بیانیه ضدایرانی رئیس کمیته امور خارجی کنگره آمریکا/ اظهارات ضد ایرانی «رجب طیب اردوغان»!

خبرگزاری شبستان: بیانیه ضدایرانی رئیس کمیته امور خارجی کنگره آمریکا، حمایت پل رایان از وضع تحریمهای سختگیرانه تر علیه ایران، اظهارات ضد ایرانی «رجب طیب اردوغان»! از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بیانیه ضدایرانی رئیس کمیته امور خارجی کنگره آمریکا، حمایت پل رایان از وضع تحریمهای سختگیرانه تر علیه ایران، اظهارات ضد ایرانی «رجب طیب اردوغان»! از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

بیانیه ضدایرانی رئیس کمیته امور خارجی کنگره آمریکا

«مایکل مک‌کاول» رئیس کمیته امور خارجی کنگره آمریکا در بیانیه‌ای که در خصوص موضوع بازنگری توافق هسته‌ای ایران توسط دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا منتشر کرد، گفت: «من مدتها اعلام کرده‌ام که هرگونه توافق هسته‌ای که شامل لغو یا کاهش تحریم‌ها بدون پرداختن به موضوع حمایت ایران از تروریسم و آزمایش‌های موشکی این کشور شود، یک توافق شکست خورده است و ارزش همان کاغذی که بر روی آن نوشته شده را نیز ندارد».

وی ادامه داد: «رژیم ایران مستقیما مسئول حملات تروریستی است که به مرگ آمریکایی‌ها منجر شده است و تا به امروز به صدور تروریسم ایرانی از طریق حمایت از نائبان خود نظیر حماس و حزب‌الله لبنان ادامه داده است.»

رئیس کمیته امور خارجی کنگره آمریکا در ادامه گفت: «من اقدام دولت ترامپ در انجام بازنگری در خصوص توافق هسته‌ای ایران و همچنین ادامه لغو تحریم‌های ایران و سنجیدن منافع امنیت ملی آمریکا را ستایش می‌کنم. »

مک‌کاول افزود: «زمانی که این بازنگری به اتمام برسد، من مشتاقانه مایلم برای اتخاذ گام‌های بیشتر به منظور جلوگیری از به خطر افتادن آمریکا و کشورهای متحد آمریکا توسط این کشور حامی تروریسم با دولت آمریکا همکاری کنم.

تیلرسون: دولت ترامپ در حال بازنگری در سیاست‌های آمریکا در قبال ایران است

«رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا بامداد امروز پنج‌شنبه یک بار دیگر ادعاهای ضدایرانی مقامات آمریکایی را مطرح کرد و ضمن ایراد بیانیه‌ای گفت که «برجام وسیله مناسبی برای مقابله با بلندپروازی‌های هسته‌ای ایران نیست».

بنا بر گزارش شبکه «ای بی سی»، وزیر خارجه آمریکا ادامه داد: «ما برای مدتی کوتاه به آنها باج می‌دهیم اما در نهایت یک نفر باید بعدا به این مسئله رسیدگی کند».

وی افزود: «دیدگاه من این است که ما باید به شیوه‌ای بسیار جامع ایران را مورد بررسی قرار دهیم... توافق هسته‌ای ایران نیز درست همانند سیاست مهار کره شمالی، یک سیاست شکست خورده است... این توافق نتوانسته اهداف عدم اشاعه هسته‌ای را محقق سازد».

تیلرسون در ادامه گفت: «سیاست‌های گذشته آمریکا هم درباره ایران و هم درباره کره شمالی نشان داده که تحمل و صبر استراتژیک شکست خورده است...اگر ایران کنترل نشود، ممکن است در همان مسیری قدم بردارد که کره شمالی پیموده است».

وزیر خارجه  آمریکا همچنین مدعی شد: «کشتی‌های دریایی ایران همچنان آزادی دریانوردی در خلیج فارس را از طریق ایجاد مزاحمت برای ناوهای آمریکایی تضعیف کرده‌اند».

وی افزود: «دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در حال بررسی سیاست خود در قبال ایران است».

دیپلمات ارشد آمریکا ادامه داد‌: «ایران بزرگترین حامى دولتى تروریسم در جهان است و با اقداماتش منافع ایالات متحده در مناطق مختلف از جمله سوریه، یمن و لبنان را تضعیف مى کند.»

تیلرسون همچنین گفت: «ایران اصلی ترین حامی تروریسم و مسئول تشدید درگیری‌های مختلف و همچنین تضعیف منافع آمریکا در کشورهایی نظیر سوریه، یمن، عراق و لبنان است و به حمایت خود از حملات علیه اسرائیل ادامه می‌دهد».

رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در ادامه ایران را به ادامه حمایت از آنچه «رژیم بی‌رحم اسد» در سوریه خواند با ارائه تسلیحات و پول و نیروهای سپاه متهم کرد و گفت: «ایران از حوثی‌ها در یمن حمایت می‌کند، مرزهای جنوبی عربستان سعودی را تهدید می‌کند و شبه‌نظامیان این کشور سال‌هاست که امنیت در عراق را تضعیف کرده‌اند.»

وی با اشاره به رونمایی ایران از موشک «مرگ بر اسرائیل» طی رژه نظامی روز سه‌شنبه گفت: «ایران همچنین خصومت و دشمنی سرسختانه خود با اسرائیل را حفظ کرده و نه تنها تسلیحات در اختیار حماس و دیگر سازمان‌های تروریستی فلسطینی قرار می‌دهد بلکه از آنها حمایت مالی نیز می‌کند...سیاست جامع در قبال ایران نیازمند آن است که ما به تمامی تهدیدات مطرح از جانب ایران بپردازیم و مشخص است که این تهدیدات بسیار هستند».

وزیر خارجه آمریکا افزود: «دولت ترامپ قصد ندارد در خصوص ایران هیچ مسئله‌ای را به دوش دولت‌های آینده بیاندازد. واضح است: اقدامات تحریک برانگیز ایران آمریکا، منطقه و جهان را تهدید می‌کند... من متعهد می‌شوم زمانیکه سیاست آمریکا در قبال ایران مورد بازنگری قرار گیرد، چالش‌هایی که ایران بوجود آورده نیز برطرف خواهد شد. یک رویکرد جامع در قبال ایران، نیازمند مقابله با تمام تهدیدات ایران است و مشخص است که این تهدیدات پرشمار هستند.»

تیلرسون ایران به تلاش براى انجام «عملیات هاى تروریستى»، نقض حقوق بشر و بازداشت اتباع خارجى متهم کرد. وى گفت: «ایران با آزمایش هاى موشکى، به دنبال تقویت برنامه موشک هاى بالستیک است و این در تقابل با قطعنامه ٢٢٣١ است.»

وزیرخارجه آمریکا در پایان گفت: «همانطور که از ابتدا گفته‌ایم، در حال بررسى جامع سیاست خود در قبال ایران هستیم. زمانى که این بررسى به پایان برسد، با صراحت و اراده با چالش هاى ناشى از ایران، مقابله خواهیم کرد.»

تیلرسون همچنین اشاره کرد که تجدید نظر در سیاست‌های آمریکا در قبال ایران احتمالا به منزله تحریم‌های بیشتر و توافق هسته‌ای سرسختانه‌تری خواهد بود.

مهر:

حمایت پل رایان از وضع تحریمهای سختگیرانه تر علیه ایران

«پل رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در جریان دیدار از انگلیس، حمایت خود را از وضع تحریمهای سختگیرانه تر علیه ایران اعلام کرد.

وی در نشست پرسش و پاسخی که در جریان دیدار وی با «فیلیپ هاموند» وزیر خزانه داری انگلیس برگزار شد، گفت که در برخورد با کره شمالی باید گزینه های نظامی نیز بر روی میز باشند.

پال رایان در پاسخ به این پرسش که آیا دولت آمریکا تمایلی به بمباران کره شمالی دارد، گفت: «ما خواهان بکارگیری گزینه های نظامی نیستیم، اما باید تمام گزینه ها روی میز باشند». وی در ادامه مدعی شد که آمریکا تنها در صورت اجبار، از گزینه نظامی استفاده خواهد کرد!

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در ادامه ضمن پشتیبانی از انعقاد هرچه سریعتر یک قرارداد تجاری میان واشنگتن و لندن، گفت که مشتاقانه خواهان اتمام روند اصلاحات مالیاتی در آمریکا تا پایان تابستان است. 

اظهارات ضد ایرانی «رجب طیب اردوغان»!

«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه اظهاراتی ضد ایران مطرح کرد.

وی در همین راستا مدعی شد: هشدار می دهم که تهران سیاست گسترش و توسعه فارسی را در پیش گرفته است و این موضوع آنکارا را متألم می کند. در خصوص عراق نیز باید بگویم که آنچه در این کشور روی می دهد، ترکیه را آزرده خاطر می کند و ما با عراق بر اساس قومیت و مذهب رفتار و برخورد نمی کنیم.

رئیس جمهور ترکیه درباره آمریکا نیز افزود: باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا مرا فریب داد اما مطمئن هستم که سیاست واشنگتن تغییر خواهد کرد. به «ترامپ» رئیس جمهور آمریکا گفته ام که باید گروه های کُردی در سوریه پایان یابند. هیچ کس به وحدت سوریه توجه نمی کند و آنچه در حال حاضر در سوریه در جریان است، قطعه قطعه کردن و تجزیه این کشور است.

وی در پایان گفت: اتحادیه اروپا روش نازیسم و فاشیسم را دنبال می کند و به وعده های خود در قبال آوارگان پایبند نبوده و پولی در این زمینه پرداخت نکرده است. درباره همه پرسی ترکیه نیز بیان می کنم که رای صندوق ها را دنبال می کنم و از این صندوق ها دیکتاتور خارج نمی شود.

گزارش وضعیت برجام پس از بررسی ۹۰ روزه برای ترامپ ارسال می شود

«شون اسپایسر» سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری خود  با خبرنگاران اعلام کرد که نامه امروز «رکس تیلرسون» وزیر خارجه این کشور درباره توافق هسته ایِ ۱۴ جولای سال ۲۰۱۵ (۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) میان ایران و کشورهای ۱+۵ موسوم به «برجام»، اقدامی از روی احتیاط بوده است.

سخنگوی کاخ سفید در این باره گفت: فرصت ۹۰ روزه بازبینی توافق هسته ای با ایران در راستای منافع آمریکا است. پیشنهاداتی درباره وضعیت کنونی برجام  پس از مهلت ۹۰ روزه برای «دونالد ترامپ» رئیس جمهور ارسال خواهد شد.

لازم به ذکر است،  «تیلرسون» به عنوان اولین نفر از مقامات رسمی دولت «دونالد ترامپ» ساعاتی پیش اعلام کرده بود که ایران به تعهدات خود در برجام عمل کرده است.

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا، «پل رایان» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را از این ارزیابی آگاه کرده که ایران تا روز ۱۸ آوریل به تعهدات خود براساس برجام عمل کرده است.

در همین رابطه رویترز نیز در گزارشی اعلام کرده بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، دستور بازبینی لغو تحریم های ایران را صادر کرده است.

تیلرسون در عین حال گفته بود که کنگره را از قصد دولت برای بررسی اینکه آیا رفع تحریم های ایران براساس برجام در راستای تامین امنیت ملی آمریکا بوده است یا نه آگاه کرده است.

گفتنی است، کاخ سفید حدود یک ماه پیش یعنی روز ۱۶ مارس بر لزوم «اجرای سفت و سخت» توافق جامع هسته ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ تاکید کرده بود.

چند روز پس از آن - در روز ۲۱ مارس - یک مقام ارشد کاخ سفید گفت که دولت ترامپ فعلا به توافق هسته‌ای پایبند است و قصد دارد آن را در مورد ایران به طور قاطع به اجرا بگذارد.

«کریستفر فورد» مدیر ارشد امور سلاح های کشتار جمعی و منع گسترش تسلیحات هسته‌ای شورای امنیت ملی آمریکا در آن زمان گفت که روند بازبینی در سیاست آمریکا در قبال ایران و توافق هسته‌ای همچنان ادامه دارد اما تا زمانی که تصمیم تازه‌ای اتخاذ نشده آمریکا خود را به برجام متعهد می داند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

یاوه گویی لیندسی گراهام: به خاطر تحقیر تفنگدارانمان، ایران باید تحریم شود

سناتور جمهوری خواه «لیندسی گراهام» روز چهارشنبه مدعی شد ایران بیشترین بهره را از توافق اتمی سال 2015 دولت اوباما رئیس جمهور قبلی آمریکا برده، اما کماکان بزرگترین کشور حامی تروریست است.

گراهام که در برنامه ویژه شبکه خبری «ان بی سی» حضور یافته بود، در جریان یاوه گویی های خود مدعی شد آن‌ها اینک بیشترین پول را دارند یا در حال رسیدن به آن هستند. شما از زمانی‌ که این توافق امضا شد نگاه کنید که آن‌ها نه تنها بهتر نشده‌اند، بلکه بدتر نیز شده‌اند.

سناتور گراهام در ادامه ایران را متهم به تداوم حمایت از دولت «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه و کمک به حزب‌الله لبنان نمود.

گراهام در ادامه اظهارات سخیفش گفت: من مایلم که تحریم‌ها بر رژیم ایران بابت نقض تحریم‌های سازمان ملل در خصوص آزمایش‌های‌ موشکی، تحقیر تفنگداران ما و حامی تروریسم بودن وضع شود.

گراهام همچنین درباره موضع دولت ترامپ در قبال کره شمالی گفت: به شدت اعتقاد دارم که دولت ترامپ مسیر درستی را اتخاذ کرده است.

سیاست ضد مهاجرتی ترامپ، اتحاد آمریکایی های ایرانی تبار را بیشتر کرده است

پایگاه خبری اندیشکده شورای آتلانتیک روز چهارشنبه در گزارشی در این خصوص نوشت: این اتحاد، روز گذشته (سه شنبه) در یک دادگاه فدرال در واشنگتن نمود پیدا کرد.

چهار سازمان ایرانی - آمریکایی در این دادگاه پیگیر دادخواستی شدند که علیه فرمان مهاجرتی ترامپ صادر شده است و شهروندان شش کشور عمدتا مسلمان را تحت تاثیر قرار می دهد، هرچند که سخت گیری آن در مورد ایرانی ها بیشتر است.

هر چند دو دادگاه در هاوایی و مریلند حکم به لغو این فرمان داده اند، گروه های ایرانی با مراجعه به دادگاه های پایتخت درصدد دستیابی به تعهدات حقوقی بیشتری هستند که در برابر دادگاه عالی آمریکا قابل دفاع باشد.

رهبران دو سازمان ایرانی - آمریکایی موسوم به اتحادیه روابط عمومی آمریکایی های ایرانی تبار و کانون وکلای ایرانی در آمریکا روز سه شنبه در جلسه دادگاه مدارکی ارائه دادند دال بر این که اقدامات ترامپ چه آسیب هایی به این گروه ها و آمریکایی های ایرانی تبار وارد کرده است.

براساس این گزارش، درآمد سرانه آمریکایی های ایرانی تبار 50 درصد بیش از متوسط ملی این کشور است و 50 درصد از این افراد، مدیر یا افرادی متبحر با تخصص بالا هستند.

«سیلیکون ولی،» مملو از آمریکایی های ایرانی تبار است و افراد مجرب در فناوری های برتر که به عنوان دانشجو وارد آمریکا شده اند، ایرانی اند.

جامعه ایرانی همچنین در مهارت های پزشکی و قانونی آمریکا از رتبه بالایی برخوردار و به سرویس های دولتی و سیاست این کشور نیز ورود کرده است.

در حال حاضر 'سیروس حبیب' معاون فرماندار ایالت واشنگتن عالی رتبه ترین سیاستمدار ایرانی در آمریکا است. همچنین بیش از 12 هزار ایرانی در دانشگاه های آمریکا مشغول تحصیل هستند.

براساس اعلام وزارت خارجه آمریکا، این قشر سالانه تقریبا 400 میلیون دلار به اقتصاد این کشور کمک می کنند.

با این حال، گفته می شود که آمریکایی های ایرانی تبار از زمان صدور اولین فرمان اجرایی ضد مهاجرتی ترامپ، به میزان بیشتری هدف حملات نفرت آمیز از سوی دیگر شهروندان آمریکایی قرار گرفته اند.

با این وجود، تصمیم ترامپ یک نفع پیش بینی نشده داشته و آن این که، جامعه ای را که اغلب به دلیل سیاست دچار اختلاف بوده اند، متحد کرده است.

طبق مطالعات سالانه اتحادیه روابط عمومی آمریکایی های ایرانی تبار، 80 درصد از آمریکایی هایی از تبار ایرانی، هنوز در ایران خانواده دارند و 50 درصد نیز از خویشاوندان نزدیک در این کشور برخوردارند.

پایگاه خبری شورای آتلانتیک در این گزارش آورد: ترامپ در 100 روز نخست ریاست جمهوری اش موضع خود در مورد برخی موضوعات را تغییر داده است.

دولت وی همچنین باید این فرمان اجرایی غیرضروری و مضر را لغو کند. شهروندان کشورهای ایران، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن که مشمول فرمان ترامپ قرار گرفته اند، به طور بالقوه به جامعه آمریکا کمک می کنند و تهدیدی برای امنیت ملی این کشور محسوب نمی شوند.

 

کد خبر 623490

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha