به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، حسین محمدی، سرپرست امور عشایر استان همدان امروز( 17 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران گفت: عشایر استان همدان شامل چهار ایل ترکاشوند، ترک، حسنوند و جمور و 24 طایفه می باشند.
وی افزود: براساس آخرین آمار سرشماری اقتصادی و اجتماعی 3 هزار و 189 خانوار عشایر کوچ دهنده معادل 11 هزار و 430 نفر وجود دارند .
وی تصریح کرد: در راستای رهنمودهای رهبری مبنی بر تحقق اقتصاد مقاومتی نقش عشایر استان همدان در این زمینه برکسی پوشیده نیست به طوری که 28 درصد تولیدات دامی و 35 درصد صنایع دستی توسط عشایران تأمین می شود.
سرپرست امور عشایر استان همدان اظهار داشت: عشایر استان همدان در تمامی عرصه ها حضور فعال و گسترده دارند به طوری که در دوران دفاع مقدس 69 شهید را تقدیم انقلاب کردند.
محمدی با بیان اینکه 80 درصد عشایر استان کوچ دهنده و 90 درصد آنان دامدار هستند، خاطرنشان کرد: این قشر از جامعه با مشکلاتی همچون اعم از بهداشت، فرهنگ و نبود آب مواجه هستند.
وی افزود: 47 درصد از عشایر استان همدان بیسواد هستند که با تعاملاتی که با سازمان آموزش و پرورش داشتیم نرخ بی سوادی عشایری کاهش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 5 هزار و 800 تن گوشت، یک هزار و 580 تن شیر و 350 تن پشم توسط عشایر در استان تولید می شود.
وی با اشاره به اینکه عشایران توانایی مهارت آموزی در زمینه های قارچ، تولید عسل، صنایع دستی و قالی بافی را دارند، بیان داشت: این قشر از جامعه با کمترین امکانات بیشترین تولید را دارند.
سرپرست امور عشایر استان همدان اظهار کرد: علیرغم کمبود اعتبارات یک میلیارد و 40 میلیون تومان تسهیلات به عشایر استان در قالب خسارت خشکسالی اعطاء شده است.
محمدی از فعال شدن بیمه دام عشایر در سال جاری ، خبر داد و بیان کرد: در طی چند سال گذشته با روند نزولی بیمه دام مواجه بودیم که این مهم باعث کاهش دام و گوشت قرمز شده است که امسال این موضوع پیگیری و فعال خواهد شد.
وی، از مرمت و نگهداری 75 کیلومتر از راه های عشایری ، توزیع 924 تن آب، 4700 تن جو، 85 تن کنسانتره، 72 تن سبوس تا پایان سال گذشته در بین عشایران خبرداد.
نظر شما