پیش بینی ایجاد اشتغال ۲ هزار نفر در خراسان جنوبی/  کک طبس خرداد به بهره برداری می رسد

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی از افتتاح پروژه کک طبس، کنستانتره زغال، فرآوری بنتونیت، فولاد قائنات، چدن خوسف و شروع عملیات احداث کارخانه طلا در سال ۹۶ خبر داد و گفت: پیش بینی می شود ۲ هزار نفر اشتغال ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، داوود شهرکی امروز (23 فروردین) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: رصد واحدهای صنعتی سال گذشته یا کمک دستگاه های اجرایی انجام شد و بر اساس فرمت عارضه یابی اطلاعات جمع آوری و دسته‌بندی شده است.

 

وی با اشاره به اینکه ستاد اقتصاد مقاومتی کشور پس از گزارش‌های وزارت خانه‌های مختلف 7 پروژه در حوزه صنعت، معدن و تجارت تعریف کرد، افزود: یکی از این پروژه‌ها بحث رونق تولید و تامین منابع مالی واحدهای تولیدی با مشکل نقدینگی بود.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی گفت: در اولین قدم چهار مانع اصلی که ناشی از فرایند پایش بود شناسایی شد و این موانع به عنوان عاملی که سیستم بانکی نمی‌تواست به واحدهای تولیدی تسهیلات بدهد از مسیر راه برداشته شد‌.

 

۲۱۰میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی خراسان جنوبی پرداخت شد

شهرکی با بیان اینکه تاکنون  22 جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید  و 100 جلسه کارشناسی در این راستا برگزار شده، ادامه داد: درخواست متقاضیان در سامانه بهین یاب ثبت و در جلسات کارشناسی مطرح شد و واحدهای که می توانستند بازار فروش و محصولشان متقاضی داشته باشد به بانکها معرفی شد.

 

وی بیان کرد: در راستای اجرای این طرح تا پایان سال گذشته  در مجموع 210 میلیارد تومان برای رفع مشکلات 450 واحد تولیدی اعم از صنعتی و کشاورزی پرداخت شد.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی به موانع پیشرو سه طرح بزرگ صنعتی استان که بر زمین مانده بود اشاره کرد و گفت: با پیگیری و رفع مشکلات کارخانه سیمان باقران در سال جاری توسط رئیس جمهور افتتاح شد و اکنون در حال تولید کلینکر سیمان است و بزودی  20 میلیارد تومان تسهیلات برای تامین سرمایه در گردش پروژه پرداخت می شود.

 

 کک طبس  اوایل خردادماه امسال به بهره برداری می رسد

شهرکی با بیان اینکه کارخانه کک طبس چندین سال مشکل داشت که بیشتر آن در حوزه پیمانکاران بود، تصریح کرد: بالغ بر 20 میلیارد تومان تسهیلات برای این طرح تصویب و تاکنون 7 میلیارد تومان آن پرداخت شده که امیدواریم تا اواخر اردیبهشت یا اوایل خردادماه امسال به بهره برداری می رسد.

         

وی با کارخانه فولاد قاینات و مشکلات این پروژه اشاره کرد و افزود: با اصلاح ساختار سهم دولت در این پروژه به 49 درصد و سهم بخش خصوصی به 51 درصد رسید و 17 میلیون یورو فاینانس پروژه تامین شد که فاز اول این پروژه (آهن اسفنجی) در اوایل نیمه دوم سال 96 به بهره برداری خواهد رسید.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی تاکید کرد: اگر قرار است استان توسعه یابد نمی توان معطل زیرساخت ها شد بنابراین باید دستگاه های متولی زیرساخت ها مورد نیاز شامل آب و برق و راه تامین کنند.

 

۹۰۰ محدوده راکد و غیر فعال اکتشافی استان با مساحت 18 هزار کیلومتر مربع آزاد سازی شد

شهرکی با اشاره به اینکه در بحث معدن مطالعات ژئوفیزیک در استان از سال 94 شروع شده و پردازش اطلاعات در حال انجام است، گفت: سال گذشته با ایمیدرو 150 هزار کیلومتر راه خطی دیگر توافق شد تا پوشش اطلاعات پایه معدنی استان کامل شود و امیدواریم این اطلاعات در سال جاری اطلاع رسانی و در اختیار سرمایه گذاری قرار گیرد.

 

وی با بیان اینکه طی سال گذشته شش پهنه اکتشافی استان به بخش خصوصی واگذار شد، ادامه داد: با سرمایه گذاری شرکت تهیه و تولید و مشارکت سازمان زمین شناسی توافق شد ایمیدرو از منابع داخلی خود در این مناطق اکتشاف را انجام دهد  و اگر به نتیجه رسید نسبت به بهره بردای و احداث کارخانه اقدام کند که در حوزه معدن طلا انجام و برداشت از این معدن شروع شده است.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه سال گذشته 900 محدوده راکد و غیر فعال اکتشافی با مساحت 18 هزار کیلومتر مربع از طریق سامانه کاداستر براساس فراخوان آزادسازی شده، عنوان کرد:  حدود 212 نفر ثبت جدید برای این محدوده های راکد داشته ایم که تاکنون بیش از 27 مورد واگذاری محدوده از طریق مزایده انجام شده است.

 

شهرکی افزود: در مجموع اعتبارات جذب شده در استان 75 میلیارد تومان توسط سازمان های توسعه ای در بخش اکتشاف هزینه شده است.

 

وی با بیان اینکه از صدور 51 پروانه بهره برداری جدید سال گذشته در استان خبر داد و گفت : با این مهم  1.5 میلیون تن به ظرفیت استخراجی استان افزود شده است.

 

نگرانی در مورد خام فروشی مواد معدنی در استان وجود ندارد

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت فرآوردی مواد معدنی و جلوگیری از خام فروشی، تصریح کرد: در حال حاضر بالغ بر 11 میلیون تن ظرفیت استخراج از معادن استان است که در حوزه سنگ آهک تا قبل از افتتاح سیمان باقران 1.5 میلیون تن استخراج داشتیم که کامل ظرفیت استخراج آن در سیمان فرآوری شد.

 

شهرکی افزود: بالغ بر یک میلیون تن استخراج پتاس در طبس داشتیم که همه آن در حال فرآوری است و در حوزه خاک های صنعتی 180 هزار تن استخراج داشتیم که ظرفیت واحدهای فرآوری فعال تقریبا این میزان استخراج را پوشش می دهد در حوزه منیزیت نیز تمام ظرفیت استخراج در حال فرآوری است.

 

وی با تاکید بر اینکه اکنون کمتر از 5 درصد استخراج معادن از استان خارج می شود که عمدتاً سنگ های تزیینی است، ادامه داد: در استان 17 واحد سنگبری وجود دارد که این واحدهای نمی توانند تمام ظرفیت تولید خود را به یک نوع سنگ اختصاص دهند.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در حوزه سنگ آهن نیز با راه اندازی کارخانه فولاد قاین و چدن خوسف و کنستانتره در استان فرآوری می شود، اظهار کرد: نگرانی در مورد خام فروشی مواد معدنی در استان وجود ندارد.

 

شهرکی یادآور شد: در حوزه زغال حدود 1.5 میلیون تن استخراج استان است که ظرفیت حوزه فرآوری زغال مازاد بر تولید فعلی است و باید تلاش شود این ظرفیت افزایش یابد تا نیاز واحدهای فرآوری و کنستانتره زغال تامین شود.

 

قدمات طرح توسعه زغال در خراسان جنوبی انجام شده است/ امسال سایت نمایشگاه های خراسان جنوبی آماده می شود

به گفته وی مقدمات طرح توسعه زغال در خراسان جنوبی انجام شده و فایناس 70 میلیون یورویی آن مصوب شد که اگر در سال جاری انجام شود حدود 450 هزار تن به ظرفیت استخراج زغال در استان افزوده خواهد شد.

 

رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی به حوزه تجارت و بازرگانی اشاره کرد و گفت: سال گذشته 17 نمایشگاه تخصصی برگزار شد و لازمه توسعه یک منطقه برگزاری نمایشگاه است و  امسال سایت نمایشگاه های استان آماده می شود و به دنبال این هستیم تا نمایشگاه های تخصصی تر توسط اصناف اجرا شود.

 

شهرکی بیان کرد: در سال گذشته 845 میلیون دلار کالا از گمرکات استان صادر شده که نسبت به سال قبل از نظر ریالی 23 درصد و از نظر وزنی 90 درصد رشد داشته است.

 

۲۵درصد از واحدهای تولیدی و صنعتی استان تعطیل است

وی با اشاره به اینکه سال گذشته مجوز خرده فروشی در مرز برای استان گرفته شد، افزود: شاخصه میل به سرمایه گذاری جواز تاسیس است که در ابتدای کار دولت یازدهم 327 جواز تاسیس داشته ایم که در پایان سال گذشته به 448 فقره رسیده و 37 درصد رشد داشته است.

 

 رئیس سازمان صنعت، معدن وتجارت خراسان جنوبی عنوان کرد: در حال حاضر 25 درصد از واحدهای تولیدی و صنعتی استان تعطیل است که باید به دنبال کاربری جدید و تغییر تولید بروند.

 

شهرکی از افتتاح پروژه کک طبس، کنستانتره زغال، فرآوری بنتونیت، فولاد قائنات، چدن خوسف و شروع عملیات احداث کارخانه طلا در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: پیش بینی می شود در این واحدهای برای 2 هزارنفر اشتغال ایجاد شود.

 

 

کد خبر 621533

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha