برگزاری همایش بزرگداشت ملاصدرا با محور «فلسفه در مواجهه با فضای مجازی»

خبرگزاری شبستان: بیست و یکمین همایش بزرگداشت حکیم ملاصدرا با حضور جمعی از متفکران و صاحب نظران و محوریت فلسفه در مواجهه با فضای مجازی ۳۱ اردیبهشت ماه برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: بیست و یکمین همایش بزرگداشت حکیم ملاصدرا با موضوع «فلسفه در مواجهه با فضای مجازی» فردا یکشنبه، 31 اردیبهشت در مجتمع آدینه برگزار می شود.

 

بنابراین گزارش، پیدایش فضای مجازی در چند دهه اخیر یکی از بزرگترین نمادهای تحول جهانی است؛ رخدادی که تأثیرات شگرف آن هر روز در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی و دفاعی در عرصه ملی و بین‌المللی نمود بیشتری پیدا می‌کند. مواجهه هوشمندانه و مقتدرانه با تحولات پرشتاب این عرصه، برای استفاده از فرصت‌ها و ظرفیت‌ها و مقابله با آسیب‌ها و تهدیدات آن ضروری است.

 

در این میان «ترویج هنجارها، ‌ارزش‌ها و سبک زندگی اسلامی ایرانی و ممانعت از رخنه‌ها و آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی در این عرصه و مقابله مؤثر با تهاجم همه‌جانبه فرهنگی و نیز ارتقای فرهنگ کاربری و سواد فضای مجازی جامعه اهمیتی دوچندان دارد». (برگرفته از حکم مقام معظم رهبری در انتصاب اعضای شورای عالی فضای مجازی 14/6/94)

 

فلسفه به مثابه نماد عقلانیت و زیربنای علوم، طلایه‌دار این مواجهه است. بر همین اساس، بنیاد حکمت اسلامی صدرا در بیست و یکمین همایش از سلسله همایش های بزرگداشت حکیم ملاصدرا، به بررسی نسبت فلسفه با فضای مجازی، ذات و ماهیت فضای مجازی، راهکارهای بهره‌برداری از آن، فرصت ها و تهدیدهای آن در سلامت فردی و اجتماعی، بایسته‌های اخلاقی و قانونی حاکم بر آن و ... می پردازد.

 

در این همایش طی پنل های مختلفی اساتید به بیان نظرات خود در رابطه با موضوع همایش پرداخته و مقالات خود را ارایه می کند که در ادامه برنامه سخنرانی ها ارایه می شود:

 

آیت الله محمد خامنه ای، رئیس بنیاد حکمت اسلامی صدرا به عنوان نخستین سخنران این همایش با موضوع جایگاه مواجهه فلسفی سخنرانی می کند. در ادامه دکتر رضا داوری اردکانی، چهره ماندگار و رئیس فرهنگستان علوم با موضوع فلسفه، تکنولوژی و فضای مجازی سخنرانی می کنند.

 

اما در ادامه پنل صبحگاهی آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد با موضوع گسترش عقلانیت در فضای مجازی، دکتر کریم مجتهدی با موضوع تفکر فلسفی و فضای مجازی، دکتر غلامرضا اعوانی با موضوع وجه ملکوتی وجود عالم مجازی از دیدگاه حکمت متعالیه، حجت الاسلام دکتر خسروپناه با موضوع ارزیابی فضای مجازی با رویکرد حکمت اسلامی، دکتر حسن بلخاری با موضوع مفهوم شناسی مجاز در حکمت، عرفان و هنر و دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی با موضوع واقعیت مجاز سخنرانی می کنند.

 

اما در ادامه و در بخش پنل عصرگاهی همایش، حجت الاسلام حسینعلی رحمتی با موضوع تدوین نظام اخلاقی اسلام درباره فضای مجازی: ضرورت ها و بایسته ها، دکتر عبدالرزاق حسامی فر با موضوع فضای مجازی و بسط هویت شخصی، دکتر صالح حسن زاده با موضوع فضای مجازی، آسیب ها، خانواده و تصمیم واقع بینانه، دکتر عبدالله صلواتی، با موضوع سهم فضای مجازی بر پوچ گرایی با تاکید بر فلسفه صدرایی، دکتر رضا ماحوزی با موضوع آموزش و پژوهش فلسفه در دانشگاه های مجازی به سخنرانی می پردازند.

 

همچنین، در سالن سوم محل برگزاری همایش و  طی پنل های عصرگاهی، دکتر علی بداشتی با موضوع فرصت ها و تهدیدهای فضای مجازی برای اخلاق اسلامی، دکتر حسین کلباسی اشتری با موضوع حقیقت و مجاز در فضای مجازی، دکتر قاسم پورحسن با موضوع شبح وارگی رسانه، دکتر طوبی کرمانی با موضوع هویت رابطه مجازی و پیامدهای آن بر ساحت های وجود آدمی، دکتر غلامرضا فدایی با موضوع مبانی فلسفی و زبان شناختی فضای مجازی سخنرانی می کنند.

 

کد خبر 630045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha