بررسی عادی سازی روابط بانکی و تجاری میان ایران و اتریش

خبرگزاری شبستان: اتریش به دنبال توسعه روابط تجاری خود با ایران است و در این مسیر گام های بسیاری برای توسعه روابط تجاری میان دو کشور برداشته شد و طرف اتریشی به عادی سازی روابط بانکی و تجاری با ایران خوشبین است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اتریش دوازدهمین کشور ثروتمند جهان بر پایه سرانه تولید ناخالص داخلی است. تا دهه ۱۹۸۰ بسیاری از صنایع بزرگ اتریش ملی شدند. با این حال، در سال‌های اخیر خصوصی‌سازی باعث کاهش بخش دولتی در سطحی قابل مقایسه با دیگر اقتصادهای اروپایی شده است. جنبش کارگری در اتریش از قدرت زیادی برخوردار بوده و تأثیر زیادی بر حزب‌های کارگری می‌گذارند. گردشگری بین‌المللی مهم‌ترین بخش اقتصاد ملی اتریش است. به طور سنتی کشور آلمان مهمترین شریک تجاری اتریش بوده است که این موضوع باعث شده است که نسبت به تغییرات سریع در اقتصاد آلمان آسیب‌پذیر شود.

 

بنابراین گزارش، اتریش از معدود کشورهای اروپایی بود که در زمان اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران از پذیرش آن خودداری کرد و روابط تجاری دوجانبه خود با ایران را ادامه داد. در سال ۱۳۹۴، تراز تجاری دو کشور اختلاف چشمگیری داشته و ارزش واردات کالایی اتریشی به ایران از جمله شیر خشک، آب پرتقال، آرد، برخی داروها، چوب اره شده، الکل چرب، انواع کاغذ و پوشاک بسیار بیشتر از صادرات ایران به اتریش بوده که اهم این صادرات را می‌توان سبزیجات، تنباکوی قلیان، گلاب، کارتن، سنگ مرمر، مجسمه، مبل‌های چوبی دانست.

 

پس از توافق هسته‌ای وین که به رفع تدریجی تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران انجامید، هاینتس فیشر، رئیس‌جمهور اتریش، نخستین مقام عالی‌رتبه یک کشور عضو اتحادیه اروپایی بود که به ایران سفر کرد. وی در این سفر، با رهبر انقلاب و سایر مقامات بلندپایه کشورمان دیدار کرد. وی همچنین یک هیئت پرتعداد اقتصادی را جهت گشایش باب تازه‌ای در روابط تجاری خود با ایران، با خود همراه کرد. پس از آن دیدارها بابی برای افزایش تعاملات تجاری و اقتصادی میان اتریش با کشورمان فراهم شد.

 

این گزارش می افزاید: پس از آن گام های بسیاری برای توسعه روابط تجاری میان دو کشور برداشته شد و طرف اتریشی به عادی سازی روابط بانکی و تجاری با ایران خوشبین است. ایرنا در این زمینه به نقل از فردریش اشتیفت، سفیر اتریش در ایران نوشته است: "هم اکنون تعدادی از بانک های اتریش با ایران کار می کنند، لیکن تسهیل همکاری های تجاری میان دو کشور و تامین مالی پروژه های سرمایه گذاری نیازمند تعمیق روابط بانکی است. اتریش خواهان گسترش روابط تجاری با ایران است و برای عادی سازی روابط بانکی با تهران، تمام تلاش خود را می کند. خط اعتباری یک میلیارد یورویی برای تامین مالی سرمایه گذاری های مشترک با ایران نیز بزودی افزایش می یابد."

 

یادآور می شود: اتریش نیز از جمله کشورهایی است که در دوره برجام هیات‌های زیادی با حضور مقام های سیاسی و اقتصادی بلندپایه به ایران اعزام کرده و میزبان هیات تجاری اعزامی اتاق تهران نیز بوده است. حجم تجارت دوجانبه ایران و اتریش در پایان سال 2016 به 377 میلیون یورو افزایش یافت. براساس آمارهای گمرک ایران، مبادلات ‏تجاری دو کشور از سال١٣٩٠ تا پایان ١٣٩٣ به دلیل این تحریم ها از ٨١٨ میلیون دلار به ٣١٢ میلیون ‏دلار کاهش یافت.

 

براساس این آمار از سال ١٣٩٠ تا چهار ماه منتهی به تیرماه 1394 حجم کل تجارت خارجی میان ‏ایران و اتریش، رقمی بالغ بر ٢ میلیارد و 258 میلیون دلار بوده که 98.2 درصد از آن مربوط به واردات ایران از اتریش ‏است. مهم ترین اقلام صادراتی ایران به اتریش شامل محصولات کشاورزی و مواد غذایی، غلات، میوه، سبزیجات، ‏داروهای گیاهی، فرش ‏دستباف، گلیم، قالیچه و... و مهم ترین اقلام وارداتی ایران از اتریش شامل ماشین آلات صنعتی، برقی و رایانه ای، لوازم خانگی، دستگاه های ‏گیرنده و فرستنده، ریل، وسایل و تجهیزات راه آهن، مواد شیمیایی، دارو و تجهیزات پزشکی و.... است.

کد خبر 628209

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha