به گزارش گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: بر مسلمانان لازم است برای تعیین سرنوشت اجتماعی خود، مشارکت سیاسی داشته باشند و در اموری چون انتخابات برای برگزیدن افراد صالح، باتقوا و کاردان برای اداره امور جامعه و کشور بی تفاوت نباشند چراکه بی تفاوتی در این امور مهم، به حاکمیت اشرار و بدان و کم نگ شدن ارزش های دینی و رواج ظلم و فساد خواهد انجامید.
رسول خدا(ص) فرمودند: «هر گاه کارگزاران شما اشرار و ثروتمندان تان بخیل باشند و امور زندگی تان با شورا و مشورت سامان نگیرد، درون زمین(مردن) برای شما برتر از زندگی بر روی زمین است»(1).
امیرالمومنین امام علی(ع) درباره تاثیر مشارکت مردم می فرمایند: «اگر انبوه آن جماعت نبود، یا گرد آمدن یاران حجت را بر من تمام نمی کرد ... زمام (حکومت) را بر گردنش می افکندم(حکومت را نمی پذیرفتم).»(2)
مشارکت سیاسی و بیعت: مشارکت سیاسی گاه به گونه ای بیعت است، چنانکه حضرت امیر(ع) می فرمایند: «و اما حق من بر شما این است که به بیعت خود با من (و حضور در صحنه) وفادار و در آشکار و نهان خیرخواه من باشید و هر گاه شما را برای حضور در صحنه خواندم، پاسخ مثبت دهید و هر گاه فرمان تان دادم بپذیرید»(3).
نکته: بیعت از بیع است و در بیع، فروشنده، کالا را در برابر بها می فروشد و دیگر حقی در آن کالا ندارد، مگر با اذن صاحب آن. کسی که بیعت کرد نباید در شئون مملکت بدون اذن حکومت دینی دخالت کند.
پی نوشت:
مفاتیح الحیات آیت الله جوادی آملی
1.روض الجنان،ج5،ص126
2.نهج البلاغه، خطبه3 شقشقیه
3.نهج البلاغه، خطبه 34
نظر شما