به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی رمضانی صبح امروز (4 خرداد) در نشست انعقاد تفاهم نامه با کانون های فرهنگی هنری مساجد شهرستان تاکستان بیان کرد: مسجدی موفق است که در آن فضای همدلی و تعامل بین امام جماعت، هیئت امنا، مسئول کانون و پایگاه بسیج وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: رمز موفقیت فعالیت های فرهنگی هنری در مساجد است و در مساجد باید فضای تعامل و همدلی وجود داشته باشد تا نتیجه آن منتهی به اجرای برنامه های مختلف به شکل مطلوب شود.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین اضافه کرد: برنامه ریزی به منظور تقویت مساجد یکی از اهداف اصلی ماست و ما معتقد هستیم که مسجدی موفق است که تیم برنامه ریزی خوبی داشته باشد و از ابتدای سال برنامه مدونی را بر اساس توانمندی خود و نیاز جامعه تدوین کند.
وی عنوان کرد: باید توجه داشت مسجد جای عمومی است و باید همه آحاد جامعه را در نظر داشت و برای همه برنامه ریزی هدفمند داشته باشیم.
حجت الاسلام رمضانی تصریح کرد: مسجد باید درمانگاه فرهنگی و اجتماعی در محله ها با برنامه ریزی کانون های فرهنگی هنری باشد و مسجد بهترین درمانگاه برای حل مشکلات ذهنی و آرامش روان است و باید در مسجد مشاوره صحیح به افراد داده شود و کاری کنیم افراد جذب مساجد شوند.
وی اعلام کرد: ما به دنبال چند هدف اصلی در مسجد یعنی تقویت مسائل قرآنی و تقویت باورهای دینی هستیم و باید توجه داشته باشیم امروز جنگ ما جنگ فرهنگی است و باید به گونه ای عمل کنیم که باورهای دینی مردم محکم تر شود.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین تأکید کرد: امام خمینی (ره) فرمود اول به خودسازی بعد به جامعه سازی اهمیت دهید؛ ما وقتی می توانیم در مسجد جاذبه ایجاد کنیم که ابتدا نسبت به خودسازی خود اقدام کرده باشیم و در این حالت اگر کسی به ما نقدی کند آن را می پذیریم.
وی اضافه کرد: همچنین باید معلومات خود را افزایش دهیم و اخلاق حسنه و ارتباط صمیمانه داشته و اهل تعامل باشیم و اینگونه می توانیم افراد بسیاری را جذب مساجد کنیم.
حجت الاسلام رمضانی در ادامه به برنامه های سال 96 کانون های مساجد اشاره و اظهار کرد: اعتباراتی که به کانون ها داده می شود بر اساس رتبه بندی است و با توجه به شاخص ها و اطلاعات کانون ها این رتبه بندی انجام شده است و کانون ها با توجه به توان خود برنامه هایی که داده می شود را اجرایی کنند.
وی با اشاره به اهمیت اجرای برنامه های قرآنی در مساجد خاطر نشان کرد: پیدایش انقلاب ما از مسجد و بر اساس قرآن بوده است بنابراین لازم است برنامه های قرآنی در مساجد مورد توجه ویژه باشد و لازم است در جامعه قرآنی، انس با قرآن بیشتر باشد، در گذشته فردی که سواد نداشت می توانست قرآن بخواند ولی متأسفانه امروز برخی با وجود تحصیلات دانشگاهی نمی توانند چند خطی از قرآن را صحیح بخوانند.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان قزوین ادامه داد: اجرای طرح ربیع القرآن در مساجد، برنامه ریزی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، تصحیح قرائت نماز، اجرای طرح قرانی 1451، برگزاری نمایشگاه های فرهنگی، تجلیل از قاریان قرآن، اجرای برنامه های ورزشی و هنری از جمله برنامه هایی است که کانون ها می توانند در مساجد خود اجرا کنند.
وی یادآور شد: اوقات فراغت یکی از مهمترین برنامه ها در کانون های مساجد باید باشد و لازم است کانون های فرهنگی هنری برای این امر برنامه ریزی داشته باشند، همچنین سال گذشته نشست های سبک زندگی در کانون های مختلف برگزار شد و اگر اینگونه برنامه ها تداوم داشته باشد اثربخش تر خواهد بود.
نظر شما