به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، خانکه، مسئول کانون بسیج پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی در نشست خبری هشتمین کنگره بین المللی سلامت در حوادث و بلایا گفت: مهمترین مشکل در حوادث و بلایا مدیریت بحران است و مطالعات نشان می دهد مردم ادراک درستی از خطر در این حوادث ندارند و شاید سازمان مدیریت بحران نتوانسته است مشارکت مردم را جذب کند.
وی ادامه داد: در این زمینه باید از بدنه بسیج استفاده کنیم که نکرده ایم و انتقال این مدیریت به وزارت کشور موجب شده است آنگونه که باید وزارت کشور به وظایف خود عمل نکرده زیرا این وزارتخانه یک وزارتخانه متغیر و سیاسی است.
مسئول کانون بسیج پزشکی دانشگاه علوم بهزیستی خاطرنشان کرد: در حقیقت واکنش ما متناسب با استانداردهای جهانی نیست در حالی که ما می توانیم در میان کشورهای جهان به روز باشیم اما متاسفانه مسئولان در سیاستگذاری های خود اولویت مدیریت بحران و خطر را ندارند. تا چه اندازه در توسعه شهری به مدیریت بحران و خطر توجه کرده ایم؟
وی با اشاره به تغییرات جوی ناگهانی کشور در طی چند سال اخیر و سال های پیش رو خاطرنشان کرد: این سیل که در استان های آذربایجان شرقی و غربی شاهد آن بودیم آخرین سیل نیست و تغییرات جوی در ایران نسبت به سایر کشورها دو برابر است و ممکن است بارندگی در چند ثانیه در حد یک رودخانه داشته باشیم. این سیل ها در سایر سال های پیش رو نیز اتفاق می افتد. مسایل آلودگی و گرد و غبار نیز از دیگر مسایل کشور است که نیازمند مدیریت بحران است.
خانکه گفت: زلزله از نجیب ترین حوادث بوده اما پدیده های جوی اینقدر نجیب نیستند چرا در سیل اینقدر کشته داشته باشیم زیرا در امر نظارت وظایف خود را انجام نداده ایم و مردم باوری نسبت به بارندگی نداشتند زیرا در سال های قبل شاهد خشکسالی فراگیر بودیم و در همین جهت به استانداردها عمل نشده است و در حریم رودخانه ها تجاوز شده و ساخت و ساز انجام شده است.
وی با بیان اینکه بزرگترین مانع برای توسعه مدیریت بحران رانت است، ادامه داد: باید یک توسعه سازمانی اتفاق بیفتد و سازمان مدیریت بحران در حد معاونت رییس جمهور ارتقا بیابد و مشارکت مردم در این سازمان باید تغییر کند و مردم با مخاطرات طبیعت بیشتر آشنا شوند و این آشنایی از سن کودکی آغاز شود.
وی خاطرنشان کرد: لازم است دولتمردان نیز به استانداردها در زیرساخت ها توجه کنند. ادبیات ما در بیان استانداردها عقب مانده نیست اما اعمال استانداردها و اجرای آن در کشور ضعیف است. افتخار می کنیم این کنگره توسط بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله سوئد، آمریکا، لهستان و آلمان مورد استقبال قرار گرفته است.
خانکه با اشاره به 380 برنامه علمی در کنگره هشتم سلامت در حوادث و بلایا ادامه داد: در این کنگره 270 مقاله پذیرفته شده و 95 درصد تحقیقات در این کنگره تخصصی بوده است. 165 پوستر و 33 مقاله شفاهی از دیگر بخش های کنگره است. این کنگره اهداف سیاسی ندارد و اهداف آن ملی و در راستای نظام است.
نظر شما