به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، کیامرث حاجی زاده مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان، امروز (14 اردیبهشت) در سمینار آموزشی مقابله با سیلاب و ریزگردها با حضور معاون رئیس جمهور در اهواز، گفت: در سال های اخیر استان خوزستان در زمره مناطق پرخطر کشور بوده، از جمله سیل سال 90 که منجر به کشته شدن 13 نفر در شهرستان بهبهان شد.
وی اضافه کرد: همچنین سیل سال 91 در ایذه و سیل فروردین 95 خسارات متعددی به استان وارد کرد که بر اساس برآوردهای اولیه در سیل سال گذشته خسارتی معادل هزار و 56 میلیارد تومان به استان وارد شد.
حاجی زاده اذعان داشت: به منظور مدیریت بهتر در خصوص ساماندهی بازه های بحرانی تعداد 114 بازه بحرانی به طول بیش از 176 کیلومتر در رودخانه های استان شناسایی شده اند که ساماندهی آنها به هفت هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی با اشاره به اینکه بیش از یک دهه است که ریزگردها وارد خوزستان و استان های همجوار شده اند، بیان کرد: ریزگردها در خوزستان باعث بروز مشکلات متعددی شده اند، که اخلال در چرخه اقتصادی و زنگ خطر برای سلامت جامعه سبب شد تا مسئولان به فکر تعطیلی فعالیت ها در برخی شهرها باشند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان تصریح کرد: از بین رفتن گونه های گیاهی و جانوری، بیماری سالانه پنج هزار نفر، آلودهشدن مواد خوراکی و افزایش مراجعه بیماران از 20 تا 60 درصد، خسارت بیش از سه هزار میلیارد تومان در استان های درگیر و 900 میلیارد تومان در خوزستان، تعطیلی واحدهای صنعتی، افزایش روند مهاجرت نیروهای متخصص، خسارات به تأسیسات زیربنایی و ... از مشکلات و آثار مخرب پدیده ریزگردها هستند.
وی به برخی فعالیت های ضروری برای مقابله با ریزگردها در خوزستان اشاره کردو گفت: کنترل بیابان زایی و مقابله با گرد و غبار، پوشش کامل عملیات بیابان زدایی در خوزستان تا پایان برنامه ششم توسعه کشور، اختصاص تسهیلات بانکی ارزان قیمت برای دو جداره کردن درب و پنجره مدارس، ساختمان ها و ...، کنترل و استفاده بهینه منابع آب های سطحی موجود، استفاده از انرژی های نو در مناطق مستعد بیابان زایی و بهبود وضعیت معیشت اقتصادی در این راستا پیشنهاد می شود.
حاجی زاده اضافه کرد: تشکیل کمیته بررسی و شناسایی کانون های بحرانی ریزگرد در استان، ارائه خدمات رایگان در مراکز درمانی در مواقع بروز گرد و غبار، خرید تجهیزات و امکانات سنجش و پیش بینی گرد و غبار در استان، اجرای طرح کانال تامین آب عرصه های فوق بحرانی ریزگرد در جنوب شرق استان و اجرای طرح نهالکار در این عرصه ها، تامین حقابه تالاب های هورالعظیم، شادگان و بامدژ از اقداماتی بوده که برای بهبود وضعیت در گرد و غبار انجام شده است.
نظر شما