کنار گذاشتن منیت ها، راه رسیدن به جامعه توحیدی

خبرگزاری شبستان: کارشناس مذهبی با بیان اینکه برای رسیدن به جامعه توحیدی باید منیت ها را کنار گذاشت، گفت: جامعه توحیدی یک جامعه فردگرا نیست؛ این جامعه می تواند باعث ایجاد عدالت اجتماعی شود.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ جامعه توحيدی جامعه ای است كه افراد آن چنان با يكديگر ارتباط دارند كه مانند يك ید واحد هستند و به دليل نگرش الهی و توحيدی، جهتی الهی و متعالی دارند و هدف آن ها از اين ارتباط و اجتماع، رسيدن به خدا است؛ توحيدی بودن جامعه الهی به خاطر يكی شدن اجزاء مختلف اين جامعه است.

 

افراد در این جامعه دارای مبانی فكری توحيدی هستند و از شخصيت الهی و توحيدی برخوردارند و هدف و ارتباطاتشان با هم براساس مبانی توحيدی و الهی برقرار شده است و چنين امری با رعايت و اجرای دقيق تعاليم دينی شكل می گيرد.

 

جامعه توحيدی حركتی رو به باعظمت شدن دارد و تك تك افراد اين جامعه دارای شخصیتی توحيدی هستند و ارتباطات افراد اين جامعه بر روی نظام مشخصی است كه بهترين حالت را رو به رسيدن به هدف دارد كه لازمه اين بلوغ فكری افراد و در كل مانند يك واحد ديدن جامعه است.

 

مقام معظم رهبری جامعه سازی را يكی از بزرگترين هدف‌های اسلام مي‌دانند و رشد و انحطاط فردی و اجتماعی را به شرايط جامعه مرتبط ساخته‌اند؛ در انديشه سياسی ايشان بر اساس مبانی ارزشی و بينشی، ابتدا جامعه به دو بخش جامعه اسلامی (توحيدی، معنوی، آرمانی) و جامعه جاهلی تقسيم شده است.

 

ایشان فرمودند: جامعه اسلامی يعنی آن جامعه ‏ای كه در رأس آن جامعه خدا حكومت می‏ کند و قوانين آن جامعه، قوانين خدايی است حدود الهی در آن جامعه جاری می‏شود، عزل و نصب را خدا می‏كند، در مخروط اجتماعی اگر جامعه را به شكل مخروط فرض و ترسيم كنيم همچنان كه معمول و مرسوم عده ‏ای از جامعه شناسان است در رأس مخروط خدا است و پايين ‏تر از خدا هم انسانيت و هم انسان‌ها هستند، تشكيلات را دين خدا به وجود می ‏آورد، قانون صلح و جنگ را مقررات الهی ايجاد می‏ كند، روابط اجتماعی، اقتصاد، حكومت، حقوق را دين خدا تعيين می‏ كند و دين خدا را اجرا می ‏كند و دين خدا دنبال اين قانون می‏ايستد و اين جامعه اسلامی است.

 

حجت الاسلام کاظم لطفیان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خصوص جامعه توحیدی اظهار داشت: جامعه توحیدی جامعه ای است که خداوند متعال در راس همه امور آن قرار بگیرد و خداوند متعال در جامعه توحیدی انسان را در جایگاه خلیفه اللهی قرار می دهد.

 


وی با بیان اینکه در جامعه توحیدی انسان‌ها رنگی جز رنگ الهی را نمی پذیرند، گفت: جامعه توحیدی سرشار از عشق و محبت به هم نوع و ایثار در مقابل هم نوع است و جامعه توحیدی جامعه ای است که اگر برهنه یا گرسنه ای در آن وجود داشته باشد هیچ گاه احساس غربت نکند.

 

کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه جامعه توحیدی یک جامعه به هم پیوسته است، تصریح کرد: خداوند متعال در سراسر زندگی اعضای جامعه توحیدی حضور دارد و جامعه توحیدی آراسته به فضائل الهی و انسانی است.

 

حجت الاسلام لطفیان به نمادهای جامعه توحیدی اشاره کرد و افزود: نمادهای جامعه توحیدی شامل ایثار، عشق و احساس مسئولیت است و انسان‌ها در جامعه توحیدی از انزوا و گوشه نشینی خارج می شوند و در تمامی صحنه‌ها حضور دارند و به مبارزه با هواپرستی و شیطان پرستی می پردازند.

 

وی با توجه به اینکه برای رسیدن به جامعه توحیدی باید منیت‌ها را کنار بزنیم، ادامه داد: باید قلب‌های خود را از ورود غیر خدا پاک نگه داریم و در جامعه توحیدی عرصه خدمت رسانی به بندگان خدا گسترش می یابد و باید برای رسیدن به جامعه توحیدی فضائل الهی و انسانی را ترویج دهیم.

 


کارشناس مذهبی با تاکید بر اینکه جامعه توحیدی یک جامعه حق محور است، گفت: اگر در جامعه حق را مدار زندگی خود قرار دهیم به طور خودکار جامعه توحیدی به وجود می آید و در جامعه توحیدی هر کسی به حقوق خود، بندگان خدا و حقوق خداوند متعال آگاه می شود.

 


وی با بیان اینکه جامعه توحیدی یک جامعه فردگرا نیست، تصریح کرد: در جامعه توحیدی زندگی جمعی بر اساس ارزش‌های الهی و توحیدی تحقق پیدا می کند و در جامعه توحیدی هم توحید کلمه و هم کلمه توحید نقش آفرینی می کند.

 


حجت الاسلام لطفیان با توجه به اینکه در بخشی از جامعه ما هم معیارهای جامعه توحیدی مشاهده می شود، خاطرنشان کرد: اما هنوز با هدف اصلی فاصله بسیار داریم در حالی که در مسیر رسیدن به جامعه توحیدی هستیم.

 


جامعه توحیدی می تواند باعث ایجاد عدالت اجتماعی و احترام به حقوق یکدیگر شود و باید همه برای رسیدن به جامعه توحیدی تلاش کنند و باید خداوند متعال را در راس تمامی امور زندگی خود قرار دهیم.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 619119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha