آیت الله سیدجمال الدین دین پرور، رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه در رابطه با شاخصه ها و کارکردهای مسجد طراز اسلامی به خبرنگار شبستان گفت: یک مسجد نمونه طراز اسلامی باید سادگی و پویایی لازم برای جذب اقشار مختلف را داشته باشد و برنامه های آن به گونه ای باشد که علاوه بر عبادت و فرصتی که از آن به عنوان مکانی برای نیایش استفاده می شود، مرکز علم، دانش آموزی و خدمات فرهنگی و اجتماعی باشد.
آیت الله دین پرور افزود: نکته بسیار مهم در رسیدن به مسجد طراز اسلامی و نمونه، داشتن امام جماعت عالم است که با اتخاذ تدابیر لازم، نهایت تلاش خود را برای اداره مسجد و تربیت افراد بکند.
وی تصریح کرد: برای پیشبرد اهداف مورد نظر و تحقق رسیدن به مسجد طراز اسلامی، نیاز به همکاری میان تمام بخش ها و متولیان مسجد است تا با تقسیم وظایف مناسب بتوانند با انجام کارهای مختلف در قالبهای فرهنگی و اجتماعی به این مهم دست یابند.
وی ادامه داد: آنچه امروز باید به جدیت در مسجد طراز اسلامی و انقلابی دنبال شود، ایجاد شبکه بزرگ اجتماعی از انسان های مؤمنی است که به مسجد رفت و آمد می کنند تا همه دغدغه های موجود در حوزه داخلی و خارجی با یک حرکت اسلامی و انقلابی و شبکه ای سالم، منسجم و در عین حال بالنده با محوریت توجه به معنویت هدایت شود.
وی به ارکان و اصول مسجد طراز اسلامی اشاره کرد و افزود: یکی از ارکان مسجد طراز اسلامی این است که مردم با جامعه زمان خودشان و دیگر مسلمانان جهان مرتبط باشند. اگر مسجد با دیگر مساجد مرتبط نباشد با اهداف اسلام سازگار نیست.
رییس بنیاد بین المللی نهج البلاغه ادامه داد: اسلام همه مسلمانان دنیا را یک مجموعه می داند بنابراین انسان باید نسبت به احوال آنها با خبر باشد و نسبت به آنها احساس وظیفه کند چرا که آن موقع است که مسجد می تواند در بیداری اسلامی نیز تاثیرگذار باشد.
آیت الله دین پرور در رابطه با معماری مسجد طراز اسلامی گفت: برخی در ساخت مسجد به معماری و هنرهای به کار رفته در مسجد توجه نمی کنند در حالی که معماری مسجد در جذابیت فرهنگی یک کشور نقش تاثیرگذار دارد و در صورتیکه بر اساس سنت های اسلامی بنا شوند، فرهنگ اسلامی را به همگان معرفی می کنند.
پایان پیام/
نظر شما