حجت الاسلام علی انصاری در گفتگو با خبرنگار شبستان در قزوین بیان کرد: طرح تقلید و مرجع شناسی یکی از برنامه های آموزش و پرورش است که برای دختران در پایه سوم مقطع ابتدایی و برای پسران در پایه دوم متوسطه اول اجرا می شود.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش برای دانش آموزانی که به سن تکلیف رسیده اند، در بحث مفهوم شناسی تقلید و ضرورت های تقلید ورود می یابد و مباحث نظری را مطرح می کند و حتی در انتخاب مراجع با همفکری اولیا اقداماتی را دارد تا دانش آموزان مراجعی که جامعه مدرسین معرفی کردند را شناخته و با مشورت، خود مرجع شان را انتخاب کنند.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین اضافه کرد: با توجه به اینکه این دانش آموزان به سن تکلیف رسیده اند باید نهادی ورود یابد و بحث تقلید را نهادینه کند و موثرترین نهاد برای این منظور هم آموزش و پرورش است.
وی عنوان کرد: البته ما برای این منظور به برنامه های کلاسی و گفتمان های دینی اکتفا نکرده ایم بلکه یک حضور میدانی هم داریم و 18 هزار دانش آموزی که امسال به سن تکلیف می رسند را دعوت کرده تا یک مانور مذهبی و جریان فرهنگی در سطح شهر و استان داشته باشیم که برنامه ای نمادین و اثرگذار است و باعث می شود خانواده ها، رسانه ها و مسئولان نسبت به بحث تقلید حساس شوند.
حجت الاسلام انصاری تصریح کرد: از همین رو حضور یکپارچه دانش آموزان را در نماز های جمعه مناطق، شهرستان ها و مرکز استان داریم که تعداد دانش آموزان دختر و پسر در مرکز استان که در این برنامه نمادین حضور پیدا می کنند حدود 4 هزار نفر است و در دیگر مناطق هم این برنامه اجرایی می شود.
وی اعلام کرد: ما با ائمه جمعه هم هماهنگی خواهیم کرد که در خطبه های نماز جمعه بحث اهمیت تقلید را مطرح کنند تا دانش آموزان بیش از پیش با این موضوع آشنا شوند و هدف ما نمادسازی و آشنایی نسل جدید با مفاهیم مذهبی است.
معاون پرورشی و فرهنگی اداره کل آموزش و پرورش استان قزوین خاطر نشان کرد: این طرح هر ساله اجرایی می شود که در سال جاری هم در اردیبهشت ماه شاهد این برنامه خواهیم بود.
وی یادآور شد: با توجه به اهمیت بحث تقلید لازم است ائمه جماعات مساجد هم به این مبحث ورود یابند و در مساجد به ضرورت این امر بپردازند.
نظر شما