حجتالاسلام باقی، از اساتید مرکز تخصص مهدویت قم، صبح امروز (27 اردیبهشت) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: مهدویت یک بحث ملی و فراملیتی است.
وی، تصریح کرد: همه ادیان، ملل و مذاهب، اعتقاد به ظهور منجی دارند که البته هرکدام این مذاهب و ادیان یک منجی برای خوددارند اما مهم این است که چرا همه اعتقاد به این امر دارند در جواب باید گفت که اعتقاد به منجی و مهدویت یک امر فطری است.
حجتالاسلام باقی یادآور شد: اعتقاد به منجی درواقع امید به آینده روشن است که یک امر فطری است، امید به شهر خدا و مدینه فاضله چیزی است که در درون انسان وجود دارد و انسان بهطور فطری و درونی گرایش به آینده زیبا، روشن، فضای نورانی و زندگی سعادتمند دارد.
این استاد مرکز تخصصی مهدویت قم، بیان کرد: اگر مهدویت به جامعه تزریق شود، یکی از ثمرات آن این است که امید در جامعه زنده میشود، از دیگر ثمرات آن این است جامعه هویت پیدا میکند، انسان احساس غرور و کرامت میکند و اگر امید از جامعه گرفته شود، جامعه احساس نخوت و ناامیدی و سستی میکند.
وی، ابراز کرد: امیرالمؤمنین حضرت علی (ع) در این خصوص میفرمایند اگر کسی نفس کریم و بزرگ داشته باشد، شهواتش در نزد او خورد و حقیر میشوند، ارزش خود را فهمید و نسبت به گناه، بدیها و زشتیها مقاوم میشود.
حجتالاسلام باقی، گفت: مفاسد اجتماعی از جاهایی پیدا میشود که فرزندان در آن خانواده خورد و حقیر میشوند و در جامعهای که افراد خودشان را کوچک میبینند، افراد آن جامعه تن به هر ذلتی میدهند و مهدویت در حقیقت به شخص روح بزرگ، اندیشه و امید میدهد و این کرامت نفس انسان را از گناه دور میکند.
این استاد مرکز تخصصی مهدویت قم، افزود: مهدویت علاوه بر کرامت نفس، به انسان امید به آینده میدهد و جامعه شناسان اعتقاددارند که جامعه به امید زنده است و در صورت نبودن امید در جامعه، آن جامعه مرده است و اگر به جامعهای حیات دهید، باید به آن جامعه امید داد.
وی، تصریح کرد: دشمنان و رسانههای بینالمللی در خدمت استکبار جهانی با برنامههایی مانند تهاجم فرهنگی، اعلام میکنند که شما آیندهتان بد و تاریک است و همه برای این است که امید را جامعه بگیرند و وقتی امید را جامعه گرفتند جامعه وابسته به آنها خواهد شد.
حجتالاسلام باقی، یادآور شد: فرهنگ مهدویت تکیهگاه غرب را برمیدارد و در این فرهنگ باید به امام و منجی آخرالزمان تکیه کرد، مهدویت در مقابله با آسیبهای اجتماعی، اخلاقی و سیاسی نقش مهم و ارزندهای دارد.
وی، افزود: اساساً اگر بخواهیم یک فرهنگ را ترویج بدهیم، باید توجه به سه شاخص مهم داشته باشیم، به تعبیر از جامعه شناسان، ارکان اصلی یک فرهنگ شامل ارزشهای فرهنگی، هنجارهای فرهنگی و نمادهای فرهنگی است، ارزشهای فرهنگی شامل باورهای ریشهدار هستند که در یک جامعه وجود دارند، اعتقادات، هست و نیستها مانند خدا و قرآن کریم در جامعه ارزش هستند.
این استاد مرکز تخصصی مهدویت قم، بیان کرد: هنجارهای فرهنگی، بایدونبایدهایی هستند که موردپذیرش یک جامعه قرارگرفته ازجمله نماز، زکات، روزه و حج ارزشهای فرهنگی هستند، نمادهای فرهنگی، آن سمبل بیرونی فرهنگ و درواقع سختافزار فرهنگ ازجمله گنبد سبز و معماری اسلامی، کاشی هستند.
وی، تصریح کرد: اگر میخواهیم یک فرهنگ را در جامعه توسعه دهیم، باید در این سه حوزه وارد شویم، به این معنا که برای ترویج فرهنگی باید ابتدا از توسعه نمادهای فرهنگی در سطح جامعه شروع کنیم، ترویج فرهنگ بهطورقطع زمانبر است و مدتها طول میکشد و برای تغییر فرهنگ باید نمادهای مهدوی را در جامعه زیاد کرد، در مساجد و مراکز فرهنگی و در سطح مکانهای عمومی، نمادهای فرهنگ مهدویت افزایش پیدا کند.
حجتالاسلام باقی، گفت: مبلغان و افرادی که از مهدویت سخن میگویند باید خود زیباترین برخوردها را داشته و خوشاخلاق باشند، اگر نمادها در سطح جامعه توسعه پیدا کند، تغییر فرهنگ به آهستگی روی میدهد و هنجارها و رفتارهای جامعه از طریق آموزشهای لازم در سطح جامعه به یک فرهنگ تبدیل شود.
این استاد مرکز تخصصی مهدویت قم، افزود: رفتن اماکن مقدسه، صدقه دادن برای سلامتی امام زمان (عج) ازجمله نمادهای فرهنگی هستند که باید در سطح جامعه تقویت شود و همچنین موضوعات و بحثهایی ازجمله اینکه نقش امام زمان (عج) در عصر غیبت چیست برای جامعه بهدرستی تبیین شود.
وی، ابراز کرد: امام غایب مانند خورشید پشت ابر است که به جامعه فیض میرساند، زمانی که نیاز به امام در عصر غیبت پیدا شود، خود جامعه تغییر پیدا میکند و جامعه نیز به این حالت خواهد رسید و زمینه ظهور هم فراهم خواهد شد، چون جامعه به این زمینه دست پیداکرده است.
حجتالاسلام باقی، یادآور شد: بیان معارف مهدویت یکی از راهکارهای مقابله با انحرافات ایجادشده در این زمینه است، عرفانهای نوظهور و مدعیان دروغین و فرقههای کاذب ازجمله آسیبهایی است که تلاش استکبار جهانی در پشت این قضایا وجود دارد، اگر مباحث مربوطه برای مردم بهدرستی مشخص شود و علائم ظهور و نشانههای ظهور برای جامعه درک شود، بهطورقطع جامعه ازلحاظ فکری در سطح بالایی قرار میگیرد و آسیبهای این حوزه به کمترین سطح ممکن خواهد رسید، اگر حوزه اندیشه در جامعه قوی شود بهطورقطع خرافات در جامعه راهی پیدا نخواهد کرد.
وی، ابراز کرد: رسانه نقش اصلی و عمقی در تغییر فرهنگ بر عهدهدارند و یکی از نهادهای تأثیرگذار در جامعه و ابزار نهادهای فرهنگی جامعه به شمار میرود که دارای کارکردهای پنهان و آشکار و تأثیرگذار است که باید بهطور غیرمستقیم که دارای تأثیر بیشتری است در این حوزه واردشده و با هنر خاص رسانهای، فرهنگ مهدویت در سطح جامعه ترویج داده شود.
نظر شما