به گزارش خبرنگار شبستان، امید مهدینژاد، مدیر انتشارات قاف و طنزپرداز امروز در نشست تخصصی جشنواره طنز سوره که در سالن امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد در مورد " استعداد، پشتکار و تجربه های کاربردی " به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: وقتی در دوره راهنمایی بودم، طرح هایی برای خودم می کشیدم. آن زمان پدرم برای مجله گل آقا می خرید و من از کاریکاتورهای گل آقا کپی می کردم. دبیرستان که بودم مجله ای به اسم مهر آمد که بزرگانی همچون آقای میرفتاح در آنجا می نوشتند. اینکه اینجا من حرف می زنم و آقای میرفتاح گوش می دهند، طنز است.
مهدینژاد با بیان اینکه در خودم استعدادی در مورد طنز سراغ نداشتم، تصریح کرد: تنها چیزی که از جنس استعداد در خود دیدم و برای طنز مفید بود، شعر بوده است، شعرهای طنز من بیشتر تفننی است. فرد در فرایند شعر گفتن به تمام شئون کلمه و لایه های آن توجه می کند. یک مثال در مورد شعر این است که کلمات در شعر باید به هم چشمک بزنند. تجربه شاعری به ما کمک می کند که به ظرایف کلمات توجه کنند.
مدیر انتشارات قاف اظهار داشت: اینکه آدم ها را طنزپرداز خطاب می کنیم، شروع یک بیراهه است. معتقدم نمی شود بدون اینکه روزنامه نگار بود، طنز مطبوعات نوشت. من پشتکار زیادی داشتم و کار زیاد کردم. استادان به ما می گفتند "خوب بخوانید، زیاد بخوانید و زیاد بنویسید".
این طنزپرداز خاطرنشان کرد: خیلی از دوستان طنزپرداز روبورسی هستند و خیلی زود راضی می شوند از سوژه ای که تولید می کنند و طنزی که می نویسند. مثلا طنزنویس ها طوری در مورد روغن پالم گفتند که انگار پالم سم است و به نکته اصلی یعنی تقلب توجه نشد و موضوع به بیراهه رفت. ما طنزپردازان باید تا جایی که می توانیم به عمق رویم و اسیر راهی که سیاست می خواهد ما را ببرد، نشویم. ما طنزپردازان باید عمیق تر و جدی تر به موضوع نگاه کنیم.
این طنزپرداز در مورد انتشارات قاف نیز عنوان کرد: 2 سال پیش با کمک یکی از دوستان انتشارات قاف را احیا کردیم تا کتاب هایی برای مخاطب عام تولید کنیم و تاکنون توانستیم 25 عنوان کتاب منتشر کنیم.
نظر شما