به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم راه اندازی سامانه آنلاین یکپارچه ایستگاه های پایش کیفی هوای کشور گفت: راه اندازی این سامانه در جهت تحقق یکی از برنامههای دولت برای دسترسی آزاد اطلاعات است که در خصوص وضعیت آلایندگی هوا اطلاعاتی را در اختیار عموم مردم قرار می دهند.
وی با بیان اینکه سامانه فوق با توجه به قابلیت اطلاع رسانی و به روز بودن اطلاعات نقش مهمی در تنظیم سیاست های کلان و برنامه ریزی های فردی و اجتماعی دارد، افزود: اطلاعرسانی و آگاهی کلی از کیفیت هوا می تواند در برنامه ریزی و سیاستگذاری برای بهبود کیفیت هوا مهم و ارزشمند باشد.
ابتکار با بیان اینکه پایش کیفیت هوا به ویژه در مناطق صنعتی دارای اهمیت است، خاطرنشان کرد: در سال 92 تعداد زیادی از ایستگاه های پایش کیفیت هوا غیرقابل استفاده بود و طی سه سال تمام نواقص موجود برطرف شده است و تمام ایستگاهها در حال فعالیت و پایش کیفیت هوای کشور هستند.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه دسترسی مستقیم مردم به اطلاعات در حوزه پایش آلاینده های هوا وجود دارد، اظهار داشت: هرچه میزان آگاهی مردم نسبت به موضوع آلودگی هوا افزایش یابد می تواند به اصلاح رفتار و اصلاح شیوه زندگی در نواحی صنعتی و کلانشهرها کمک کند.
ابتکار با اشاره به فعالیت 8 مرکز پایش زیست محیطی گفت: همکاری بین بخشی با شهرداری ها، وزارت کشور و سازمان هواشناسی را توسعه داده ایم چرا که می تواند در بهبود کیفیت هوا اثربخش باشد.
ابتکار ادامه داد: بخشی از آلاینده های صنعتی حاصل فرآیندهایی نظیر پسماندسوزها است که با توان افزایی که رخ داده می توانیم در این حوزه به خوبی سنجش کیفیت هوا را انجام دهیم.
ابتکار با اشاره به وظیفه کنترل و نظارت و آموزش سازمان حفاظت محیط زیست در شبکه آزمایشگاه های معتمد افزود: در آینده نزدیک پایش وضعیت هوا و پسماندها در دریاچه ها و دریاها را نیز خواهیم داشت.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه آزمایشگاه های معتمد برای حفاظت از محیط زیست یک هدف مهم در سیاستگذاری است، افزود: آزمایشگاه های معتمد در موضوع اشتغالزایی نیز بسیار تاثیرگذار هستند.
وی در خصوص فعالیت های مرتبط با پسماندها گفت: از استانها درخواست کرده ایم به صورت جدی تر وارد پایش کنترلی و مضاعف واحدهای صنعتی شوند.
ابتکار با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 3 هزار واحد صنعتی در استان تهران تحت پوشش پایش کنترلی قرار گرفته اند، افزود: طرح پایش کنترلی و مضاعف در استانهای تهران، خراسان رضوی، مرکزی، البرز و قزوین در حال انجام است.
ابتکار با اشاره به تصویب لایحه هوای پاک طی هفته گذشته در مجلس گفت: موضوعات مربوط به گرد و غبار، فعالیت های صنعتی و آلایندگی های ناشی از آن، آلودگی صوتی و امواج از محورهای مهم لایحه هوای پاک هستند.
ابتکار با بیان اینکه تصویب لایحه هوای پاک مسئولیت سازمان حفاظت محیط زیست را سنگین تر می کند، تصریح کرد: سازمان محیط زیست در راستای توان افزایی خود برای تحقق مصوبات لایحه هوای پاک گام های موثری برداشته است.
ابتکار با اشاره به اقدامات دولت یازدهم در خصوص پارازیت ها گفت: دولت یازدهم به عنوان اولین دولت به طور جدی و رسمی در خصوص پارازیت ها و آلودگی های صوتی ورود پیدا کرد و در این رابطه نیز یک کمیته فرابخشی با مسئولیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات تشکیل شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اقدامات این کمیته گفت: پایش مراکز گزارش شده مبنی بر ساطع شدن امواج غیراستاندارد، پایش میدانی، بررسی ضوابط و استانداردها و مقررات، برگزاری جلسات با وزرا از جمله اقداماتی است که برای کنترل آلودگی صوتی انجام شده است.
ابتکار افزود: وزارت ارتباطات و اطلاعات مسئولیت پایش مستمر آلودگی صوتی و امواج را بر عهده گرفت و این موضوع تحت کنترل قرار گرفته است و بنا به اظهار این مرکز آلودگی صوتی تا حدی مهار شده است.
ابتکار با بیان اینکه اختیار نظارتی در بحث پایش امواج به سازمان محیط زیست واگذار شده است، گفت: برای انجام نظارت در خصوص پایش امواج آمادگی های لازم را داریم و با تجهیز خود می توانیم در این زمینه ورود کنیم.
ابتکار با بیان اینکه استقرار برخی دکل های تلفن همراه در موقعیتی نزدیک به مناطق مسکونی یکی از موارد چالش زا بوده است، گفت: فاصله کم دکل های ماهواره ای و تلفن های همراه با مناطق مسکونی می تواند نگرانی هایی را برای شهروندان به وجود آورد و این موضوع بیشتر در حیطه مسئولیت شهرداری قرار دارد و نباید اجازه استقرار این دکل ها در حریم مناطق مسکونی را بدهند.
ابتکار با بیان اینکه سازمان مقررات رادیویی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات مدام این موضوع را کنترل می کند، یادآور شد: برنامه هایی برای پایش آلودگی صوتی در دستور کار داریم.
در ادامه، سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص آلودگیهای صوتی گفت: بر اساس ماده 27 قانون اساسی استانداردهای خودرویی را در خصوص کاهش آلایندههای صوتی تدوین کرده ایم و استانداردی صدای عبوری و بوق خودروها کنترل می شود.
متصدی با بیان اینکه در مرحله تولید و استفاده از خودروها نیز موضوع آلودگی صوتی مورد توجه است، گفت: آلودگی صوتی خودروها به ویژه موتورسیکلت ها در معاینه فنی نیز پایش می شود.
وی از راه اندازی شبکه کاهش آلودگی صوتی در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: علاوه بر شبکه آلودگی صوتی شبکه پرتوهای یون ساز نیز با همکاری سازمان انرژی اتمی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور کار قرار گرفته است.
متصدی یاداور شد: امواج و پارازیت ماهوارهها در رده های پایش سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه شهرداری طی چند سال گذشته فعالیت هایی در خصوص استقرار دکل های تلفن همراه انجام داده است که مورد تایید نبوده، اظهار داشت: مصوبه شورای سوم شهر تهران در خصوص نحوه استقرار و ساماندهی دکل های تلفن همراه را داشته ایم و شرکت های ارتباطات شهر مسئول اجرایی کردن این مصوبه بوده است.
نظر شما