خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کشورمان در میان کشورهای نفت خیز و گازخیز جهان یکی از با سابقه ترین کشورهای استخراج کننده نفت و گاز است. هم اکنون بیش از یک قرن از حفاری نخستین چاه نفت در ایران از سوی تیم مهندسی، عملیاتی ویلیام ناکس دارسی به رهبری ماریوت میگذرد. نخستین چاه در ایران در منطقه چیاسرخ یا چاه سرخ در شمال غرب قصر شیرین حفر شد و در تابستان ۱۹۰۳ در عمق ۵۰۷ متری به گاز و کمی نفت رسید. در ادامه تلاش های تیم حفاری در سال ۱۲۸۷ هجری شمسی، نخستین چاه اکتشافی و قابل بهره برداری در منطقه مسجد سلیمان نیز به نفت رسید این در حالی است که عملیات کاوش برای کشف مخازن جدید در دیگر مناطق ادامه یافت و در پی آن حوزه های نفتی هفتگل، آغاجاری، گچساران، پازنان، نفت سفید و میادین لالی، اهواز، بینک، بی بی حکیمه، مارون و کرنج کشف و به بهره برداری رسیدند.
بنابراین گزارش، شرکت ملی حفاری ایران بخش عمده ای از این حفاری ها را انجام داده است. این شرکت در سال ۱۹۷۹ به عنوان یک شرکت تابعه از شرکت ملی نفت ایران تأسیس شد و هماکنون با در اختیار داشتن ۷۵ دکل حفاری خشکی و دریایی، ناوگان گستردهای از ماشینآلات ترابری و پشتیبانی، دستگاههای جانبی حفاری، تجهیزات اسیدکاری، سیمانکاری و لولهگذاری، همچنین با در اختیار داشتن سیستم جامع نیروی انسانی، بیش از ۹۰ درصد از خدمات مورد نیاز حفاری را، برای شرکتهای نفتی ایرانی فراهم میکند. دفتر مرکزی شرکت ملی حفاری ایران در شهر اهواز قرار دارد و تمرکز اصلی آن بر ارائه خدمات حفاری به شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، شرکت نفت فلات قاره ایران، شرکت نفت مناطق مرکزی ایران، شرکت متن و شرکت نفت و گاز پارس میباشد.
این گزارش می افزاید: این شرکت در هفته نخست سال 95؛ ۶۹۲ متر چاه حفاری کرده بود و در آخرین آمار درباره فعالیت این شرکت؛ شرکت ملی حفاری ایران در سال ٩٥، حفاری و تکمیل ١٩٣ حلقه چاه نفت و گاز به متراژ ٢٩٣ هزار و ٦٠٥ متر را در کارنامه خود ثبت کرد.
شانا در این زمینه به نقل از ناصر قلی پور، مدیر برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی حفاری ایران نوشته است: "تکمیل ٥٠ حلقه از این چاهها ٧٤٢ روز زودتر از برنامه پیش بینی شده تحقق یافته است. این شرکت ٧٤ دکل حفاری در اختیار دارد که اکنون ٦٨ دکل در موقعیتهای عملیاتی از جمله میدانهای مشترک در حال حفر چاههای توسعهای، توصیفی، اکتشافی و تعمیری تکمیلی هستند.
هم اکنون ١٠ دستگاه حفاری خشکی و ٢ دستگاه دریایی این شرکت در پروژههای حفاری در میدانهای مشترک نفتی آزادگان جنوبی، آذر و فاز ١٤ طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی در مدار عملیات قرار دارد و ٥٦ دکل حفاری خشکی و دریایی نیز در دیگر مناطق عملیاتی مشغول بهکار است. پنج دکل نیز در برنامه تعمیرات دورهای (اورهال) در سایت بازسازی شرکت قرار دارد. کار در صنعت حفاری تعطیلی ندارد، تلاشگران این عرصه در مناطق عملیاتی خشکی و دریایی در اقصی نقاط نفتخیز کشور در هفت روز نخست سال ٩٦ موفق به حفر پنج هزار و ٤٧١ متر چاه های نفت و گاز شدند."
یادآور می شود: مدیریت عملیات حفاری، یکی از مدیریتهای مهم و پایهای شرکت ملی حفاری ایران است که در عمل، وظیفه اصلی انجام حفاری را برعهده دارد و فعالیت خود را از سال ۱۳۵۸ با ۶ دستگاه حفاری آغاز کرد و درحالحاضر دارای ۷۵ دکل حفاری است، که هر گونه عملیات حفاری در خشکی و دریا تا عمق ۶ هزار متر، در سازندهای سخت و پرفشار را انجام میدهند. ناوگان عملیات حفاری این شرکت، با بکارگیری ۵۴ دستگاه حفاری خشکی و ۸ دستگاه حفاری دریایی، به سه شاخه تقسیم میشود:
عملیات حفاری خشکی
عملیات حفاری دریایی
پشتیبانی حفاری و تعمیرات
نظر شما