بر مباحث «مهدویت» «قرآن» و انتخابات در کانون‌های مساجد تاکید شود

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: مسئولان این کانون‌ها در نقاط مختلف کشور در روزهایی که در پیش داریم بر مباحث «مهدویت» «قرآن» و انتخابات توجه ویژه‌ای داشته باشند.

به گزارش خبرنگار مسجد و کانون‌های مساجد خبرگزاری شبستان، محمدرضا جعفری، در نشست کارشناسان آموزش و پژوهش دبیرخانه‌های استانی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد که امروز (19 اردیبهشت‌ماه) در ساختمان این ستاد برگزار شد با تبریک اعیاد شعبانیه، گفت: نیمه شعبان، نقطه عطف تاریخ و موجب تحول و رشد بشریت است.

 

وی خاطرنشان کرد: در بحث انتظار باید دو مفهوم «حاضر بودن» و «ظهور» را در نظر گرفت زیرا امام زمان (عج) در جمع مومنان حاضر هستند و ما منتظر ظهور آن حضرت هستیم.

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور، ادامه داد: انسان در جهان امروز در جاهلیت مدرن به‌سر می‌برد زیرا پی به حقیقت ظهور نبرده و به حضور بسنده کرده است و این موضوع ریشه در کمبود معرفت انسان دارد.

 

جعفری گفت: ظهور با شعار محقق نمی‌شود بلکه نیازمند عمل، انتظار واقعی و درک و باور حضور است و ما اگر حضور را باور کنیم ظهور محقق‌شدنی است و چندان دور نیست.

 

وی اضافه کرد: فقدان عقلانیت و معنویت موجب بروز جامعیت مدرن است و تا این دو در زندگی بشریت حضور پیدا نکنند، هر روز شاهد گره‌های بیشتری در زندگی انسان‌ها خواهیم بود.

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، خاطرنشان کرد: بحث ظهور و به تبع آن، درک نکردن مبدا و معاد حلقه مفقوده زندگی بشر است و تا انسان‌ها ظهور را باور و درک نکنند از جاهلیت مدرن رها نخواهند شد.

 

جعفری افزود: انسان‌ها باید با مراجعه به درون خود نحوه ارتباط‌شان با امام زمان را بررسی کنند، زیرا در غیر این صورت نمی‌توانند منتظر واقعی ایشان باشند.

 

وی در ادامه این پرسش را مطرح کرد که باید متوجه باشیم تا چه میزان ارتباطات اجتماعی، برخوردمان با واجبات و محرمات و همچنین رفتار ما با پدر، مادر، همسر و فرزندانمان بر اساس فلسفه انتظار و بحث ظهور است؟ چقدر منتظر واقعی هستیم؟ اگر منتظر هستیم چه کاری برای تحقق ظهور انجام می‌دهیم؟ و چقدر باور داریم که اعمال ما هر هفته به امام زمان (عج) عرضه می‌شود؟

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: نیمه شعبان، نقطه شروعی در ارتباط ما با حضرت ولیعصر (عج) و تحول در نحوه و کیفیت توسل ما با اهل بیت (ع) است.

 

جعفری در بخش دیگری از سخنان خود، اظهار کرد: مردم در ماه رمضان بیش از سایر ایام سال با مساجد در ارتباط هستند بنابراین متولیان مساجد باید برای استقبال و پذیرایی از مردم در ماه مهربانی خدا آماده شوند.

 

وی خاطرنشان کرد: ارزش اصلی ماه رمضان به خاطر حضور قرآن و عظمت این ماه به دلیل وجود شب قدر است.

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با بیان اینکه عظمت ماه رمضان منهای قرآن و عترت زیر سوال می رود، اضافه کرد: متولیان مسجدی برای معرفی قرآن و عترت در ماه رمضان برنامه‌ریزی کنند زیرا این ماه بهترین و بی‌نظیرترین فرصت برای جذب مردم و ترویج آموزه‌های قرآن و عترت است. 

 

جعفری گفت: انجام کارهای عظیم برای قرآن و عترت، همت، اراده و تلاش می‌خواهد که ماه رمضان بهترین فرصت برای خدمت به این ثقلین است.

 

وی افزود: عده‌ای در سوریه از حریم اهل بیت (ع) دفاع می‌کنند و از ما در آینده خواهند پرسید که در فضای امنی که ما با جان خود ایجاد کردیم چه کاری برای گسترش قرآن و عترت انجام دادید؟

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، اضافه کرد: کانون‌های تخصصی قرآن اولویت اصلی فعالیت در زمینه قرآن هستند البته تصمیم‌گیری در این‌باره با کارشناسان آموزش و پژوهش است.

 

جعفری خاطرنشان کرد: هدف از اجرای طرح «ربیع‌الاقرآن» زمینه‌سازی برای بهره‌مندی بیشتر مردم به ویژه جوانان از قرآن در ماه رمضان و همچنین تشویق متولیان مسجدی برای طراحی و برگزاری برنامه‌های مطلوب قرآنی است و اجرای این طرح طی چند سال آینده و در تمام مساجد می‌تواند نقطه عطفی در فعالیت‌های قرآنی کشور باشد.

 

وی افزود: مسوئولان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد مراسم جزءخوانی قرآن در مساجد را شناسایی کنند و برای ارتقای سطح و بیشتر توجه دادن مردم به آن‌ها، برنامه‌ریزی کنند زیرا در بیشتر مساجد کشور، مخاطبان اصلی این مراسم  میانسالان و کهنسالان هستند.

 

معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد، گفت: همچنین مسئولان این کانون‌ها برای حضور و مشارکت گسترده‌تر کودکان و نوجوانان در برنامه‌های مختلف به ویژه فعالیت‌های قرآنی برنامه‌ریزی کنند زیرا به دلیل تغییر سبک زندگی و ساعت خواب و بیداری افراد در ماه رمضان، گاهی توجه به این دو قشر در برنامه‌ها کمرنگ می‌شود.

 

جعفری با اشاره به سخن مقام معظم رهبری درباره اهمیت انتخابات، نیز اظهار کرد: انقلاب اسلامی، امانتی نزد ما است، بنابراین باید برای تمام عرصه‌های آن به ویژه انتخابات دقت و توجه داشت.

 

وی ادامه داد: نتیجه انتخابات و پیشرفت کشور، اندیشه انقلاب اسلامی، امام خمینی و مقام معظم رهبری، نیازمند بصیرت و حضور معنادار مردم است و در این میان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد باید برای افزایش بصیرت و برگزاری باشکوه انتخابات تلاش کنند.

 

 

 

کد خبر 627525

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha