گفت‌وگوی ۲ ساعته هیأت‌های ایران و آمریکا در وین/ جدیدترین موضع گیری «حمد بن جاسم» درباره ایران

خبرگزاری شبستان: گفت‌وگوی ۲ ساعته هیأت‌های ایران و آمریکا در وین، نماینده آمریکا خواهان بازگشایی پرونده های جزائی مرتبط با ایران شد، جدیدترین موضع گیری «حمد بن جاسم» درباره ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: گفت‌وگوی 2 ساعته هیأت‌های ایران و آمریکا در وین، نماینده آمریکا خواهان بازگشایی پرونده های جزائی مرتبط با ایران شد، جدیدترین موضع گیری «حمد بن جاسم» درباره ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

نماینده آمریکا در سازمان ملل: باید به جای اسرائیل، روی ایران تمرکز شود

«نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد امروز در «کنگره جهانی یهودیان» در نیویورک حاضر شد و در خصوص موضع دولت ترامپ در حمایت از اسرائیل، سخن گفت.

هیلی ابتدا به حضار در خصوص رویه سازمان مللی دولت ترامپ در حمایت از اسرائیل بشارت داد و گفت: «دیگر آمریکا در برابر بدرفتاری با اسرئیل در سازمان ملل، سکوت نخواهد کرد؛ روز جدیدی برای اسرائیل آغاز شده است.»

نماینده آمریکا در سازمان ملل ادامه داد: «تا زمانی که من نماینده آمریکا در سازمان ملل هستم، در حمایت از حقیقت ایستادگی می‌کنم و این یعنی ایستادگی در کنار اسرائیل.»

هیلی اعتقاد داشت که نقض فاحش حقوق بشر و کشتار غیرنظامیان توسط اسرائیل نباید در سازمان ملل مورد بحث جدی قرار بگیرد؛ وی در این خصوص گفت: «اسرائیل بیش از ایران، کره شمالی و سوریه زیر ذره‌بین قرار گرفته و این بهت‌آور است.»

وی پیشنهاد داد: «ایران باید زیر ذره‌بین سازمان ملل باشد نه اسرائیل؛ ایران مایه بی‌ثباتی خاورمیانه است.»

چندی پیش کمیته اسکوا که از نهادهای تابعه سازمان ملل محسوب می‌شود، گزارشی منتشر کرد و در آن اسرائیل را به احیای «آپارتاید» و ظلم علیه فلسطینیان محکوم کرد؛ آمریکا شدیداً اعتراض کرد و لفظ آپارتاید از گزارش حذف شد.

سفارشی‌سازی گزارش‌های سازمان ملل، امر جدید و غربیی نیست.

در آخرین ماه‌های تکیه زدن «یویکو آمانو» بر صندلی دبیرکل سازمان ملل، عربستان با تهدید به قطع کمک‌های مالی به سازمان ملل، نام خود را از فهرست رژیم‌های «کودک‌کش» بیرون کشید.

گفت‌وگوی 2 ساعته هیأت‌های ایران و آمریکا در وین

هیأت‌های ایران و آمریکا شرکت کننده در هفتمین نشست کمیسیون مشترک برجام عصر امروز (سه‌شنبه) به صورت دوجانبه دیدار و گفت‌وگو کردند. این گفت‌وگوها در حدود 2 ساعت به طول انجامید.

این نخستین دیدار دوجانبه هیأت ایرانی با هیأت آمریکایی پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ بود.

عراقچی پیش از این نشست حرکت‌ها و اظهارات اخیر مقامات آمریکایی را خلاف برجام و روح و متن آن خوانده بود. وی همچنین اخیر در اظهاراتی عنوان کرده بود که در این نشست تمامی موارد بدعهدی، تعلل و مقابله جویی دولت آمریکا نسبت به برجام را مطرح و پیگیری خواهد کرد.

به گزارش فارس، در این مدت ادعاهایی از سوی برخی مقامات آمریکایی از جمله تیلرسون درباره برجام مطرح شد. تیلرسون در 31 فروردین در اظهاراتی عنوان کرد که  «برجام در دستیابی به هدف یک ایران غیرهسته ای ناکام می‌ماند؛ برجام تنها هدف آنها را برای اتمی شدن به تاخیر می‌اندازد»، که در پی آن محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در واکنش به این اتهامات بی پایه و اساس رکس تیلرسون عنوان کرد: اتهامات نخ نمای آمریکا نمی‌تواند اعتراف آن کشور به اجرای تعهدات برجامی توسط ایران را بپوشاند. آمریکا موظف است که مسیر خود را تغییر داده و به تعهدات خود عمل کند.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا نیز پس از آن در کنفرانس خبری مشترک با نخست‌وزیر ایتالیا برجام را توافقی فاجعه‌بار خواند که آمریکا نباید قبول می‌کرد و در ادامه مدعی شد که ایران به روح برجام پایبند نبوده است. این اظهارات ترامپ واکنش ظریف را در پی داشت.

معاون وزیر خارجه ایران همچنین در اظهاراتی پس از ادعای اخیر گروهک تروریستی منافقین مبنی بر وجود فعالیت‌های هسته‌ای اعلام نشده در تاسیسات پارچین به مقامات آمریکایی توصیه کرد که در دام آدرس‌های غلط و پرونده سازی‌های گمراه کننده‌ای که از سوی تروریست‌ها و حامیان منطقه‌ای آنها برای ترویج ایران هراسی انجام می شود، نیفتند.

وی گفت: این مسیری است که دولت‌های گذشته آمریکا به کرات آزموده و هر بار سرشان به سنگ خورده است.

معاون وزیر خارجه همچنین عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران بهانه جویی برای عدم اجرای تعهدات برجامی را از سوی هیچ یک از طرف‌های برجام و به ویژه دولت آمریکا، نخواهد پذیرفت و در جریان کمیسیون مشترک ایران و کشورهای 1+5 تمامی موارد بدعهدی، تعلل و مقابله جویی دولت آمریکا نسبت به برجام را مطرح و پیگیری خواهد کرد.

هیأت ایرانی به سرپرستی سید عباس عراقچی همچنین پیش از این رایزنی‌ دوجانبه‌ای نیز با هیأت انگلیسی داشت. تیم ایرانی طی دیروز و امروز رایزنی‌های جداگانه‌ای نیز با هیأت‌های روسیه، چین، اتحادیه اروپا و فرانسه داشت.

گفت‌وگوی دوجانبه هیأت‌های ایران و انگلیس در وین

هیأت ایرانی شرکت کننده در هفتمین نشست کمیسیون مشترک برجام، با هیأت انگلیسی حاضر در این نشست به صورت دوجانبه در وین به گفت‌وگو پرداخت.

هفتمین نشست کمیسیون مشترک برجام امروز در حدود سه ساعت و نیم در هتل پله کوبورگ وین با حضور هیأت‌های ایران به سرپرستی سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه ایران و گروه 1+5 و با حضور نماینده اتحادیه اروپا برگزار شد.

هیأت ایرانی از روز گذشته رایزنی‌هایی را با هیأت‌های روسیه، چین، اتحادیه اروپا و فرانسه داشت و قرار است رایزنی دوجانبه‌ای نیز با هیأت آمریکایی حاضر در این نشست داشته باشد.

مهر:

نماینده آمریکا خواهان بازگشایی پرونده های جزائی مرتبط با ایران شد

رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا از دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور خواست تا پرونده های جزائی علیه قاچاقچیان اسلحه به ایران را که به زعم وی، با «غفلت جاهلانه» دولت اوباما روبرو شد، بار دیگر به جریان بیاندازد.

«اِد رویس» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در نامه خود خواستار تشدید اقدامات قانونی علیه اشخاصی شد که به ایران در پیگیری برنامه های هسته ای و موشکی اش یاری می رسانند.

افزون بر این، اِد رویس خواهان بازگشایی پرونده های جزائی در خصوص ایران شد که به ادعای وی، دولت پیشین آمریکا- باراک اوباما- در تلاش برای دستیابی به توافق هسته ای با ایران آنها را نادیده گرفت.

رویس روز سه شنبه خطاب به «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا و «جف سشنز» دادستان کل این کشور نوشت: «ما امیدواریم که شما امکان بازگشایی پرونده هایی را که اشتباهاً به تأخیر افتاده است، مورد ارزیابی قرار دهید».

گفتنی است که این درخواست فوری نماینده آمریکا پس از آن مطرح شد که روز دوشنبه «پلیتیکو»- سازمان روزنامه نگاری سیاسی مستقر در آمریکا- مدعی شد که رئیس جمهور اوباما روند رسیدگی به پرونده های جزائی علیه ۱۴ شخصیت ایرانی متواری را متوقف ساخت و هفت تبعه ایرانی را برای تضمین آزادی شهروندان آمریکایی بازداشت شده در ایران مبادله نمود.

پلیتیکو در گزارش خود مدعی شد که برخی از افراد آزاد شده تهدیدی علیه امنیت ملی آمریکا بشمار می رفتند و به ایران در دستیابی به مواد لازم برای برنامه های تسلیحاتی خود یاری می رساندند.

رویس در این نامه نوشت: «نیازی به گفتن نیست که دولت اوباما لطمات جدی را به امنیت ملی ما وارد کرده است».

ترامپ: رفتار ستیزه جویانه ایران را تحمل نخواهم کرد!

«دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا و دولت وی در اخطاری جدید به تهران مدعی شدند که «رفتار ستیزه جویانه» [!] ایران را تحمل نخواهند کرد.

ترامپ گفت که بحث برانگیزترین موضوع توافق هسته ای ایران- برجام- است که «باراک اوباما» رئیس جمهور پیشین آمریکا به همراه چهار کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، آلمان و اتحادیه اروپا در ژوئیه ۲۰۱۵ به امضاء رساند.

پنج شنبه گذشته، ترامپ در یک کنفرانس خبری بدون ذکر موارد مشخصی از نقض برجام از سوی تهران مدعی شد: «[ایران] به روح توافق هسته ای پایبند نبوده است!»

اما «رکس تیلرسون» وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارات خود به رغم تصدیق پایبندی ایران به تعهدات مندرج در این توافق هسته ای، گفت که ترامپ با این حال دستور بررسی این توافق هسته ای را صادر کرده است.

طبق سند «برنامه جامع اقدام مشترک»، وزارت امور خارجه آمریکا باید هر ۹۰ روز یکبار به کنگره اطلاع دهد که آیا ایران به تعهدات خود عمل کرده است یا خیر. این گزارش، نخستین گزارش دولت ترامپ در خصوص برجام به کنگره است.

تیلرسون پس از تسلیم گزارش خود به کنگره خطاب به خبرنگاران گفت: «برنامه جامع اقدام مشترک- برجام- در دستیابی به هدفِ یک ایران غیر هسته ای شکست خورده است؛ این توافق تنها هدف آنها [ایران] را برای تبدیل شدن به یک کشور [برخوردار از توان] هسته ای به تأخیر می اندازد. این توافق نمایانگر رویکرد مشابه و ناموفقی در گذشته است که ما را هم اکنون با تهدید قریب الوقوع از جانب کره شمالی روبرو ساخته است. دولت ترامپ قصد ندارد که مسئولیت را به گردن دولت آینده ایران بیاندازد».

جدیدترین موضع گیری «حمد بن جاسم» درباره ایران

حمد بن جاسم آل ثانی وزیر خارجه سابق قطر مدعی شد: ایران استفاده کننده بزرگ از جنگ عراق و سقوط صدام در سال ۲۰۰۳ و انقلاب های بهار عربی ایران بود. ایران از این حوادث به نفع خود بهره برد.

وی اعلام کرد که واکنش کشورهای حوزه خلیج فارس به این حوادث فعال و به اندازه کافی جدی و همسو با تحولات عرصه های بین المللی و منطقه ای نبوده و تنها در حد محکوم کردن و بدون ایفای نقش قوی برای خاموش کردن آتش یا مهار آن بوده و اوضاع کنونی سوریه نشانه درماندگی و عجز کشورهای عربی است.

نخست وزیر سابق قطر اوضاع سوریه را آیینه واکنش های غیرتاثیرگذار کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس دانست و اعلام کرد که امنیت کشورهای حوزه خلیج فارس به طور ریشه ای با کشورهای عربی گره خورده است و مفهوم آن تاثیر پذیری امنیت خلیج فارس از حوادثی که در جهان عرب می گذرد، است.

وی خواستار برقراری روابط جدید و تغییر روابط میان کشورهای عربی و ایران از تنش و برخورد به سوی همکاری در چارچوب احترام به حاکمیت کشورها و عدم دخالت در امور داخلی آنها شد.

آمریکا با افزایش فشار بر ایران، برجام را به خطر می‌ اندازد

خبرگزاری تاس به نقل از روزنامه روسی کامرسانت (Kommersant) اعلام کرد منابع دیپلماتیک که نخواستند نامشان فاش شود به این روزنامه اعلام کردند که واشنگتن احتمالاً از توافق هسته‌ ای خارج نخواهد شد؛ اما با افزایش فشار بر ایران، این توافق را به خطر می اندازد.

یک دیپلمات روس در این باره اعلام کرد: برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نمونه‌ نادری از دیپماسی  موفق به جای زور است و اگر آمریکایی‌ ها این توافق را از بین ببرند، جنگ‌ طلبی غالب شده که به نوبه خود یک مخاطره به شمار می آید و لذا این امر می‌ تواند حقوق بین‌ الملل و ثبات جهانی را نیز تحت الشعاع قرار دهد.

لازم به ذکر است، امروز و با آغاز به کار اولین نشست کمیسیون مشترک برجام در وین اتریش در زمان ریاست جمهوری ترامپ، ساعاتی پیش سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری خود با اشاره به روند ۹۰ روزه بررسی توافق هسته ای اعلام کرد که دولت این کشور تا پایان این فرایند به تعهدات خود پایبند می ماند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

تکرار ادعاهای واهی آمریکا مبنی بر حمایت ایران از تروریسم

نماینده آمریکا در سازمان ملل مدعی شد ایران بزرگترین کشور حامی تروریسم دولتی در جهان است.

به گزارش پایگاه اینترنتی تایم آو اسرائیل ،نیکی هیلی در کنگره جهانی یهود گفت: ما دوستی بهتر از اسرائیل در خاورمیانه نداریم.

حقیقت این است که ایران کشور شماره یک حامی تروریسم دولتی در جهان است. حقیقت این است که ایران منبع شماره یک بی ثباتی در خاورمیانه است.

درخواست آمریکا برای آزادی شهروندان بازداشتی این کشور در ایران

تونر در کنفرانس خبری تلفنی گفت:بدیهی است که امنیت و ایمنی شهروندان آمریکایی در سراسر جهان اولویت نخست ما است.

در رابطه با ایران بدیهی است که ما از تمامی ابزارهای در دسترس خود برای حمایت از شهروندان آمریکایی که به روشی ناعادلانه بازداشت شده اند، استفاده می کنیم و به این کار خود ادامه خواهیم داد.

وی افزود: من نمی خواهم که وارد جزئیات شوم اما ما خواهان آزادی فوری شهروندان آمریکایی هستیم که به روشی ناعادلانه در ایران بازداشت شده اند تا آنها بتوانند به نزد خانواده های خود بازگردند.

ما همچنین به شهروندان آمریکایی که تابعیت دوگانه دارند می خواهیم که موضوع سفر به ایران را به خوبی بررسی کنند و هشدارهای مسافرتی ما را در رابطه با ایران مطالعه کنند. اما ما از هر راه ممکنی این موضوع را با ایرانی ها مطرح خواهیم کرد.

 

 

کد خبر 624651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha