آمادگی ۹ درصدی مردم در برابر حوادث/ مردم ما در برابر حوادث آماده نیستند

خبرگزاری شبستان: معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمرگیلان با اشاره به اینکه میزان آمادگی مردم در برابر حوادث تنها ۹ درصد است، گفت: اشاعه و ترویج آموزش های کمک های اولیه یک هدف ملی است که در جهت توانمند سازی و تاب آوری جامعه در برابر حوادث می کوشد.

زهرا طورچیان، معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر استان گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، با تاکید بر ضرورت حساس سازی جامعه و عموم مردم گیلان نسبت به وقوع حوادث، سوانح و مخاطرات در استان، اظهار کرد: متاسفانه گیلان سرسبز در شمار ٥ استان حادثه خیز کشور محسوب می شود.

 

وی با بیان اینکه، از ٤٤ سانحه ثبت شده در سطح دنیا بیش از ٢٠مورد آن در گیلان شناسایی شده است، افزود: از این رو بخواهیم يا نخواهيم احتمال بروز حوادث غیرمترقبه در استان گیلان بسیار بالا است و تقریبا تمام استان روی گسل قرار دارد.

 

طورچیان تصریح کرد: در این میان حوادث انسان ساخت همچون تصادفات جاده ای، آفات گیاهی و سموم کشاورزی و... دلایلی بر ضرورت آموزش همگانی و افزایش میزان آمادگی مردم در برابر مخاطرات تهدید کننده است.

 

وی گفت: هر چند در کنار آموزش مفاهیم امداد و کمک های اولیه برای داشتن جامعه ای آماده و توانمند و پاسخگو در برابر سوانح می کوشیم اما مردم نیز باید خود این احساس وظیفه برای کسب آگاهی را داشته باشند.

 

طورچیان اذعان کرد: طبق بررسی های انجام شده، در ساعات و دقایق اول پس از هر حادثه، مردم قبل از رسیدن نیروهای امدادی به صحنه حادثه رسیده و به هم کمک رسانی می کنند.

 

وی اضافه کرد: پر واضح است اگر همین مردم، با اصول کمک های اولیه آشنایی داشته باشند از حجم تلفات انسانی و خسارات و معلولیت ها کاسته مى شود.

 

طورچیان با ابراز نگرانی از اینکه متاسفانه برابر تحقیقات به عمل آمده میزان آمادگی مردم ما در برابر حوادث تنها ۹ درصد است، گفت: این بدین معنی است که «مردم ما در برابر حوادث آماده نیستند».

 

وی در ادامه خاطر نشان کرد: مردم نه تنها آماده نیستند بلکه حتی ضرورتی برای توجه به آموزش های پیشگیرانه احساس نمی کنند و به کرات تجربه ای تلخ را با تجربه ای تلخ تر پیوند می زنند.

 

طورچیان بیان کرد: اشاعه و ترویج آموزش های کمک های اولیه یک هدف ملی است که همگان را توانمندتر می سازد تا جامعه ای تاب آور در برابر حوادث داشته باشیم.

 

وی گفت: تکرار پذیری وقوع حوادث در کشور موید نیاز اساسی مردم به آموزش فنون مقابله با مخاطرات و افزایش آمادگی و آگاهی جهت کاهش آثار زیانبار حوادث و سوانح است.

 

طورچیان همچنین اضافه کرد:‌ در همین راستا از سوی جمعیت هلال احمر کشور طرحی به نام خادم «خانواده آماده در مخاطرات» برنامه ریزی و در سراسر کشور در حال اجراست.

 

وی افزود: در این طرح داوطلبان آموزش دیده با مراجعه خانه به خانه و درب منازل مردم میزان آمادگی خانواده ها را بر اساس شاخص های معتبر و استاندارد ارزیابی کرده و سپس با مراجعه های ماهانه به همان خانواده ها هر ماه یکی از آموزش های پیشگیرانه و آمادگی بخش را به آنان ارایه می کنند.

 

طورچیان با اشاره به اینکه تا کنون هشت هزار و ۶۰۰ خانواده گیلانی در سه مرحله از آموزش های مورد نظر  بهره مند شدند، تصریح کرد: از آغاز خرداد ماه فاز چهارم آموزش ها اجرا می شود.

 

وی توفیق در اجرای این طرح را در گرو همراهی مردم با داوطلبان هلال احمر عنوان کرد و ادامه داد: در همین راستا همچنین با ایجاد کانالی تحت عنوانhttps://t.me/Khadem_gilan  می کوشیم تا با انتشار مجازی آموزش های کمک های اولیه از آثار زیانبار حوادث  بکاهیم.

 

۱۸ الی ۲۴ اردیبهشت هفته هلال احمر نامگذاری شده است.

 

کد خبر 628107

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha