به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، انتقاد از عدم گزارش کمیسیون عمران در مورد حادثه پلاسکو، اصلاح موادی از قانون تشکیلات و انتخابات شوراها، دولت برنامه اجرایی خود در زمینه تولید ملی و اشتغال را به مجلس ارایه دهد برخی از سرتیترهای اخبار پارلمان در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
شماره گذاری انواع وسیله نقلیه موتوری مستلزم اخذ تاییدیه سازمان حفاظت محیط زیست شد
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 15 فروردین و در بررسی لایحه هوای پاک در ماده 4 این لایحه مصوب کرده اند تولید انواع وسایل نقلیه موتوری و واردات انها مستلزم رعایت حدود مجاز انتشار آلاینده های موضوع این قانون اعلامی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست است استاندارد ساخت و تولید حد مجاز مصرف سوخت و واردات قطعات واجد استاندارد مرتبط با احتراق و یا موثر با آلایندگی وسایل نقلیه از قبیل اگزوز، صافی(فیلتر) و واکنش ساز (کاتالیست) توسط سازمان ملی استاندارد ایران تعیین، کنترل و نظارت می شود و با متخلفان برخورد قانونی صورت می گیرد. شماره گذاری انواع وسیله نقلیه موتوری اعم از داخلی و وارداتی مستلزم رعایت حدود مجاز انتشار الاینده های موضوع این قانون و اخذ تاییدیه سازمان است و سازمان حفاظت محیط زیست موظف است از ادامه تولید و ورود وسایل نقلیه ای که حدود مجاز انتشار آلاینده های تعریف شده موضوع این قانون را رعایت نمی کند جلوگیری کند، پیش فروش و یا فروش وسایل نقلیه موتوری ممنوع است.
طبق تبصره این ماده سازمان حفاظت زیست مکلف است با همکاری سازمان ملی استاندارد ایران طی قانون برنامه 5 ساله ششم اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران حدود مجاز انتشار آلاینده ها را به استاندارد روز دنیا ارتقا دهد.
انتقاد حاجی دلیگانی از عدم گزارش کمیسیون عمران در مورد حادثه پلاسکو
حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 15 فروردین در تذکری شفاهی گفت: سه سال از زمان انقضای قانون مدیریت بحران کشور گذشته است و ما شاهد بودیم که در بودجه سال جاری برای اجرای این قانون اعتبار در نظر گرفته شده است که این خلاف قانون است.
وی در تذکری دیگر و با اینکه قرار بود گزارش کمیسیون عمران مجلس در مورد حادثه پلاسکو در 15 اسفند نهایی شود و در صحن قرائت شود اظهار کرد: متاسفانه این گزارش تاکنون به صحن ارایه نشده و بهتر است هئیت رییسه مجلس پیگیری کند.
علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ گفت: ما از کمیسیون عمران می خواهیم گزارش خود در مورد حادثه پلاسکو نهایی و هر چه سریعتر ارایه دهد.
وی همچنین در رابطه با انقضای قانون مدیریت بحران کشور گفت: از اداره قوانین مجلس می خواهیم این موضوع را بررسی کرده و اگر در این زمینه قانونی نقض شده تمهیدات لازم را انجام دهد.
طرح اصلاح قانون شوراها را برای بررسی به کمیسیون شوراها ارجاع دهید
مصطفی کواکبیان در مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 15 فروردین در تذکری شفاهی و با استناد به ماده 152 ایین نامه داخلی مجلس گفت: در زمانی که ما از طرف رئیس مجلس برای شرکت در کنفرانس الجزایر ماموریت داشتیم طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران در کمیسیون اصلی مورد بررسی قرار گرفت و بدون نظرخواهی از ما تعداد اعضای شورا را تغییر دادند.
وی اظهار داشت: در زمان طاغوت که اصلا شورا را قبول نداشتند تعداد اعضای انجمن شریف با جمعیت ان زمان شهر تهران 45 نفر بود این در حال حالی است که جمعیت تهران بیشتر شده است تعداد اعضای این شورا کمتر شده است.
وی با تقاضای اینکه باید تعداد اعضای شورای شهر تهران را افزایش دهیم گفت: لایحه اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور باید مجددا به کمیسیون شورا ارسال و ما پیشنهادات خود در انها را مطرح کنیم.
لاریجانی در پاسخ گفت: اگر پیشنهادات شما در چارچوب موارد اعاده شده این طرح باشد منعی ندارد و می توانید انها را مطرح کنید اما در غیر این صورت مخالف ایین نامه است.
مجلس طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات و انتخابات شوراهای اسلامی کشور را اصلاح کرد
نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 15 فروردین و در طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران اعاده شده از شورای نگهبان به منظور تامین نظر این شورا اصلاح کردند.
نمایندگان در ماده 3 این قانون این اصلاح را به عمل اوردند دوره فعالیت شوراهای شهر و روستا 4 سال می باشد که از 14 مرداد شروع و در 13 مرداد 4 سال بعد خاتمه می یابد طبق تبصره این ماده دوره چهارم شوراهای اسلامی شهر و روستا در 13 مرداد 1396 خاتمه یافته و در دوره پنجم این شوراها از 14 مرداد 1396 اغاز می شود.
نمایندگان همچنین در ماده 5 و در بند ب آن مصوب کرده بودند که آرای افرادی که اقدام به خرید و فروش رای نموده باشند در همان صندوق دارای آرا مخدوش می شود که این بند را به منظور تامین نظر شورای نگهبان حذف کردند و به این ترتیب طبق قانون قبلی تمامی آرا افرادی که اقدام به خرید و فروش رای کرده اند مخدوش می شود.
وکلای ملت همچنین تبصره 8 ماده 71 مکرر این طرح را اینگونه اصلاح کردند که در صورت تخلف هر یک از اعضای هیئت تحقیق و تفحص با تایید جلسه مشترک اعضای هیئت و هیئت رییسه شورا فرد متخلف به هیئت حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شوراهای استان معرفی می شود.
همچنین نمایندگان تبصره 3 الحاقی به ماده 16 به منظور تامین نظر شورای نگهبان حذف کردند.
طبق این تبصره رسیدگی به شکواییه داوطلبان مربوط به سیر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا توسط مراجع قضایی تاثیری در نتیجه بررسی صلاحیتها و نتیجه انتخابات توسط هیئت مرکزی نظارت ندارد.
دولت برنامه اجرایی خود در زمینه تولید ملی و اشتغال را به مجلس ارایه دهد
علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در ابتدای جلسه علنی امروز سهشنبه 15 فروردین ضمن عرض تبریک به مناسبت سال نو گفت: حجم مسافرت های زیاد در این ایام نیازمند تدابیر مختلفی از جانب دستگاه های مسئول بود که لازم است از همه آن عزیزان که در این ایام در خدمت ملت تلاش مضاعفی کردند، سپاسگزاری کنم.
وی اظهار داشت: نیروهای مسلح امنیت خوبی را در این ایام سامان دادند و نیروی انتظامی و پلیس نیز شبانه روز خدمت رسانی مستمر داشتند و نیروهای امدادی، هلال احمر، وزارت بهداشت و نیروهای آتش نشانی و همه بخش های خدمات هوایی، ریلی و زمینی وزارت راه و بخش های ایرانگردی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و وزارت جهاد کشاورزی و صنایع و تجارت امکانات مورد نیاز را فراهم کردند و وزارت کشور و استانداران و فرمانداران و بخشداران و پرسنل مربوطه نیز در تامین سفرهای بهتر مردم عزیز سهم بسزایی داشتند و از همه این عزیزان سپاسگزاری می کنیم.
لاریجانی با اشاره به شعار سال تصریح کرد: شعار اقتصاد مقاومتی، تولید ملی واشتغال که رهبر معظم انقلاب برای سال جاری اعلام فرمودند و سخنرانی پرمغز ایشان در ابتدای سال مهمترین مسئله اساسی کشور را مورد توجه همگان قرار داد و همه بخش های حکومت و ملت عزیز باید فرصت کارآفرینی در سال جاری را مهمترین وظیفه خویش تلقی کنند چرا که بدون تردید آنچه امروز استقلال کشور حتی از جهت سیاسی و فرهنگی را تضمین می کند و آنچه که امروز امنیت ملی کشور را تحکیم می بخشد و عزت ملی را تامین می کند و جایگاه ملت ایران را در منطقه به پیش می برد داشتن اقتصادی پویا و ثروت زا متکی بر تولید ملی و برونگرا و صادرات محور است.
وی ادامه داد: تمرکز جدی بر تولید ملی و جلوگیری از قاچاق و ایجاد اشتغال برای جوانان علاوه بر یک نیاز واقعی در حوزه اقتصاد یک عامل مهم تعیین کننده در حوزه سیاسی، امنیتی و فرهنگی کشور نیز است.
رییس مجلس بیان کرد: زیرساخت های کشور در زمینه های مختلف آماده جهش در تولید و صادرات را فراهم کرده است عزمی محکم با روحیه ای مجاهدانه دستیابی به این مهم را آسان می کند.
وی تاکید کرد: مجلس شورای اسلامی ساماندهی بسترهای لازم جهت جهش در کارآفرینی و صادرات را بر خود فرض می نماید و خوشبختانه در چند سال اخیر قوانین مهمی در تسهیل فضای کسب و کار و ایجاد فضای مناسب برای سرمایه گذاری تصویب شده است و مخصوصا در برنامه ششم در هر بخش تکالیف روشنی را در بخش صنعت، معدن، کشاورزی و آموزش در نظر گرفته است که اجرای درست این قوانین جهش در تولید ملی و صادرات و ایجاد اشتغال را برای کشور سامان خواهد داد.
رییس قوه مقننه خطاب به دولت گفت: از دولت می خواهیم برنامه اجرایی خود را در زمینه حمایت از تولید ملی و اشتغال به مجلس ارایه کند و چنانچه علاوه بر این قوانین نیازهای دیگری از نظر قانونگذاری در جهت حمایت از تولید ملی و اشتغال دارند هرچه سریعتر به صورت لایحه ارایه کنند تا در مجلس بررسی شود.
وی گفت: از آنجا که قانون برنامه ششم توسعه مسیر اصلی کشور را در پنج سال آینده مشخص کرده است و محوریت آن قانون نیز تحقق اقتصاد مقاومتی است هر کمیسیون تخصصی در حوزه عمل خود گروهی را جهت پیگیری اجرای قانون برنامه مشخص کند تا به موقع آیین نامه ها و دستورالعمل های مربوطه توسط وزارتخانه ها تدوین و به تصویب برسد و دستگاه های اجرایی نیز نحوه کار خود را در اجرای قانون برنامه مشخص و کمیسیون مربوطه را در جریان قرار دهند.
لاریجانی ادامه داد: کمیسیون های تخصصی نیز هر شش ماه یک بار گزارشی از نحوه اجرای قانون برنامه ششم توسعه به مجلس ارایه کنند و کمیسیون ویژه که اخیرا در مجلس تصویب شد و اعضای آن مشخص شد در موضوع تولید ملی و اشتغال متمرکز شود و نحوه اجرای چند قانون تسهیل فضای کسب و کار و رفع موانع تولید را پیگیری کند و نحوه حمایت از تولید ملی کشور را توسط دستگاه های اجرایی پیگیری و چنانچه نیازمند قانونگذاری در تسهیل فضای کسب و کار وجود داشته باشد به مجلس ارایه طریق کند و حداقل 2 گزارش در سال جاری به مجلس بدهد.
وی بیان کرد: کمیسیون های تخصصی مجلس با همکاری مرکز پژوهش ها، نحوه حمایت از تولید ملی و اشتغال و جهش صادراتی را در حوزه کاری خود بررسی و اقدامات لازم را با دستگاه های اجرایی مربوطه سامان دهند و ظرف یک ماه آینده برنامه کاری سال خود را به هیئت رییسه ارایه کنند و تا پایان سال دو گزارش به مجلس در این زمینه تقدیم کنند و هیئت رییسه مجلس نیز پیگیری های لازم در این زمینه را خواهد داشت.
رییس خانه ملت در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم با تدابیر مقام معظم رهبری و همت سه قوه کشور سال 96 شاهد ارتقای تولید ملی و بهبود شرایط اشتغال در کشور باشیم.
وقتی جوانی شغل نداشته باشد، نمیتوانیم از او بخواهیم به مسائل دیگر بیندیشد
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز در دیدار نوروزی با کارکنان مجلس اظهار داشت: اگر میخواهیم استقلال سیاسی و امنیت ملی ما حفظ شود، باید چالشهای درونی اقتصادی را حل کنیم.
وی افزود: ما از نظر سیاسی و امنیتی تدابیر درستی را در منطقه و در فضای بینالملل داشتهایم، اما تداوم آن منوط به برخوردار شدن از اقتصادی پویا و قوی است.
رئیس مجلس در ادامه با اشاره به بحث اشتغال، تصریح کرد: وقتی جوانی شغل نداشته باشد، نمیتوانیم از او بخواهیم به مسائل دیگر بیندیشد، زیرا مسئله اصلی او شغل است و باید به زندگی خود بپردازد.
وی اضافه کرد: ما در زمینه اقتصادی که در کشور ثروت ایجاد کند و همچنین صادرات و تولید ملی را فعال کند با چالش روبرو هستیم.
رئیس مجلس در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: از طرفی هجوم جنسهای کشورهای دیگر نیز باعث وارد شدن لطمه و آسیب به تولید شده، البته تعرفهگذاریهایی انجام شده که ظاهراً کفایت نکرده است.
لاریجانی با بیان اینکه قاچاق یک مسئله مهم است، تصریح کرد: اگر چه در این سالها گفته شده است که حجم قاچاق از 20 میلیارد دلار به 15 میلیارد دلار کاهش یافته است اما باید گفت که رقم 15 میلیارد دلار نیز، رقم کمی نیست و این میزان، رقمی است که میتواند تولید را نابود کند.
وی یادآور شد: باید با قاچاق مبارزه جدی کرد، البته قانون آن نیز در مجلس تصویب شد و باید اجرایی شود.
رئیس مجلس با اشاره به فراهم شدن شرایط سرمایهگذاری برای رونق تولید، گفت: در تولید ملی باید شرایط برای سرمایهگذاری فراهم شود و در این زمینه بسیاری از قوانین مورد نیاز تصویب شده است.
وی ادامه داد: قانون رفع موانع تولید، قانون مهمی بود که در مجلس به تصویب رسید، اما مشاهده کردیم که بسیاری از کارآفرینان در جلسات مشترک با ما اظهار میکردند که تنها خواستار اجرای این قانون هستند.
لاریجانی با بیان اینکه اگر میخواهیم مشکل اشتغال حل شود، راهی جز سرمایهگذاری نداریم، متذکر شد: عنصر کارآفرین اگر بخواهد در کشور فعال شود، نباید یک کفش آهنی به پا کند و از یک اداره به اداره دیگری برود، در این قانون به این موارد نیز فکر شده بود، اما درست اجرایی نشد.
رئیس مجلس در پایان خاطرنشان کرد: اشتغال و تولید ملی به هم مربوط هستند، حداقل در یک جاهایی به هم مربوطند و اگر بخواهیم این دو هدف مهم را محقق کنیم، باید زمینه لازم برای سرمایهگذاری را مهیا کنیم.
نظر شما