عصر امام جواد(ع) عصر شبیخون فرهنگی بود

خبرگزاری شبستان:استاد اخلاق و معارف اسلامی گفت: نکته مهم در زمان امام جواد(ع ) شبیخون فرهنگی است که توسط حکومت عباسی رخ داده است، حاکمان عباسی همانند امویان و مروانیان در واقع به دنبال کمرنگ کردن فرهنگ اسلام اصیل و آموزه‌های اهل‌بیت(ع) بودند.

آیت الله نجم الدین طبسی استاد اخلاق و معارف اسلامی در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، ضمن عرض تبریک به مناسبت میلاد امام جواد(ع) در راستای این میلاد مسعود گفت: میلاد امام جواد(ع) به اندازه‌ای اهمیت دارد که امام زمان(عج) نیز خدا را بر ان قسم می‌دهد اما با این وجود حق این امام همام به خوبی ادا نشده است.

وی ادامه داد: تا به امروز کتاب‌های زیادی در مورد زندگانی و معرفی شخصیت امام جواد(ع) نوشته شده است و این امر نشان می‌دهد که کم سن و سال‌ترین امام ما نیز از نظر علمی و اجتماعی دارای جایگاه بزرگی است، ائمه ما همه به منزله یک انسان هستند، زیرا همه این بزرگواران یک هدف را دنبال می‌کردند.

استاد اخلاق و معارف اسلامی تاکید کرد: در تمام ابعاد و شئون زندگی و همچنین در علوم و فنون مختلف از امام جواد(ع) مطلب نقل شده است، امام جواد(ع) میراث حدیثی و روایی مهمی از خودشان به جای گذاشته و شاگردان خوب و بزرگی در این رابطه تربیت کردند و احادیث قدسی زیادی نیز توسط آن حضرت نقل شده است.

آیت الله طبسی یادآور شد: نکته مهم در زمان امام جواد(ع ) شبیخون فرهنگی است که توسط حکومت عباسی رخ داده است، حاکمان عباسی همانند امویان و مروانیان در واقع به دنبال کمرنگ کردن فرهنگ اسلام اصیل و آموزه‌های اهل‌بیت(ع) بودند اما با وجود همه این دشمنی‌ها و کارشکنی‌ها خیلی از مسلمانان در دوره امام جواد(ع) به امامت ایشان اعتراف کردند.

وی افزود: امام جواد(ع) همیشه در متن جامعه بود، به نحوی که از سوی اهل سنت نیز به شخصیت علمی و اجتماعی امام جواد(ع) پرداخته شده است.

استاد اخلاق و معارف اسلامی با بیان اینکه فرهنگ اصیل اسلام در زمان امام جواد(ع) در حال از بین رفتن بود، خاطر نشان کرد: امام جواد(ع) هنگامی که پس از شهادت پدر بزرگوارشان امام رضا(ع) و در حدود 9 سالگی به امامت رسیدند به علت سن کم و نرسیدن به سن بلوغ، برخی در قبول و پذیرش این مطلب دچار مشکل شدند، یکی از گروه‌هایی که کارشکنی می‌کردند واقفیه بودند، این گروه که در دوره امام کاظم(ع) کار وجوهات امام را انجام می‌دادند پس از شهادت امام کاظم(ع) به خاطر امور مالی و وجوهات با ائمه دچار مشکل شدند و دنبال کارشکنی افتادند.

ایت الله طبسی ابراز داشت: گروه واقفیه قبل از امام جواد(ع) در دوره امام رضا(ع) نیز کارشکنی می‌کردند و حتی در مراحلی با امام رضا(ع) نیز مناظره کردند و شکست خوردند. از آنجایی که امام رضا(ع) در پایان سن خود و در اواخر عمر شریفشان صاحب فرزند شدند، واقفیه فرزند نداشتن امام رضا(ع) را بهانه قرار داده بودند و این امام عزیز را بسیار تحت فشار می‌گذاشتند و می‌گفتند امام رضا(ع) اصلا امام نیست، زیرا هیچ ذریه‌ای ندارد تا بخواهد امامت در نسل ایشان ادامه پیدا کند. واقفیه با امام جواد و امامت ایشان نیز مشکل داشتند و دست از کارشکنی برنداشتند.

وی در پایان در پاسخ به این سوال که چرا به امام جواد(ع) «باب المراد» می‌گویند، تصریح کرد: خداوند به هر امامی یک عنایت ویژه کرده است و از آن جایی که امام رضا(ع) بسیار نسبت به امام جواد(ع) عنایت داشتند، خداوند نیز امام جواد(ع) را «باب المراد» قرار داده و کسانی که به دنبال توسعه و گشایش در رزق و روزی هستند اگر به این امام عزیز متوسل شوند معمولا به خواسته خود دست می یابند. این ویژگی با اخلاق و رفتار اجتماعی آن حضرت و جواد و بخشنده بودن ایشان نیز بی‌ارتباط نیست.

کد خبر 620483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha