به گزارش خبرگزاری شبستان، آیت الله عبدالله جوادی آملی از مراجع عظام تقلید در کتاب «امام مهدی علیه السلام موجود موعود» می نویسد:
در عصر غیبت کبرای ولی عصرعجل الله تعالی فرجه برای رهایی از بی سرو سامانی و نجات از بلاتکلیفی از سوی ائمه هدی علیهم السلام امت اسلامی به اطاعت از فقیه جامع شرایط مأمور و موظف گردیده است تا در فروع دین، یا کارشناسی شده یا با استناد به نظر کارشناس امین و عادلی که توانایی استنباط احکام شرعی از ادله عقلی و نقلی را دارد زندگی کرده و اعمال فردی و اجتماعی خویش را انجام دهد.
نه خواب و رویا و نه ادعای ارتباط و تلقی ارشاد از امام معصوم علیه السلام هیچ کدام در تعیین تکلیف عملی جامعه در ارتباط با امام عصر ارزش و اعتباری ندارد، زیرا اولاً امت اسلامی به تبعیت از آن امر نشده اند و ثانیاً هیچ ضابطه و قانونی برای اثبات صدق رویاها یا ادعاها وجود ندارد، تا بتوان صحیح آن را از سقیم تشخیص داد؛ وگرنه باید پذیرفت که در هر گوشه ای کسی سری بردارد و با ادعای دیدن رویایی یا تلقی امری وظیفه شرعی تازه خاصی را بیان سازد که در این صورت بر هیچ عاقلی پوشیده نمی ماند که نه دین خدا از تحویل و تبدیل در امان می ماند و نه مسلمانان ِ منتظر، سیرِ نورانی انتظار را به سلامت می پیمایند، چون دیگر سنگ روی سنگ بند نمی شود و نظام فقهی و اجتماعی اسلام و جامعه اسلامی در هم می پاشد.
باید هماره به یاد داشت در عصر غیبت کبرا سفارت و نیابت خاص آن حضرت(عج) بسته است و هیچ کس جز «کذاب مفتر» چنین ادعایی نخواهد داشت و ارتباط عاشقان منتظر با امام منتظر عجل الله تعالی فرجه از طریق عمل به فتاوای نواب عام حضرتش تامین می شود؛ اما هماره باید مراقب بود بر اثر محبت به نواب عام آن حضرت(عج)، به دام افراط گرفتار نیاییم و حکم نائب خاص را به نواب عام تسری نبخشیم، که هر افراط و تفریطی در نادانی ریشه دارد: «لا تری الجاهل إلا مفرطاٌ أو مفرِّطا.»
خلاصه آن که 1. کتاب خدا و عترت طاهرین(ع) با برهان عقلی منبع معرفتی معارف اعتقادی ، فضائل اخلاقی، احکام فقهی و حقوقی است. 2. تهذیب نفس راه مشروعی دارد که عقل قطعی و نقل معتبر راهنمای آن اند. 3. ادعیه؛ مناجات ها، اذکار مأثور، زیارات توصیه شده و مانند آن طریق مشروعی است که ره آورد وافر داشته و دارد. 4. وجود صلحای متشرع، فقهای وارسته، حکمای متدین، متکلمان متعهد، محدثان خبیر و مانند آنان سند تاثیرگذاری دستورهای مأثور است که بایسته است جوانان و نوسالان به آن ها اقتدا نمایند.5. وجود مدعیان دروغین بابیت، سفارت و گاهی نیز امامت همانند دروغ پردازان در حوزه نبوت است که از آنان به متنبّیان یاد می شود چنانچه مدعیان دروغین الوهیت نظیر فرعون کم نبوده اند.
نظر شما