به گزارش خبرنگار شبستان، نشست تخصصی نهمین جشنواره طنز سوره امروز 31 اردیبهشت در سالن امیرحسین فردی برگزار شد.ناصر فیض، طنزپرداز و شاعر به عنوان یکی از سخنرانان این نشست گفت: از تأخیر ایجاد شده در برگزاری نهمین جشنواره طنز سوره عذرخواهی می کنم. به خاطر شرایطی از جمله حادثه پلاسکو، اختتامیه نهمین جشنواره طنز سوره به تاخیر افتاد.
فیض اظهار داشت: شاعری که به مراسم و مکان های مختلف دعوت می شود بنا بر شناختی که از فضا و مخاطبان دارد ،شعرهایش را انتخاب می کند و برای حضار می خواند. در جاهایی که جمعیت زیاد است ،ما طنزپردازان سلیقه عامه مردم را در نظر می گیریم.
فیض یکی از مهمترین آفات طنز را خودسانسوری دانست و افزود: چیزهایی که امروز به عنوان طنز می گوییم، بنا بر شرایط روز است. خودسانسوری باعث می شود که اثر ما دیگر اثر ما نباشد. در نتیجه آثاری کمرنگ و کم محتوا تولید می شود زیرا طنزپرداز می ترسد به کسی بربخورد. تعریف ما از طنز از دیگر آسیب هایی است که طنز را تهدید می کند. ما تصور می کنیم همه طنزها باید تازیانه ای بر گرده ستمگری باشد. شاعر طنزپرداز می تواند به غیر از محتوا در ساختار کارش طنز ایجاد کند.
این شاعر و طنزپرداز با اشاره به اینکه طنز با ادبیات روزگار خودش جلو می رود، بیان کرد: ظهور ناشران مختلف که در حوزه های خاصی کار می کنند و همچنین ممیزی را از جمله آفات طنز می دانم. ناشری کتاب های مختلف چاپ می کند و تصمیم می گیرد کتاب طنز هم چاپ کند اما می بینیم که این کتاب ها خیلی ضعیف هستند. مسئله ممیزی نیز آفتی است که طنز را تهدید می کند. گاهی کسانی که شعر طنز را ممیزی می کنند، اطلاعی از طنز ندارند.
نظر شما