فلسطین: لندن بابت بالفورعذرخواهی  نکند، پرونده را به دادگاه ‌های بین المللی می کشانیم

خبرگزاری شبستان: سفیر فلسطین در انگلیس اعلام کرد: در صورتیکه لندن بابت بیانیه بالفور از ملت فلسطین عذرخواهی نکند، این مسئله را در دادگاه های بین المللی پیگیری می کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از 24، درپی مخالفت انگلیس برای عذرخواهی بابت بیانیه بالفور از ملت فلسطین، «مانوئل حساسیان» سفیر فلسطینی در انگلیس به رادیو صدای فلسطین، گفت: از دولت انگلیس خواستیم تا به ما در این باره پاسخ دهد و توانستیم پیامی که به از وزارت خارجه داده شد، دریافت کنیم؛ این پاسخ پس از سه روز آمد و با عذرخواهی مخالفت کرده بود.

وی افزود: این پیام این معنی است که دولت انگلیس هرگز از ملت فلسطین عذرخواهی نمی کند و یکصدمین جشن بیانیه بالفور در زمان مقررش انجام خواهد شد.

حساسیان گفت: تا زمانی که انگلیس بابت بیانیه بالفور عذرخواهی نکند و این جشن بابت آن را لغو نکند و دولت فلسطین را به رسمیت نشناسد. فلسطینی‌ها به تلاش های خود برای اقامه شکایت قانونی ضد انگلیس ادامه می دهند.

وی افزود: «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین قصد دارد برنامه هایی را درصورت ضرورت اتخاذ کند و این اقدام تنها شرطی است که می توانیم این پرونده را درپایان ببندیم.

سفیر فلسطین در انگلیس گفت: تعدادی از وکلا در انگلیس با دقت این مسئله را پیگیری می کنند.

رهبران فلسطینی اعلام کردند: انگلیس از درخواست آنها برای عذرخواهی از صدور وعده بالفور سال 1917 میلادی که زمینه ساز برپایی دولت جعلی اسرائیل است، امتناع کرده است و باید این مسئله دربرابر دادگاه های بین المللی پیگیری شود، اگر لندن از مواضعش کوتاه نیاید.

گفتنی است، "بیانیه بالفور" در واقع نامه ای است که در تاریخ ۲ نوامبر ۱۹۱۷ از طرف آرتور جیمز بالفور، وزیر امور خارجه وقت بریتانیا به والتر روتشیلد، سیاست‌مدار یهودی‌تبار و عضو مجلس عوام بریتانیا نوشته شد. در این نامه که بالفور آن را بیانیه‌ای در هم‌دلی با آرمان صهیونیست یهودی می‌نامد، آمده که دولت بریتانیا نسبت به تشکیل خانه‌ای ملی برای یهودیان در فلسطین نظر مساعد دارد.

بیانیه بالفور، مدیون تلاش و لابی‌گری حییم وایزمن، رئیس وقت سازمان جهانی صهیونیسم، والتر روتشیلد، عضو مجلس عوام بریتانیا و بانک‌دار بریتانیایی و هم‌چنین ناحوم سوکولوف روزنامه‌نگار و زبان‌شناس لهستانی بود که در مذاکراتی که منجر به صدور بیانیه بالفور شد، نقشی کلیدی داشت.

کد خبر 624787

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha