به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، آئین موزه برتر سال 95 با حضورسید محمد بهشتی، سیداحمد محیط طباطبایی، علی مرادخانی، احمد مسجدجامعی و جمعی از فعالان موزه داری کشور شامگاه چهارشنبه 3 خرداد در خانه هنرمندان برگزار شد. موزه های برتر در ۴ گروه موزههای خصوصی و موزههای دولتی بزرگ متوسط و کوچک و در ۱۲ محور تخصصی آموزش، پژوهش، بازدید از موزه، تلاش برای بقاء، توسعه مدیریت، خلاقیت و نوآوری، کودکان و نوجوانان، اعمال استانداردهای فنی و توسعه فیزیکی، گردآوری، معرفی، حفاظت و نگهداری و شعار روز جهانی انتخاب و معرفی شدند.
در ابتدای مراسم انتخاب موزههای برتر پرفورمنسی اجرا شد و سپس از مهناز گرجی به عنوان یکی موزه داران تاثیرگذار و رییس موزه ملی ایران تقدیر شد.
سپس «شیرمحمد اسپندار» دونلی نواز سیستان و بلوچستان نواخت و از موزه دار موزه مطبوعات شیراز و موزه کبریت به عنوان موزه های برتر تقدیر شد.
در این مراسم با رونمائی از پرده نقاشی جنگهای ایران به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهراز نادر داودی یک فعال رسانهای به عنوان نقاش طرح دفاع مقدس تقدیرشد.
در ادامه این مراسم از مجید بلوچ برای جمعآوری آثار گرافیک و تعامل با شهرداری تهران برای راهاندازی موزه گرافیک تهران تقدیر شد.
در این مراسم همچنین از سیف الله شکری به عنوان عضو فعال ایکوم ایران که در احیای شاخص موسیقی ایرانی و مجموعه لالایی های ایران فعالیت کردند تقدیر شد؛سپس شکری و گروهش با ساز احیایی اجرا کردند.
سپس فیلمی از موزه احمد نادعلیان در جزیره هرمز پخش شد.
براساس نظر نهائی داوران؛ تقدیر از موزههای برتر با توجه به معیارهای اعلام شده در خانه هنرمندان بر این اساس بود.
در بخش موزه خصوصی؛ موزه عروسکهای ملل به عنوان موزه خصوصی با برتری در ۶ شاخصه؛ موزه بومیان کیش به عنوان موزه خصوصی با شاخصههای استاندارد، توسعه فیزیکی و شعار روز جهانی موزه؛ موزهصلح تهران به عنوان موزه خصوصی با شاخصه توسعه و مدیریت؛ موزه شاهین شهر اصفهان به عنوان موزه خصوصی با شاخصه بازدید؛ موزه کلوک نطنز به عنوان موزه خصوصی با شاخصه تلاش برای بقا؛ سراموزه دکتر رهگشا در بادرود به عنوان موزه خصوصی با شاخصه معرفی معرفی شدند.
همچنین در زمان تقدیر از مدیر موزه خصوصی صلح؛ اعلام شد امروز سوم خرداد روز ازادسازی خرمشهر علاوه بر تولد محمدرضا تقیپور رئیس موزه و جانباز هشت سال دفاع مقدس؛ در این روز وی مجروح و جانباز نیز شده است.
همچنین در بخش موزه دولتی کوچک؛ موزه عصارخانه شاهی با شاخصه پژوهش؛ موزه نی ریز فارس با شاخصه استاندارد و توسعه فیزیکی؛ موزه علوم اردبیل با شاخصه توسعه مدیریت و شعار روز جهانی؛ موزه اکبریه بیرجند با شاخصه نگهداری و حفاظت؛ موزه پارس تختجمشید با شاخصه بازدید؛ موزه برزک با شاخصه معرفی و موزه خلیج فارس با شاخصههای آموزش، خلاقیت، نوآوری و کودک و نوجوان معرفی و تقدیر شدند.
اما هیچ موزهای شایسته تقدیر در بخش موزه دولتی کوچک با شاخصه تلاش برای بقا معرفی نشد؛ در ادامه این مراسم گروه موسیقی افغانستان به سرپرستی نجیب اکرم زاده به اجرای برنامه پرداختند.
دربخش موزه دولتی متوسط؛ موزه علوم زمین مشهد با شاخصه پژوهش و شعار روز جهانی موزه؛ موزه شورای اسلامی با شاخصه نگهداری حفاظت و معرفی؛ موزه چهلستون اصفهان با شاخصه استاندارد توسعه فیزیکی، بازدید و تلاش برای بقا؛ موزه ماسوله گیلان با شاخصه توسعه، مدیریت و آموزش؛ موزه انزلی با شاخصه کودکان و نوجوان و گردآوری و موزه پوشاک سلطنتی سعدآباد با شاخصه خلاقیت؛ موزه پوشاک سلطنتی سعدآباد انتخاب شدند.
در چهارمین بخش تقدیر از موزههای برتر؛ در بخش موزههای دولتی بزرگ؛ موزه علوم و فناوری با شاخصههای پژوهش، توسعه مدیریت، کودک و نوجوان، آموزش، بازدید، خلاقیت و نوآوری؛ کاخ نیاوران با شاخصه حفاظت و نگهداری؛ کاخ گلستان با شاخصه استاندارد و توسعه فیزیکی؛ دو موزه روستای گیلان و باغ موزه دفاع مقدس با شاخصه گردآوری؛ موزه ملی ایران با شاخصه معرفی و شعار روز جهانی؛ اما در بخش تلاش برای بقا در گروه موزههای دولتی هیچ موزهای شایسته تقدیر شناخته نشد.
نظر شما