برنامه ریزی برای افزایش تولید برق/افزایش ظرفیت به ۹۶ هزار مگاوات

خبرگزاری شبستان: صادرات بیشتر نیازمند تولید بیشتر برق در داخل کشور است و بر همین اساس در مجموعه وزارت نیرو برنامه ریزی شده تا با بهره برداری از ۴۵۱۹ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در سال ۹۶ به ۸۱ هزار مگاوات برسد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ایران از جمله کشورهایی است که از منابع فراوان انرژی برخوردار است از جمله بخش های انرژی که با توجه به موقعیت جغرافیای کشورمان در آن حوزه دارای پیشرفت هستیم؛ صنعت برق است. در سال ۱۳۹۱ توان تولیدی برق ایران ۶۸ هزار و ۹۳۲ مگاوات اعلام شد که نسبت به سال گذشته خود ۳ هزار و ۷۲۰ مگاوات افزایش داشته است.

 

 بنابراین گزارش، نیروگاه‌های حرارتی با ۵۷ هزار و ۵۴۱ مگاوات بیشترین سهم را در تولید برق کشور دارند و ۲۰ مگاوات از ظرفیت تولید مربوط به نیروگاه اتمی است. نیروگاه‌های برق‌آبی با ۹ هزار و ۶۸۶ مگاوات توان تولیدی در رتبه سوم هستند. انرژی‌های نو ۲۱۹ مگاوات و نیروگاه‌های مقیاس‌کوچک ۴۶۶ مگاوات از ظرفیت تولید را به خود اختصاص دادند. مجموع انرژی تولیدی نیروگاه‌ها در سال ۱۳۹۱ برابر ۲۴۸ میلیون و ۵۹۵ هزار مگاوات‌ساعت بوده است که برای این میزان تولید ۳۷ میلیارد و ۵۰۶ میلیون متر مکعب گاز، ۷ میلیارد و ۶۵۹ میلیون لیتر گازوئیل و ۱۴ میلیارد و ۴۴۱ میلیون لیتر نفت کوره مصرف شده است. واردات برق از کشورهای همسایه در همین سال ۳ هزار و ۹۱۳ میلیون کیلووات‌ساعت بوده است که نسبت به سال گذشته خود ۷ درصد رشد داشته است.

 

این گزارش می افزاید: صادرات برق در همان سال ۱۰ هزار و ۹۲۳ میلیون کیلووات‌ساعت و دارای رشد ۲۸ درصدی بوده است و پس از آن نیز در مسیر صعودی قرار گرفته است و لغو تحریم ها نیز این فرصت را برای بازار انرژی کشورمان فراهم کرده که ارتباطات گسترده تری در این حوزه داشته باشد. صادرات بیشتر نیازمند تولید بیشتر برق در داخل کشور است و بر همین اساس در مجموعه وزارت نیرو برنامه ریزی شده تا با بهره برداری از ۴۵۱۹ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در سال ۹۶، ظرفیت اسمی تولید برق کشور در پایان امسال به ۸۱ هزار مگاوات برسد.

 

تسنیم در این زمینه خبر داده است: "افزایش ظرفیت تولید برق کشور در سال 96 در بخش های مختلف نیروگاههای حرارتی، نیروگاههای برق‌آبی، نیروگاههای تجدیدپذیر و نیروگاههای تولید پراکنده (DG و CHP) برنامه ریزی شده و مقرر است تا پایان سال جاری در مجموع 4519 مگاوات ظرفیت جدید به بخش تولید برق کشور افزوده شود. از این رقم، در 2 ماه ابتدایی سال جاری در مجموع 270 مگاوات ظرفیت جدید تولید برق به مدار بهره برداری وارد شده است. هشتم فروردین ماه 96 با بهره برداری از یک واحد 25 مگاواتی در نیروگاه گازی پرنیان، نخستین افزایش ظرفیت تولید برق کشور در سال جاری رقم خورد. در تاریخ 22 اردیبهشت ماه نیز با سنکرون دومین واحد نیروگاه برق‌آبی رودبار لرستان، 225 مگاوات دیگر به ظرفیت تولید برق کشور افزوده شد.

 

همچنین در طول 2 ماه ابتدایی سال، با بهره برداری از واحدهای تولید پراکنده (DG و CHP) در نقاط مختلف کشور، در مجموع 20 مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در این بخش، به ظرفیت اسمی تولید برق کشور اضافه شد. با افزایش 270 مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور در سال 96، در حال حاضر ظرفیت اسمی تولید برق کشور به 76 هزار و 832 مگاوات رسیده است. با کسر 270 مگاوات ظرفیت جدید ایجاد شده در بخش تولید برق کشور از هدفگذاری افزایش ظرفیت تولید برق 4519 مگاواتی، تکمیل و بهره برداری از 4249 مگاوات ظرفیت جدید باقی می ماند که از ابتدای خردادماه تا پایان اسفندماه سال جاری باید شاهد تحقق این برنامه باشیم."

کد خبر 632098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha