به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، رضا نوری شادمهانی عضو هیات علمی گروه باستان شناسی دانشگاه کاشان در گفت و گو با خبرنگاران گفت: ارگ بقایای یک شاه نشین در محوطه تاریخی فیض آباد شهرستان آران و بیدگل کشف شده است.
وی با اشاره به اینکه این ارگ شاه نشین، محل زندگی حاکم شهر در دوره ایلخانی بوده است، خاطر نشان کرد: علت اهمیت این کشف تاریخی در این است، که در آثار تاریخی ملی، هیچ شهر ایلخانی باقی نمانده که ارگ آن ها پا برجا مانده باشد.
نوری شادمهانی افزود: در کاوش های انجام شده از سه سال قبل تاکنون متوجه یک ارگ در این محوطه شدیم که در سنت شهرسازی ایرانی، مهم ترین بخش یک شهر محسوب می شود.
معاون آموزشی دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان اظهار داشت: از سال ۹۱ تاکنون پنج مرحله فعالیت های پژوهشی میدانی در این محوطه انجام شده است که فعالیتهای باستانشناختی در فصل چهارم، منجر به شناسایی بنایی خشتی با کف و اندود گچی، متشکل از فضایی مستطیل شکل با پاطاقهای بزرگ شد که از متاخرتر از سازههای معماری فصول قبل است.
نوری شادمهانی افزود: آخرین فصل کاوش های باستان شناسی این محوطه هم با هدف آموزش و آشنایی دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه کاشان، فروردین امسال آغاز شد و در اواخر هفته گذشته پایان یافت و کاوش قسمت دیگر ارگ فیض آباد در فروردین و اردیبهشت سال آینده با همکاری دانشجویان باستان شناسی امجام خواهد شد.
وی یادآور شد: براساس شواهد و بررسیهای باستان شناسی، محوطه فیض آباد شهری در دوران ایلخانی بوده و از دو بخش مهم ارگ و شارستان تشکیل شده است.
نظر شما