حجت الاسلام حسین خسروی، مبلغ حوزه علمیه به مناسبت بیستم جمادی الثانی، سالروز ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمان، حجاب و عفاف و ساده زیستی آن بانو را به عنوان نمونه هایی از سلوک ایشان که می تواند در زندگی ما الگو باشد، مورد بحث و بررسی قرار داد.
وی اظهار داشت: منظور از حجاب، پوشش اسلامی به عنوان یکی از احکام وجوبی اسلام است که زن باید هنگام معاشرت با نامحرم بدن خود را بپوشاند و به جلوه گری و خودنمائی نپردازد که این برای خود فرد به لحاظ فردی، اجتماعی و حتی بُعد اقتصادی نیز فوایدی دارد که در بعد فردی، ایجاد آرامش روانی برای فرد و افراد جامعه به وسیله آن عدم تهییج و تحریک جنسی است که در مقابل، فقدان حجاب، معاشرت های بی و بندوبار میان زن و مرد را فزونی می بخشد.
این مبلغ حوزه علمیه افزود: در بعد اجتماعی، حجاب باعث حفظ و استیفای نیروی کار در سطح جامعه است؛ در مقابل، بی حجابی و بدحجابی باعث کشاندن لذت جنسی از محیط و کادر خانواده به اجتماع می شود و نکته سوم اینکه استفاده از پوشش به ویژه در شکل چادر مشکی به دلیل سادگی و ایجاد یکدستی در پوشش بانوان در بیرون از منزل می تواند در بعد اقتصادی نیز تأثیر مثبت در کاهش تقاضای مدپرستی بانوان داشته باشد به شرط اینکه خود چادر مشکی دستخوش این تقاضا نگردد.
وی ادامه داد: متأسفانه بعضاً مدپرستی در چادرهای مشکی نیز مشاهده می شود؛ به گونه ای که برخی از بانوان به جای استفاده از چادر مشکی متین و باوقار به چادرهای مشکی نازک و... که با هدف و فلسفه حجاب و پوشش تناسبی ندارد روی می آورند و مطلب آخر در این بخش اینکه حجاب مانند دژ محکمی از زن در برابر نامحرمان محافظت می کند و اینکه حضرت زهراءسلام الله علیها خود را از مرد نابینا هم می پوشاند نشان از اهمیت پوشش و حجاب دارد.
حجت الاسلام خسروی درباره ساده زیستی حضرت زهرا علیهاسلام نیز با اشاره به اینکه مهریه، جهیزیه و عروسی آن حضرت بسیار ساده بود؛ تصریح کرد: نیاز به الگوگیری از آن حضرت هم در ساده زیستی و هم در ازدواج داریم زیرا تجمل گرایی و تجرد در اجتماع فراگیر شده که مصائب جبران ناپذیری نیز در پی دارد.
وی با استفاده از حدیثی از رسول اکرم صلی الله علیه وآله بیان داشت: وقتی تمایل در میان دخترها و پسرها پیدا شد(وقت ازدواج آنان فرا رسید) دو شرط دین و اخلاق باید در انتخاب همسر رعایت شود که اگر چنین بود حتماً با او ازدواج کنند و گرنه فتنه و فساد بزرگ برای شما پدیدار می شود.
امام جمعه موقت راین یکی از آثار خطرناک و زیان بار سخت بودن ازدواج را رواج دوستی های نامشروع دختران و پسران دانست و با استناد به آیات ۲۵ سوره نساء و ۵ سوره مائده، این گناه را مورد نکوهش قرآن کریم و نوعی بی عفتی از نظر قرآن دانست و تأکید کرد: پدران و مادران هنگامی که فرزندان آنان به سن ازدواج می رسند، مقدمات ازدواج آنان را فراهم و از تشریفات و تجمل گرایی و... که مانع ازدواج جوانان شده، پرهیز کنند زیرا این باعث کاهش فساد در جامعه است.
وی در پایان با تأکید بر استفاده از سیره حضرت زهرا سلام الله علیها به ویژه در حجاب و عفاف و ساده زیستی در زندگی خاطرنشان کرد: ما مسلمانان و شیعیان باید آن حضرت را الگوی خود قرار دهیم که امام زمان عجل الله تعالی فرمود دختر پیامبر برای من الگو است.
نظر شما