به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، خلقی، مسئول روابط عمومی بین الملل ایکوم ایران با قرائت بیانیه روز جهانی موزه 2017 ایکوم گفت: ایکوم هر سال یک موضوع اجتماعی را برای روز جهانی موزهها برمیگزیند؛موضوع انتخابی برای سال 2017«« موزهها و روایتهای مناقشهآمیز، گفتن ناگفتنیها در موزه ها»؛روایت ابزاری حیاتی برای تعریف هویت مردمان است و هر کداممان خود را در پس رویدادهای تاریخی مهم و اساسی تعریف می کنیم. از بد حادثه، روایت های مناقشه آمیز رویدادهای تکاندهنده دورافتاده ای نیستند. این روایت ها که اغلب کمتر شناخته و یا به اشتباه فهمیده شده اند در سراسر گیتی پراکنده اند از آنجا که به آنها آغشته ایم و تحت تاثیرشان.
وی با بیان اینکه مجموعه های موزه ای پژواکی از خاطرات و بازنمایشی از تاریخ را به رخ می کشند؛ تصریح کرد: از این روی چنین روزی این فرصت را فراهم می آورد تا نشان داده شود که چگونه موزه ها خاطرات تکان دهنده را نمایش می هند برای اینکه بازدیدکنندگان ترغیب شوند به فراتر از تجارب شخصی شان اندیشه کنند؛ با تمرکز بر نقش موزه ها به عنوان شبکه های مراکزی برای ارتقای روابط صلح آمیز میان مردمان این موضوع اهمیت می یابد که چگونه پذیرش روایتی مناقشه آمیز نخستین گام برای تصور آینده ای مشترک زیر بیرق صلح و آشتی است.
مسئول روابط عمومی بین الملل ایکوم ایران افزود: با وساطت و بیان نقطه نظرات گوناگون موزه ها این خاطرات تکان دهنده را با به اشتراک گذاردن دانش گذشتگان برای درک دنیای امروز به نمایش می گذارند، به این ترتیب موزه ها به وسیله ای برای آموختن ارزش های جهان شمول تبدیل می شوند و سرنوشتی مشترک میان فضاهای ژئوپلتیک صلح آمیز خلق می کنند؛ بدین سان، این موضوع کمک قابل توجه موزه ها را در جامعه امروزی برجسته می نماید.
وی خاطر نشان کرد: موزه ها با فراهم آوردن ابزاری برای برانگیختن خاطراتی که آن جوامع را شکل می بخشند و یا از هم می گسلانند، سوالات بنیادینی را مطرح می کنند؛با استفاده از شیوه های گوناگون موزه ای و راه های مختلف نمایش روایت های مناقشه آمیز ابزاری ارایه می شود برای اینکه استیلا و پذیرش حیاتی ای از گذشته فراهم شود و گفتگویی برای آشتی میان خاطرات حاصل آید.
نظر شما