان گفت: زن در شعر سنتی، سبك خراسانی و عراقی، تجلی معشوق كمالی است. شعرا، زن را جلوه جمال الهی میدانستند. وقتی شعر فارسی آمیخته با حكمت و از توصیفی به حكمت تبدیل میشود، همه موضوعات آن متأثر نگاه حكیمانه به جهان، از جمله زن، میشود.
وی ادامه داد: وقتی آشنایی با تمدن غرب روی شعر فارسی تأثیر گذاشت، جایگاه زن به دو صورت در شعر فارسی قرار گرفت. نمونه اول شعرهای بهار، پروین و استاد شهریار است. اشعار نمونه اول گره خورده به شعر سنتی است.
امینی افزود: دهه بیست و سی شمسی، تصویر رمانتیك وجود زن نمایان میشود. اما نمونه دوم نمایانگر فعالیتهای جدید زن در جامعه است.
اسماعیل امینی با تأكید بر نقش انقلاب اسلامی در تثبیت جایگاه والای زن در جامعه و شعر فارسی گفت: شكل گیری انقلاب 1357 موجب كاهش نگاه تفكیكی زن و مرد در شعر فارسی شد. زن وارد حوزههای جدیتر مبارزه اجتماعی و اندیشه فلسفی شعر فارسی شد. سالهای بعد از پیروزی انقلاب شاهد ظهور زنان شاعر زیادی هستیم و همچنین اشعار بسیاری در وصف مقام زن سروده شده است.
وی ادامه داد: حضور پُر رنگ زن در فرهنگ و ادبیات فارسی از دستاوردهای انقلاب اسلامی و مایه مباهات است. ظهور تعداد زیاد زنان شاعر با حضور موفق در عرصه شعر و ادبیات فارسی بعد از انقلاب، نشان از تأثیر رویداد فرهنگی انقلاب اسلامی است.
امینی با شاره به دو كتاب در این موضوع گفت: كتابی تحت عنوان «مادرانهها» نوشته خانم دكتر رفیعی نمونه اشعار نگاه مادرانه به همه موضوعات دینی، فلسفی و اجتماعی است.
وی افزود: خانم فریبا یوسفی نیز چند جلد كتاب شعر ویژه زن دارد. نگاه فلسفی، اجتماعی و توصیفی به جایگاه زن دارد. نام یكی از كتابهای وی «تا روح تنهای تنها» است.
این شاعر شناخته شده كشورمان با تأكید مجدد به نقش انقلاب اسلامی در رشد فرهنگی هنری گفت: در تاریخ ادبیات ایران، هیچگاه حضور زنان در شعر فارسی، هم به عنوان شاعر و هم به عنوان عنصر مورد استفاده در سروده های شعرا، با جدیت سالهای پس از انقلاب نبوده است.
اسماعیل امینی، شاعر آیینی مذهبی كشورمان، در پیشنهاد فرهنگی هنری نوروزی خود گفت: بازدید گالریهای معتبر و تماشای آثار هنرمندان هنر انقلاب اسلامی را در برنامههای خود قرار دهیم. متأسفانه حضور مردم در گالریها ضعیف است. تئاتر در ایران روزی این گونه بود، اما در حال حاضر ارتباط خوبی با مردم برقرار كرده است. متأسفانه هنرهای تجسمی ما بازدید كننده عمومی خوبی ندارد. خواهشمندم زمانی را به تماشای آثار گالریها در ایام نوروز اختصاص دهیم.
وی ادامه داد: موزههایی كه خیلی در دسترس ما قرار دارد، همه روزه میزبان مهمانان خارجی از سراسر دنیا است. من هر وقت به موزه ایران باستان میروم شاهد حضور كمرنگ هموطنانم در آن هستم و در عوض مردم كشورهای دور جهان برای تماشای این موزههای ما برنامه ریزی كرده و زمان خود را به ان اختصاص میدهند.
وی افزود: آرزوی شخصی من حضور پُررنگ مردم ایرانی پیرامون خیابانهای كتابخانه ها، موزه ها و آثار باستانی است.
امینی در پایان گفت: تنها خرجی كه در زندگی شخصی دارم، خرید كتاب است. ایام نوروز هرسال، مهمانان نوروزی من اجازه دارند هر كدام از كتابهای كتابخانه من، به جز كتابهای مرجع كه قابلیت جایگزینی آن وجود ندارد، به عنوان هدیه برای خود بردارند.
نظر شما