خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: هند با اقتصادی بزرگ و نیروی انسانی انبوه، یکی از بهترین و مطلوبترین مقصدها برای سرمایهگذاری مستقیم خارجی محسوب میشود. هند در فناوری اطلاعات و دیگر حوزهها از قبیل قطعات خودکار، مواد شیمیایی، پوشاک، داروسازی و جواهرات توان بالایی دارد. هند همیشه یکی از منابع و استعدادها برای سرمایهگذاران جهانی بودهاست. پیشاز این سیاست های خشک مربوط بهسرمایهگذاری مستقیم این کشور، مانع بزرگی در این زمینه محسوب میشد. اما در مارس ۲۰۰۵، دولت با اصلاح و تعدیل قوانین مربوطه، سرمایهگذاری مستقیم خارجی تا حد ۱۰۰ درصد را در تجارت و اقتصاد مجاز اعلام کرد. در نتیجه یک سری اصلاحات اقتصادی مثبت و خوشبینانه که به منظور حذف نظارت دولت از اقتصاد و سرمایهگذاری خارجی صورت گرفته، هند را به یکی از کشورهای پیشرو در منطقه آسیا-اقیانوسیه تبدیل کردهاست که با سرعت بالا در حال رشد و پیشروی است.
بنابراین گزارش، گرانی قیمت نفت با توجه به ذخایر اندک نفتی و نیاز روزافزون کشور در حال توسعه هند بهانرژی، مهمترین تهدید علیه اقتصاد این کشور بهحساب میآید. هندیها برای رفع این مشکل خود به دنبال تامین منابع انرژی از سوی کشورهای دیگر هستند که کشورمان یک منبع مناسب برای تامین انرژی این کشور محسوب می شود بر همین اساس در حال حاضر صادرات نفت ایران به هند چهار برابر شده است.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از اطلاعات نهادهای کشتیرانی که در رسانه های هند منتشر شد؛ نوشته است: "واردات نفت هند از ایران در ماه فوریه (بهمن- اسفند) نسبت به ماه پیش از آن 17 درصد افزایش یافته است. این افزایش صادرات باعث شد جمهوری اسلامی ایران بتواند جایگاه خود را از عراق پس بگیرد و همانند دوران پیش از تحریم به دومین تامین کننده نفت هند تبدیل شود. مجموع واردات نفت هند از ایران در ماه فوریه 2017 میلادی به 647 هزار بشکه در روز رسید که نزدیک به سه برابر رقم محقق شده در فوریه 2016 است. براساس گزارش های منتشر شده، واردات نفت هند از ایران در ماه مارس(اسفند- فروردین) در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 4.7 درصد افزایش نشان می دهد."
یادآور می شود: صادرات نفت و میعانات گازی ایران اکنون به 2 میلیون و 800 هزار بشکه در روز رسیده است درحالی که صادرات نفت ایران در دوران تحریم یک میلیون بشکه در روز بود. چین و هند از بزرگترین خریداران نفت ایران به شمار می روند.
نظر شما