آمار دانش آموزان معتاد نگران کننده نیست/مجازات قاچاقچیان اصلاح می شود

خبرگزاری شبستان:دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدربا بیان اینکه آمار دانش آموزان معتاد نگران کننده نیست گفت: شیوع شناسی دانش آموزان انجام شده است در صورت نتایج نهایی در اختیار خبرنگاران و مردم قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار شبستان، سردار علی مویدی، قائم مقام و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در بخش دوم صحبت های خود در نشست خبری در خصوص خرید و فروش نوزادان معتاد گفت: ما از قبل، اخباری را در این زمینه داشتیم بعد از رسانه ای شدن این مبحث از سوی عضو شورای شهر ، 2 تیم مجرب برای شناسایی دیگر مناطق آلوده در شوش اعزام شدند و یک تیم هم موظف به شناسایی افرادی شد که به عنوان دلال به ترغیب زنان معتاد به بارداری اقدام می کردند،خرید و فروش نوزاد به آن کیفیتی که در گزارش ها مطرح شد، نبود با این حال کلونی ها در این خصوص مشخص شد و برخوردهای لازم هم صورت گرفت که در آینده ای نزدیک نتایج برخورد با خرید و فروش نوزاد زنان معتاد به مردم ارایه می شود.

 

وی با اشاره به ساماندهی معتادان متجاهر بیان کرد: پدیده معتادان متجاهر تنها منحصر به کشور ما نیست. من به پایتخت های کشورهای زیادی مسافرت کرده ام ،این مورد جزء خصایص عصر حاضر و یک امر اجتناب ناپذیر است اما این مسئله باعث نمی شود که ما آنها را در خیابان ها رها کنیم بلکه بایستی معتادان متجاهر را ساماندهی کنیم لذا هر چقدر ما به پایان سال 95 نزدیک تر شدیم وضعیت این گروه بهتر شد.

 

سردار مویدی در ادامه افزود: هماهنگی، همدلی و همفکری جهت سامان بخشی به معتادان متجاهر بهتر شده است، اکنون بیش از 20 هزار معتاد متجاهر جمع آوری کردیم و امروز این تعداد در اردوگاه ها نگهداری می شوند و این امر نشان می دهد با گذشت زمان وضعیت معتادان متجاهر بهتر می شود.

 

قائم مقام و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه اعتیاد یک پدیده چندعاملی است، اظهار کرد: هر عامل می تواند در شکل گیری و صیانت آن تاثیرگذار باشد لذا ما معتقدیم بایستی چهره شهر از معتادان متجاهر پاک شود. ظرفیت ما در 4 سال گذشته یک ظرفیت 500 نفری بود ولی امروز این ظرفیت به 10 هزار نفر افزایش یافته است یعنی شهرداری ها، پلیس، سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر همه با همکاری یکدیگر باعث ایجاد این ظرفیت در جامعه شدند.

 

وی با بیان اینکه اعتباری نیز برای ساماندهی معتادان متجاهر اختصاص داده‌ایم، تصریح کرد: این اقدامات در راستای همکاری همه دستگاه ها بوده و با ضرس قاطع می گویم که شرایط امروز برای معتادان متجاهر اصلا قابل مقایسه با سال های گذشته و حتی شش ماه پیش نیست.

 

سدار مویدی با اشاره به قرص های لاغری که پایه شیشه و مواد مخدر دارند نیز اظهار کرد:در سال ۹۵ در زمینه برخورد با این معضل، کارهایی انجام دادیم و در سال ۹۶ هم فعالیت ها و برخوردهایی با سازندگان این قرص ها و همچنین آموزش افراد برای جلوگیری از استفاده از قرص های یاد شده را در برنامه داریم .

 

قائم مقام و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به کشف شیشه در فرودگاه امام اذعان کرد: خوشبختانه پلیس ما در فرودگاه ها توفیقات خوبی را به دست آورده اند، مسیر را برای قاچاقچیان ناامن کردند هرچند نشست هایی هم داریم ولی باید تلاش کنیم آنها هم برطرف شود. این فرد دستگیر و در اختیار دستگاه قضایی قرار گرفته است.

 

سردار مویدی اظهار کرد: طبق بررسی های صورت گرفته 30 درصد از کسانی که تحت عنوان معتاد متجاهر جمع آوری می شوند دارای سابقه سرقت و جرایم دیگر هستند،چون خانواده هایشان آنها را تامین نمی کنند دست به چنین جرایمی می زنند لذا ساماندهی اینها بخش دیگری از مشکلات اجتماعی ما را کاهش می دهد.

 

قائم مقام و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: متاسفانه به لحاظ عدم همکاری کشورهایی که در افغانستان مستقر هستند و عملا سکاندار بخشی از کارها در آن کشورها می باشند امروز هیچ گونه رفتاری که نشان دهد در افغانستان کشت خشخاش مواد مخدر در حال مهار، توقیف و کنترل است را شاهد نیستیم و چنین علایمی را مشاهده نمی کنیم اما به لحاظ نزولات آسمانی در سال 96 شاهد یک رکورد تولید مواد مخدر در افغانستان خواهیم بود که نه تنها کشورهای منطقه بلکه جهان را با یک تهدید جدی مواجه خواهد کرد و این رکورد به دلیل این است که نه مسئولان می خواهند عملی از خود نشان دهند و نه آنها که اشرافی بر افغانستان دارند.

 

وی با اشاره به شیوع شناسی مواد مخدر دانش آموزان اظهار کرد: شیوع شناسی دانش آموزان انجام شده است انشاءالله در صورت نتایج نهایی در اختیار خبرنگاران قرار خواهد گرفت البته آمار اعتیاد دانش آموزان نگران کننده نیست.

 

وی با اشاره به سگ های مواد یاب گفت: در یکی از استان های شرقی کشور اقداماتی انجام شده است که بتوانیم از این سگ ها به صورت تخصصی در کشور استفاده کنیم.
وی یاد آور شد: تخصص استفاده از سگ های مواد یاب در کشور ما بومی سازی شده است و جایگاه خیلی خوبی داریم؛ همچنین بومی سازی در زمینه پرورش سگ ها انجام شده است و ادامه دارد .


وی در خصوص اعدام قاچاقچیان هم تاکید کرد: رسانه ها حذف اعدام را رسانه ای نکنند . نه مجلس شورای اسلامی و نه دولت در صدد برچیدن بحث اعدام نیست ؛ بلکه اصلاحاتی در بحث مجازات قاچاقچیان وجود دارد و هیچ وقت اعدام، حذف نمی شود.

 

قائم مقام و دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر تصریح کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر با اصلاح قانون اعدام موافق است نه با حذف آن. شرایطی که برای چند کیلو منجر به اعدام فرد می شود تعیین میشود اگر محقق نشود فرد قاچاقچی اعدام نخواهد شد.

 

سردار مویدی با بیان اینکه رسانه ها حذف اعدام قاچاقچیان را رسانه ای نکنند تصریح کرد:نه مجلس شورای اسلامی و نه دولت در صدد برچیدن بحث اعدام نیست ؛ بلکه اصلاحاتی در بحث مجازات قاچاقچیان وجود دارد و هیچ وقت اعدام، حذف نمی شود.

 

وی تصریح کرد: ستاد مبارزه با مواد مخدر با اصلاح قانون اعدام موافق است نه با حذف آن. شرایطی که برای چند کیلو منجر به اعدام فرد می شود تعیین میشود اگر محقق نشود فرد قاچاقچی اعدام نخواهد شد.


مویدی با اشاره به دسترسی اسان به مواد مخدر افزود: دسترسی به مواد مخدر با اعلام زمان دقیق کذب محض است و اصلا این موضوع، قابل مقایسه و اندازه گیری نیست.

 

وی اظهار کرد:ما در کنار افغانستان هستیم که تولید کننده مواد مخدر است وعددی که اعلام می شود تخمینی است .

 

مویدی خاطرنشان کرد: از نظر تامین تجهیزات مقابله با مواد مخدر، پس از برجام به ما قول های مساعدی دادند و در زمان حاضر ، فضا برای خرید وجود دارد اما باید منابع مالی آن تخصیص یابد.

 

کد خبر 620916

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha