خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: قرارداد فاز 19 پارسجنوبي در 15 ژوئن سال 2010 (25 خردادماه 1389)، ميان شركت نفت و گاز پارس از طرف شركت ملي نفت ايران و به عنوان كارفرما و كنسرسيوم شركتهاي پتروپارس، تاسيسات دريايي و شركت پتروپارس ايران به رهبري شركت پتروپارس به عنوان پيمانكار EPC منعقد شده است. اين پروژه شامل احداث تاسيسات خشكي (Onshore) در محدوده كار شركت پتروپارس ايران، احداث تاسيسات فراساحل (Offshore) شامل سكوها و خطوط لوله و در محدوده كار شركت تاسيسات دريايي و حفاري (Drilling) چاهها در محدوده شركت پتروپارس است.
بنابراین گزارش، تاسيسات خشكي پروژه در منطقه تنبك در استان بوشهر و در منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس به اجرا در ميآيد و چاهها و سكوهاي فراساحل در فاصله حدود 120 كيلومتري از ساحل خليج فارس واقع شده است. تاسيسات خشكي پروژه شامل عمليات تسطيح و آمادهسازي زمين پالايشگاه، سكوي، تاسيسات آبگير و احداث پالايشگاه ميباشد. بخش حفاري پروژه شامل حفاري سه حلقه چاه توصيفي (يك حلقه چاه براي هر سكو)، حفاري 12 حلقه چاه توليدي و بخش تاسيسات دريايي شامل ساخت و نصب سه سكو (5 حلقه براي هر سكو) و استفاده از يك سكوي موجود (شامل 6 حلقه چاه) ميباشد كه اين چاهها درمتري كف دريا حفر ميگردند. علاوه بر آن نصب خطوط لوله زير دريا و گوي شناور در شرح وظايف اين بخش قرار گرفته است.
این گزارش می افزاید: مساحت زمين پالايشگاه حدود 216.3 هكتار ميباشد.مهندسي پايه اين پروژه طبق قرارداد قبلا انجام شده است و فقط صحهگذاري آن توسط كنسرسيوم انجام ميشود.طبق قرارداد اجراي تاسيسات خشكي پروژه بر اساس مدارك فازهاي 15و16 پارس جنوبي و اجراي تاسيسات دريايي پروژه بر اساس مدارك فازهاي 9و10 پارسجنوبي خواهد بود.همانند ساير فازها، سكوهاي اين فاز نيز به شبكه به هم پيوسته كامل فيبرنوري متصل ميگردد كه امكان نمايش و كنترل سكوهاي دريايي در فازهاي مختلف پارسجنوبي را دارا است. اين بخش در محدوده كار شركت پتروپارس ايران ميباشد.
بنابراین گزارش، با توسعه این فاز در حال حاضر شاهد صادرات ۱.۵ میلیارد دلار گاز و میعانات گازی از اردیبهشت ماه ۹۵ تاکنون از این فاز هستیم. شرکت ملی نفت ایران در این زمینه به نقل از حسین پیلهچیان لنگرودی، مدیر پالایشگاه خشکی فاز ۱۹ پارس جنوبی در شرکت پتروپارس نوشته است: "پروژه فاز ١٩ پارس جنوبی در بین پروژههای همتراز خود در مدت زمان کمتر و با هزینه کمتری اجرایی شده است، شرکت پتروپارس در سقف قراردادی خود با کارفرما، پروژه را اجرا کرده و از نظر زمانی نیز پیش از سایر فازهای همتراز، یعنی اردیبهشت ماه ۹۵ تولید و صادرات آن آغاز شده است. پروژه فاز ۱۹ پارس جنوبی نخستین پروژه کلید در دست (EPC) شرکت پتروپارس است. در این طرح توسعه ای حدود ۹۰۰ پیمان با سایر پیمانکاران منعقد و تمامی کالاهای مورد نیاز پروژه در شرایط سخت تحریم خریداری شد. سهم داخل در اجرای پروژه فاز ۱۹ پارس جنوبی ۶۹ درصد است و در اجرای این طرح توسعه ای تلاش شده حتی الامکان از کالاهای ساخت داخل استفاده شود. در مواردی حتی از کالاهایی استفاده شده که برای نخستین بار در کشور ساخته شده اند که این امر نقش مهمی در حمایت از سازندگان داخلی و مهیا سازی شرایط رشد و تعالی آنها را فراهم کرده است."
یادآور می شود: طرح فاز ۱۹ پارس جنوبی با هدف استخراج و برداشت روزانه ۵۶,۶ میلیون متر مکعب گاز ترش غنی از میدان مشترک، تولید روزانه ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی، تولید روزانه ۴۰۰ تن گوگرد، شیرین سازی و تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین طرح ریزی شده است. تولید روزانه ۲۸۰۰ تن گاز مایع (LPG) با هدف صادرات و ۲۵۵۰ تن اتان با هدف تامین خوراک واحدهای پتروشیمی از دیگر اهداف این برنامه به شمار می رود. تاکنون حدود ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب گاز به صورت تجمعی از فاز ۱۹ به شبکه ششم سراسری تزریق شده است و حدود ۷ میلیون بشکه میعانات گازی نیز تولید شده که از این میزان حدود ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نیز به خارج از کشور صادر شده است. همچنین تولید ال پی جی (بوتان و پروپان) آغاز شده است که روزانه حدود ۷۰۰ تن ال پی جی تولید می شود.
نظر شما