رشد صنعت بیمه

خبرگزاری شبستان: بازار صنعت بیمه روز به روز پیشرفت کرده است و امروز شاهد فعالیت شرکت های بیمه مختلف در کشور هستیم که نتیجه آن رشد بیش از ۱۰۰ درصدی صنعت بیمه در دولت یازدهم بوده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: فعالیت بیمه‌ای در ایران از سال ۱۲۸۹ شروع شد. در این سال دو مؤسسه روسی با نام های نادژدا و قفقازمرکوری شروع به کار کردند. پس از شروع به کار این دو مؤسسه، تا سال ۱۳۱۴ حدود ۱۳ شرکت خارجی در بازار بیمه کشور فعالیت خود را شروع کردند که از آن جمله می‌توان به شرکت‌های آلیانس انگلیس، یورکشایر انگلیس و اینگستراخ روسیه اشاره کرد.

 

بنابراین گزارش، نخستین قانون بیمه در ایران، در سال ۱۳۱۶ (یعنی دو سال پس از تأسیس اولین شرکت بیمه) به تصویب مجلس شورای ملی رسید. این قانون در ۳۶ ماده تهیه شده است و در حال حاضر نیز معتبر است. پس از جنگ جهانی دوم، بسیاری از شرکت‌های بیمه خارجی، شعب و نمایندگی‌های خود را در ایران تعطیل کردند؛ چراکه بر اساس یک مصوبه قانونی، برای ادامه فعالیت در ایران می‌بایست ودیعه نقدی خود را تا پانصد هزار دلار افزایش می‌داند؛ بنابراین به‌استثنای چند شرکت معدود، مابقی شرکت‌های خارجی تصمیم به ترک ایران گرفتند و به این ترتیب، از سال ۱۳۲۹، به‌تدریج، زمینه برای تأسیس شرکت‌های بیمه خصوصی ایرانی نیز فراهم شد.

 

با افزایش درآمدهای ارزی کشور در اواخر دهه ۱۳۴۰، بار دیگر تمایل شرکت‌های خارجی برای حضور در کشور افزایش پیدا کرد، در حالی که احتمال می‌رفت شرکت‌های نوپای داخلی آسیب‌پذیری زیادی داشته باشند؛ بنابراین، در سال ۱۳۵۰ بیمه مرکزی ایران به عنوان مقام ناظر دولتی در صنعت بیمه کشور، تأسیس شد و به موجب قانون تأسیس بیمه مرکزی، وظیفه تنظیم و هدایت بازار بیمه کشور را بر عهده گرفت. بازار صنعت بیمه پس از آن سال ها روز به روز پیشرفت کرده است و امروز شاهد فعالیت شرکت های بیمه مختلف در کشور هستیم که نتیجه آن رشد بیش از 100 درصدی صنعت بیمه در دولت یازدهم بوده است.

 

این گزارش می افزاید: روابط عمومی بیمه مرکزی در این زمینه به نقل از عبدالناصر همتی، رئیس کل بیمه مرکزی نوشته است: "شاهد رشد بیش از 111 درصدی حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در دولت یازدهم هستیم. رشد حق‌بیمه سرانه در این دولت 105 درصد بوده است. همچنین رشد ۱۱۱ درصدی حق بیمه تولیدی صنعت بیمه در چهار سال گذشته داشتیم. مقدار حق‌ بیمه تولیدی شرکت‌های بیمه مستقیم در سال ۱۳۹۵، به حدود ۲۲۷.۲ هزارمیلیارد ریال رسیده که در مقایسه با سال گذشته، نزدیک ۲۲.۵ درصد رشد نشان می‌دهد؛ ضمن اینکه میزان حق بیمه تولیدی در این مدت، ۱۴۶.۲ هزار میلیارد ریال معادل ۱۱۱ درصد افزایش داشته است. پیش بینی می شود این ضریب در سال 1395 به حدود 2.2 درصد برسد و این شاخص در دوره فعالیت دولت یازدهم پنج واحد بهبود یافته است."

 

یادآور می شود: در سال 1395 حق‌بیمه سرانه بیمه‌های بازرگانی بر اساس برآورد آمار جمعیت توسط مرکز آمار ایران، معادل 3.5 میلیون ریال بوده که حدود 19.9 درصد در مقایسه ‌با سال قبل افزایش داشته است. این شاخص در دوره چهارساله فعالیت دولت یازدهم حدود 105 درصد افزایش یافته است. میزان انحصار در بازار بیمه در سال 1395 به عدد 1733 رسید که نسبت به سال 1391 (چهارسال گذشته) 591 واحد کمتر شده و 25.4 درصد این شاخص بهبود یافته است.

کد خبر 629101

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha