به گزارش خبرگزاری شبستان؛ پایگاه پژوهش های استراتژیک "باب" در مقاله ای به قلم "عبدالحفیظ النهاری" –پژوهشگر امور سیاسی یمن- نوشت: عملیات تروریستی که عربستان سعودی دو سال پیش علیه یمن انجام داد مقدمه ای بود برای آغاز جنگ موسوم به "طوفان قاطعیت" از سوی ائتلاف متجاوز سعودی- آمریکایی- اسرائیلی؛ جنگی که از حمایت رسانه ای کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به عنوان یکی از نمادهای نزاع مذهبی میان وهابیت با شیعیان برخوردار شد. در آن عملیات تروریستی، عربستان سعودی یکی از مساجد شیعیان را هدف قرار داد.
این عملیات تروریستی که هنگام نماز جمعه در20 مارس 2015 یعنی یک هفته پیش از آغاز جنگ سعودی-آمریکایی-اسرائیلی موسوم به "طوفان قاطعیت" علیه یمن، موجب شد تا آن عملیات تروریستی به عنوان افتتاحیه تجاوز وحشیانه علیه یمن به شمار رود.
جنگ عربستان علیه یمن و آغاز آن مراحل مختلفی دارد:
۱ .با دنبال کردن گفتمان رسانه ای ائتلاف متجاوز سعودی مشاهده می کنیم جنگ رسانه ای که این ائتلاف به راه انداخت و مرحله اول آن به تخریب زیرساخت ها و موسسات رسانه ای مرتبط می باشد، طی آن اقدامات پیش رو از سوی دشمن انجام گرفت:
-- بمباران ایستگاه های پخش تلویزیونی و ماهواره ای یمن از جمله شبکه ماهواره ای "الیمن"، ایستگاه تلویزیونی "عدن" و برج های ارسالی رادیویی و تلویزیونی.
-- اعمال فشار بر شرکت "نایل ست" و دیگر شرکت های ماهواره ای برای تعطیل کردن شبکه های داخلی و محلی دارای قرارداد با این شرکت ها مانند شبکه ماهواره ای "الیمن الیوم"، "المسیره" و "الیمن الفضائیه".
-- کپی برداری و ایجاد شبکه های ساختگی در ریاض به جای شبکه هایی که برخلاف قوانین تجاری امضاء شده با شرکت های ماهواره ای، پخش آنها قطع شده بود.
-- کپی برداری از خبرگزاری "نبأ" در ریاض.
-- کپی برداری از شبکه های ماهواره ای داخلی یمن مانند شبکه "أزال" و پخش برنامه های آن در خارج از یمن.
-- انتقال پخش برنامه های برخی شبکه های حزبی متخاصم مانند شبکه "سهیل" و شبکه "یمن شباب" از خارج کشور مانند ترکیه.
-- سرمایه گذاری و ایجاد شبکه های ماهواره ای جدید که برنامه های در خارج از کشور یمن تولید می شود، مانند شبکه "بلقیس".
مرحله دوم جنگ رسانه ای دشمن سعودی علیه یمن، با به کارگیری شبکه های ماهواره ای کپی برداری شده و ساختگی مرتبط است؛ به گونه ای که دشمن متجاوز سعودی با هدف تبلیغات برای جنگ وحشیانه خود علیه مردم یمن، شروع به پخش برنامه های رسانه های تقلبی و کپی برداری شده از ریاض کرد.
مرحله سوم به جذب و خرید رسانه مرتبط است؛ این مرحله از تبلیغات رسانه ای دشمن متجاوز با جذب و خرید مجموعه ای از شبکه های ماهواره ای عربی و بین المللی و استفاده از آن همسو با گفتمان رسانه ای مورد نظر ائتلاف متجاوز به یمن و به کارگیری برخی خبرگزاری های بین المللی تحت تملک کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و نیز شبکه های بین المللی استعماری و امپریالیستی برای پخش اخبار مرتبط با جنگ مبتنی بر مکانیزم و گفتمان رسانه ای عربستان سعودی آغاز شد که در رأس این رسانه، شبکه الجزیره، العربیه، الاخباریه، اسکای نیوز، الحره، بی بی سی، سی ان ان، فرانس 24 و ... قرار دارند.
این اقدام، افکار عمومی منطقه ای و بین المللی دروغینی را مقابل تچاوز به یمن شکل داد و افکار عمومی را از پی بردن به واقعیت گمراه کرد.
چهارمین مرحله از جنگ رسانه ای دشمن در ضمن تجاوز به یمن، تنظیم و اعلام اطلاعات دروغین بود؛ به گونه ای که اتاق عملیات رسانه ای واحدی برای ائتلاف متجاوز سعودی شکل گرفت که وظیفه آن اعلام اطلاعات نظامی و سیاسی در رسانه های عربی و بین المللی از زبان "احمد عسیری" سخنگوی این ائتلاف بود.
2. گفتمان رسانه ای و سیاسی ائتلاف متجاوز سعودی و مزدورانش
گفتمان رسانهای و سیاسی این ائتلاف بر استراتژی های دروغین، گمراه سازی، تبلیغات و اقدامات تحریک آمیز تکیه داشته است؛ به گونه ای از نظر سیاسی با گمراه سازی مؤسسات بین المللی، تحریک و خرید مواضعشان با پرداخت رشوه و پول، صدور بخشنامه های مخالف با قوانین بین المللی مبتنی بر برداشت های اشتباه برای توجیه تجاوز به یمن و از بین بردن توانایی های این کشور در مقابله با امپریالیسم سلفی در منطقه آغاز شد.
3 . استراتژِ هایی که دشمن متجاوز سعودی طی این جنگ به کار گرفت مهم ترین آن شامل دروغ پردازی، سرپوش گذاشتن بر شکست های میدانی خود، توجیه و انکار جنایت های جنگی خود، شایعه پراکنی و کاستن از ارزش توانایی های مقاومت مردمی یمن مقابل تجاوز می شود.
با این وجود و علی رغم نواقصی که از نظر فنی، امنیتی و تکنولوژی براثر جنگ تحمیلی برای رسانه های مقاومت یمن پیش آمده است، ولی این رسانه ها نقش مبارزه ای بزرگی را ایفا می کنند و این نواقص را با ارائه و پخش اخبار مستند و درست در مقابل رسانه های دروغ پرداز دشمن، جبران می کند.
رسانه نوین و شبکه های ارتباط جمعی نیز نقش مهمی را در حمایت از رسانه مقاومت در مقابل دشمن ایفا کرده اند. گرچه نسخه نمونه ای در شرایط جنگی که یمن از زمین و هوا مورد حمله وحشیانه قرار گرفته است وجود ندارد، ولی می توانیم بسته ای پیشنهادات و توصیه هایی که می تواند به پایداری رسانه ای در مقابله با رسانه های دروغ پرداز و تقلبی دشمن ارائه دهیم که از جمله آن، اهمیت ارتباط با هیئت ها، احزاب و سازمان های مردم نهاد عربی و تریبون های رسانه ای برای رساندن حقیقت به ملت هاست؛ چرا که رژیم های عربی اسیر پول و سلطه تروریستی عربستان سعودی شده اند.
نظر شما