به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، این کتاب در سه فصل « کلیات و تعریف مفاهیم»، «سحر خیزی و اقامه نماز جماعت صبح در مسجد»و «راهکارها و طرح ها» تهیه و تنظیم شده است که هر یک از فصل های کتاب خود دارای سرفصل های مختلفی می باشند .
مفاهیمی مانند «اهمیت و جایگاه سحر خیزی»،« سحرخیزی و بانوان»، «اهمیت و جایگاه اقامه نماز جماعت درمسجد»،«منتخب آیات و روایات درمورد سحرخیزی و نماز جماعت صبح درمسجد»، «آیات قرآن کریم »،« روایات و احادیث» ، «آثار و برکات سحر خیزی و اقامه نماز جماعت در مسجد»، «در حوزه های مختلف »، «حوزه اعتقادی»، «حوزه فردی و شخصیتی» ، «حوزه اجتماعی» و.. از عنوان های فصل دوم این کتاب می باشد.
نویسنده در فصل سوم کتاب به راهکارهای اجرایی ارتقای جایگاه سحر خیزی و اقامه نماز جماعت صبح در مسجد پرداخته است و راهکارها در حوزه منابع انسانی مسجد، حوزه نرم افزاری، سخت افزاری توصیه هابرای سحر خیزی و... را بررسی کرده است.
در بخشی از مقدمه این کتاب می خوانیم:
« اقامه نماز جماعت صبح از آثار مثبت و فراوانی برخوردار بوده و همین امر زمینه ارتقای ابعاد فردی ، اجتماعی و شخصیتی را برای فرد نمازگزار فراهم می نماید و یکی از برترین و مهم ترین عوامل خودسازی، تقرب و نزدیک شدن به خداوند متعال است که وصول به کمالات و دستیابی به چنین جایگاه رفیع، مقدمه اجابت آن و لبیک به دعوت حق را در سحرگاها است که همین امر سعادت دنیوی را برای فرد به همراه داشته و در نهایت ، رشد و تعالی فرد نمازگزار را در پی خواهد داشت...»
در فصل نخست کتاب با عنوان کلیات و تعریف مفاهیم چنین آمده است:
«قرآن کریم می فرماید: «به یاد من نماز بر پا دار.» در این آیه به یکی از فلسفه های مهم نماز یعنی تذکر و پادآوری اشاره شده است. انسان در زندگی این جهان ، با توجه به عوامل غافل کننده ، به وسیله ای نیاز دارد که در فاصله های متفاوت زمانی ، خدا و رستاخیز و دعوت پیامبران و هدف آفرینش را به یاد آورد تا او را از غرق شدن در گرداب غفلت و بی خبری حفظ کند. نماز، این وظیفه را بر عهده دارد.»
در بخش دیگری از این کتاب با عنوان مسجد می خوانیم:
« مسجد به عنوان مکان و جایگاه اعمال و افعال عبادی مسلمان تقدس خاصی دارد. این تقدس نه به لحاظ بعد مکانی آن ، بلکه فضای معنوی است که پرستش و نیایش درآن انجام می گیرد، اگرچه مساجد دارای کارکردهای مختلف و خرده نقش های متعددند؛ ولی مهم ترین و اصلی ترین کارکرد مسجد ، بعد عبادی و معنوی آن است که این مکان را ارزش می بخشد و تاکید بسیاری که در مورد انجام اعمال عبادی و فریضه اقامه نماز جماعت شده ، با هدف افزایش اثر بخشی آن و نیز محوریت بخشیدن به آن در انجام اعمال عبادی است.
درباره خستگی و رخوت در این اثر می خوانیم:
« نمازبایدبانشاط و سرزندگی برپا شود. در سستی و رخوت ، در بی حالی و بی رغبتی؛ حتی اگر نماز بر پا شود، چندان مناسب نیست. در هنگام خستگی و رخوت اصرار در برپایی نماز نکنیم. حتی توصیه کنیم که هم اکنون نماز نخوان، خسته ای ، به استراحت نیاز داری، خودم برای نماز بیدارت می کنم. این رفتار ملاطفت آمیز و آرام به جای نمازی شتاب زده، منجر به برپایی نمازی با آرامش خواهد بود.» رعایت این موارد جزیی می تواند زمینه سرزندگی فرزندان را در سحر خیزی و اقامه نماز صبح در وقت فضیلت آن فراهم سازد.»
موسسه فرهنگی و انتشاراتی ستاد اقامه نماز کتاب سفیران صبح اهمیت و آثار و برکات اقامه نماز جماعت صبح در مسجد به قلم «محمدعلی موظف رستمی »رادر 190 صفحه چاپ کرده است.
نظر شما