بسیج شبکه‌های نرم و سخت ریاض علیه تهران/ سفارش آمریکا برای گرفتن عکس جاسوسی از ایران

خبرگزاری شبستان: بسیج شبکه‌های نرم و سخت ریاض علیه تهران، کمک ۴۴ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به ایران، افغانستان و پاکستان، سفارش آمریکا برای گرفتن عکس جاسوسی از ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: بسیج شبکه‌های نرم و سخت ریاض علیه تهران، کمک ۴۴ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به ایران، افغانستان و پاکستان، سفارش آمریکا برای گرفتن عکس جاسوسی از ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ایران مقابل عربستان کم نمی‌آورد؛ بسیج شبکه‌های نرم و سخت ریاض علیه تهران

«تئودور کاراسیک» تحلیلگر ارشد امور خاورمیانه مستقر در واشنگتن، در تحلیلی درباره بغرنج‌تر شدن روابط ایران و عربستان به وبگاه روسی «گریت میدل ایست» گفت: «در حالی‌که ایران به عمق سرزمین‌های عربی منطقه نفوذ کرده است، ریاض با شبکه‌های نرم و سخت خود ایران را در بلوچستان پاکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، افغانستان و جمهوری آذربایجان احاطه کرده است.

بر این اساس، ایده محاصره هر چند موردی تازه نیست اما اینک عربستان رویکرد تهاجمی‌تر و قوی‌تری را به سیاست خارجی و امنیتی خود بخشیده است .

این تحلیلگر امور منطقه گفت که عربستان سعودی سعی دارد به معنای واقعی کلمه ایران را از صحنه خارج کند. این‌که این مسئله محقق شود یا خیر، بسته به متغیرهای داخلی و خارجی ایران دارد.

کاراسیک افزود: «اینک آشکارا وارد نردبان تنش بین ایران و عربستان در منطقه شده‌ایم. با نبردهای داخلی در لیبی، سوریه و یمن به طور محتمل عربستان و ایران از لفاظی به سوی نبرد خواهند رفت. در این کش و قوس عربستان و شرکایش ائتلاف نظامی شبیه ناتو شکل داده‌اند. این در حالی است که ایران نیز به شدت یمن و سوریه را در اختیار دارد و  بعید است که عقب نشینی کند. البته مسکو در این بین برای ایفای نقش میانجیگری و ممانعت از رویارویی وارد عرصه می‌شود.»

کاراسیک در خاتمه افزود: «در کل، در چند سال آینده و بر اساس مسیر کنونی احتمالا  ایران و عربستان سعودی به جای نبرد نیابتی با هم درگیر خواهند شد.»

کمک ۴۴ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به ایران، افغانستان و پاکستان

اتحادیه اروپا روز دوشنبه از کمک 44 میلیون یورویی خود به کشورهای ایران، افغانستان و پاکستان برای کمک در ایجاد امکانات لازم برای پناهجویان خبر داد.

بر اساس این گزارش، اتحادیه اروپا یکی دیگر از دلایل این کمک را  رفع مشکلات ناشی از بلایای طبیعی عنوان کرده است.

قرار است این اتحادیه 10 میلیون یورویی به ایران برای تلاش در زمینه برآورده کردن نیازهای ضروری پناهجویان افغانستانی و خانواده هایشان و تهیه امکانات لازم برای آموزش و پرورش، بهداشت این قشر اهدا کند.

افغانستان 25.5 میلیون یورو ، پاکستان 7 میلیون یورو  و آسیای مرکزی 2 میلیون یورو در قالب این کمک رسانی دریافت می‌کنند.

شکاف شدید در شورای همکاری خلیج فارس بابت ایران

«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات متحده عربی در حساب کاربری خود در توئیتر  به وجود بحران شدید بین ائتلاف عربستان با قطر بابت ایران اشاره کرد.

به گزارش «بلومبرگ» قرقاش در این باره مدعی شده است که این جدل خطر بزرگی را برای شورای همکاری‌های خلیج فارس در بر دارد.

وی در این زمینه گفته است: «حل تنش‌ها نیازمند تغییر رفتار، اطمینان سازی و بازگرداندن اعتبار است.»

بر این اساس،‌ اختلاف بین قطر با عربستان به دلیل مواضع دوحه در حمایت از ایران و تماس تلفنی امیر قطر با رییس جمهور ایران شدت یافته است.

مهر:

سفارش آمریکا برای گرفتن عکس جاسوسی از ایران

آژانس اطلاعات مکانی آمریکا برای جاسوسی از ایران به موسسه «پلنت لب» سفارش داده است تا عکس‌های ماهواره‌ای از ایران بگیرد.

بنا به گفته این گزارش، آژانس ملی اطلاعات مکانی سازمانی است که توسط وزارت دفاع ایالات متحده  و آژانس اطلاعاتی جامعه اطلاعاتی این کشور پشتیبانی می‌شود و وظیفه اصلی این آژانس جمع‌آوری، تحلیل و انتشار اطلاعات مکانی به منظور پشتیبانی از امنیت ملی آمریکا است.

 آژانس اطلاعات مکانی آمریکا سفارش تهیه عکس‌های ماهواره‌ای از ایران، سوریه، عراق، کره شمالی، هند و  سودان جنوبی را به این مرکز داده است.

باشگاه خبرنگاران جوان:

جمهوریت: طرح شومی در خاورمیانه در مسیر اجرا قرار گرفت/ صلح در منطقه از طریق دشمنی با ایران بدست نمی‌آید

روزنامه جمهوریت چاپ ترکیه با اشاره به سفر اخیر ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به منطقه و افزایش سیاست‌های ضدایرانی نوشت صلح در فلسطین و خاورمیانه را نمی‌توان بر روی دشمنی با ایران و تشیع بنا کرد.

این روزنامه در مقاله‌ای نوشت: بار دیگر سیاستی شوم در خاورمیانه در مسیر اجرا قرار گرفته است. این موضوع چندان مشخص نیست که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، چه زمانی چه کاری انجام خواهد داد، اما با سفر اخیر ترامپ به خاورمیانه این موضوع کاملا آشکار شد که آمریکا بار دیگر علیه ایران به متحدان سنی خود به ویژه عربستان سعودی نزدیک شده است. در واقع این موضوع چندان نیز تعجب‌آور نیست. این مسیری است که مخالفان توافق دولت باراک اوباما با ایران و سیاست فاصله گرفتن از عربستان آن را هموار کرده‌اند.

از مدت‌ها قبل موضوع همکاری پنهانی عربستان با اسرائیل علیه ایران -که آن را دشمن مشترک می‌دانند- مطرح بود تا آنجا که به آنان لقب دو برادر دشمن داده شده بود.

جمهوریت افزود: ترامپ سریعا وارد عمل شد و پس از دریافت سفارش‌های تسلیحاتی اخیر از عربستان و نمایش رقص شمشیر، همه چیز کاملا آشکار شد. نمی‌توان گفت که هدف همه این اقدامات تامین امنیت اسرائیل است، اما کوشنر صهیونیست، داماد و مشاور دونالد ترامپ، پیشگام اجرای طرح نزدیک کردن عربستان و کشورهای خلیج (فارس) به اسرائیل است.

این نیز طرحی یک جانبه نیست. کشورهای حوزه خلیج (فارس) به ویژه عربستان تلاش‌های زیادی برای قرار گرفتن آمریکا در کنارشان انجام داده‌اند.

در واقع بهترین راه پنهان کردن جنگ قدرت در منطقه نیز تبدیل آن به مسئله مذهبی بود. از سال‌ها قبل منطقه شاهد چنین مسئله‌ای است. اما آنچه که اکنون در منطقه روی می‌دهد نزدیک شدن بیشتر آمریکا به عربستان سعودی و کشورهای مشابه است که قلعه بنیادگرایی و حامی جنبش‌های افراطی به شمار می‌روند.

در ادامه این مطلب آمده است: ترامپ در سفر به عربستان از شادی به رقص شمشیر پرداخت؛ اما رژیم‌هایی که از چرخیدن عقربه سیاست خارجی آمریکا به سوی خود خوشحالند نیز به پایکوبی پرداخته‌اند. به رغم آن، اگر اوضاع در مسیر کنونی ادامه یابد هزینه‌ای که آنان باید بپردازند بسیار بیشتر از هزینه خرید سلاح‌هایی خواهد بود که به آمریکا سفارش داده‌اند.

آنان باید بیش از پیش در جنگ با گروه داعش مشارکت کنند. همچنین آنان ناگزیر خواهند بود برای اینکه همکاری پنهانی با اسرائیل فاش نشود از هیچ تلاشی فروگذار نکنند. اما چنین تلاش‌هایی نیز نفعی برایشان نخواهد داشت و این کشورها را با آشفتگی بیشتر در امورشان مواجه خواهد کرد.

در انتهای این مطلب آمده است: در واقع آنچه (در منطقه) شاهد هستیم تلاش برای فریب دادن یکدیگر است؛ چنین رفتاری به صلح منجر نخواهد شد. صلح در فلسطین و خاورمیانه را نمی‌توان بر روی دشمنی با ایران و تشیع بنا کرد.

یوسف بن علوی: روابط عمان با ایران، بسیار قوی است/ اختلافات ریاض و تهران همیشگی نخواهد بود

یوسف بن علوی، وزیر امور خارجه سلطان‌نشین عمان، در گفتگویی اختصاصی با برنامه «بلا قیود» (بدون محدودیت) شبکه تلویزیونی بی‌بی‌سی عربی در پاسخ به سئوالی درباره پیوستن ناگهانی کشورش به آنچه که ائتلاف اسلامی خوانده می‌شود، اظهار داشت: «پیوستن یا نپیوستن ما به چنین ائتلافی موضوع چندان عجیبی نیست، از زمانی که عربستان تشکیل این ائتلاف را اعلام کرد و کشورهای اسلامی را برای پیوستن بدان ترغیب نمود تا به امروز مسائل مختلفی رخ داده است. این اتفاقات در روزهای آغازین تشکیل این ائتلاف وجود نداشت، البته ما در روزهای آغازین تشکیل ائتلاف هم اعتراضی به آن نداشتیم و حتی حق اعتراض هم برای خود قائل نبودیم. حتی ما از تشکیل چنین تجمعی استقبال کرده بودیم، اما روزها و ماه‌ها گذشت و به این نتیجه رسیدیم که وجود برخی مشکلات، نیاز به چنین ائتلافی را آشکار ساخته است.»

مجری بی‌بی‌سی عربی پرسید: چرا کشور شما به ائتلاف زیر نظر عربستان در یمن نپیوست، اما به ائتلاف اسلامی پیوست در شرایطی که به نظر می‌رسد این دو ائتلاف- دست کم از نظر عربستان- مکمل همدیگرند، به ویژه اینکه ائتلاف زیر نظر عربستان در یمن به عنوان تجمعی تلقی می‌شود که هدف اساسیش محدود کردن توانایی ایران در منطقه است ضمن اینکه درباره ائتلاف اسلامی هم گفته می‌شود در واقع ائتلافی علیه ایران است؟

یوسف بن علوی در پاسخ گفت: ممکن است آنچه که بدان اشاره کرده‌اید از نگاه بسیاری از کارشناسان درست باشد، اما واقعیت این است که این ائتلاف تلاش برای حفاظت از امنیت و ثبات، برای همکاری میان کشورهای منطقه و جذب کمک کشورهای نزدیک به کشورهای منطقه و آن دسته از کشورهایی است که به نوعی در منطقه منافعی دارند. این ائتلاف علیه هیچ کشوری نیست، بلکه ائتلافی علیه تروریسم است.

بن علوی درباره تعریف مسقط از تروریسم گفت: آنچه بیش از همه معروف و ملموس است گروه‌ها و نیروهایی هستند که در منطقه به وجود آمده‌اند و با ثبات و امنیت منطقه دشمنی می‌کنند. مثلا در عراق داعش حضور دارد، در افغانستان القاعده حضور دارد. در واقع این گروه‌ها به بخشی از تحولات منطقه‌ای تبدیل شده‌اند چنین تعریفی وجه مشترک بسیاری از کشورهاست، اما سیاست‌های سلطان‌نشین عمان این است که خود را از درگیری‌های منطقه دور نگه دارد؛ با این حال آماده‌ایم تا در راه حل‌ها برای مشکلات، سهیم باشیم.

وی افزود: معتقدم در حال حاضر مسائلی که منجر به نگرانی در منطقه شده است در حال آشکار شدن و شفافیت است، حتی در موضوع یمن نیز ما با برادرانمان در حوزه خلیج (فارس) درباره چگونگی بهبود شرایط این کشور در حال رایزنی هستیم تا این کشور به کشوری امن و باثبات تبدیل شود.

مجری بی‌بی‌سی عربی پرسد: به چهار محور اختلافی میان عمان با کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) باز می‌گردیم، تبدیل شورای همکاری خلیج (فارس) از حالت همکاری به اتحادیه کشورهای خلیج (فارس)، موضوع یمن، موضوع سوریه و پرونده هسته‌ای ایران این چهار محورند. اما در موضوع یمن آیا مسقط می‌پذیرد تا میانجی دو طرف اصلی در این کشور باشد؟

وزیر خارجه عمان در پاسخ گفت: ما در این موضوع به هر دو طرف در یمن نگاه یکسانی داریم، اما مسقط هم برای خود دیدگاهی دارد، فاصله مساوی ما در میان دو طرف درگیری در یمن، گاه بر اساس نگاه هر یک از دو طرف به موضوعات مهمی چون توقف جنگ، بازگرداندن ثبات، حل مسالمت‌آمیز اختلافات به گونه‌ای که دست کم کف حقوق مردم یمن مراعات شود کم یا زیاد می‌شود.

مجری بی‌بی‌سی عربی در ادامه این مصاحبه پرسید: ایران نگاه خاصی به سلطان‌نشین عمان دارد، مسقط در مذاکرات غیرعلنی ایران با گروه 1+5 نقش میانجی را ایفا کرده بود، آیا این خبر درست است؟

بن علوی در پاسخ گفت: مراحلی از مذاکرات ایران و 1+5 علنی و مراحلی هم غیرعلنی بود.

مجری گفت: چرا میانجیگری سری؟

وزیر خارجه عمان تاکید کرد: نگفتم سری بلکه گفتم غیرعلنی، زیرا دو طرف سال‌ها با هم دیدار نداشتند، میانشان مشکلات پیچیده و اختلافات عمیقی بود. اختلافاتی که می‌گویم در حد اختلافات خفیف میان یک فرد با همسایه‌اش نبود که بتوان با یک نشست آن را حل کرد.

مجری بی‌بی‌سی پرسید: آیا این حرکت شما با سیاست پرهیز مسقط از ورود به برخی اختلافات در تضاد نیست؟

یوسف بن علوی در پاسخ گفت: سیاست ما در پرهیز از ورود به برخی مشکلات، زمانی است که ورود به این حیطه اقدامی منفی تلقی شود، جانبداری منفی در سیاست ما جایی ندارد، اما سلطان‌نشین عمان نیز در این موضوع منافع اساسی داشت.

مجری پرسید: منافع شما چه بود؟

وزیر خارجه عمارات گفت: ما بخشی از این منطقه هستیم و خواستار امنیت و ثبات منطقه‌ایم، نمی‌خواهیم منطقه بیش از این با بحران و جنگ روبرو شود.

مجری سوال کرد: برخی از کشورهای شورای همکاری اگر چه در آغاز، از توافق هسته‌ای میان ایران و غرب استقبال کرده بودند، سپس مدعی شدند آمریکا کشورهای حوزه خلیج (فارس) را رها کرده است، و چه بسا توافقی که با ایران شد در میان مدت و بلند مدت به زیان آمریکا تمام شود؟

بن علوی در پاسخ گفت: آنچه که ما می‌دانیم، اظهارات شما را تایید نمی‌کند، ما می‌دانیم روابط دوجانبه و جمعی منطقه با آمریکا بسیار قوی است و حتی ممکن است بتوان مدعی شد این روابط از روابط آمریکا با ناتو هم قوی تر است.

مجری بی‌بی‌سی عربی سوال کرد: در موضوع یمن اظهار داشتید، آماده‌اید درباره تردیدهای عربستان، مبنی بر اینکه مسقط در برابر «قاچاق سلاح از ایران به یمن» چشم‌هایش را فرو بسته است، توضیح دهید، آیا چنین درخواستی را به صورت رسمی به عربستان داده‌اید؟

یوسف بن علوی خاطرنشان کرد: آنچه را که گفتید از اساس درست نیست، چنین اتهام‌های مطرح شده است، اما این اتهام ها اصلا درست نیست. البته در نشست‌های شورای همکاری خلیج (فارس) چنین اتهاماتی مطرح نشد، اما ما در این باره با دوستانمان در عربستان، آمریکا و انگلیس صحبت کرده و به آنان گفته‌ایم که چنین اتهام هایی نادرست است. برخی تلاش می‌کنند با تهیه چنین گزارش‌های بی‌اساسی، منافع شخصی خود را تامین کنند،

بن علوی در بخشی دیگر از این مصاحبه درباره دیدار خود  با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، در سال 2015 گفت: سوریه کشور عربی است و ما روابطمان را با دمشق قطع نکرده‌ایم. اگر استناد شما به خروج سوریه از اتحادیه عرب باشد، باید بگویم این موضوع به معنی اخراج سوریه از این اتحادیه نیست، بلکه عضویت دمشق در اتحادیه عرب تعلیق شده است و اگر شرایط مهیا شود بار دیگر به اتحادیه عرب باز می‌گردد.

یوسف بن علوی درباره مسئله پیوستن عمان به اتحادیه کشورهای عربی منطقه گفت: الحاق ما به این ائتلاف به روابط ما با برخی کشورها ارتباطی ندارد، روابط ما با ایران تا هم‌اکنون که با شما صحبت می‌کنم، قوی‌ترین روابط است، ما از زمان شکل‌گیری انقلاب اسلامی در ایران تا به الان با این کشور اتفاق نظر داریم، روابط ما بر اساس محبت، دوستی و همکاری دوجانبه است و هم زمان در برخی مسائل اختلاف دیدگاه هم داریم.

وی در ادامه افزود: ما توجهی به برخی اختلافات میان عربستان و ایران نداریم، معتقدیم نه اختلافات عربستان با ایران دائمی است و نه اختلافات ایران با عربستان همیشگی است، اختلافات عقیده میان این دو کشور بارها آشکار و پس از مدتی حل شد، طبیعی است که کشوری با کشور دیگر در روند تعامل با اتفاقات و تحولات منطقه‌ای اختلاف نظر داشته باشد.

ایرنا:

روزنامه الرای کویت:ایران بازیگر اصلی تحولات سوریه است

روزنامه پرشمارگان الرای کویت نوشت: به رغم تلاش سازمان ملل متحد برای کاهش حجم درگیری ها در سوریه، تحولات اخیر در این کشور به سود ایران به عنوان بازیگر اصلی در این عرصه رقم خورده است .

نشریه الرای کویت در سرمقاله روز سه شنبه خود نوشت : همزمان با توقف درگیری ها در اکثر مناطق سوریه ایران به عنوان یک بازیگر اصلی در بحران سوریه تلقی می شود و با همکاری روسیه و ترکیه خواسته های خود را در این کشور را بدست آورده است.

الرای کویت با یادآوری اینکه آمریکا در پرونده سوریه به حاشیه رانده شده است نوشت: ایران و روسیه توانستند ایده های خود برای کاهش تنش و درگیری در سوریه را عملی و بیش از 40 هزار تن از نظامیان ارتش سوریه در مناطق متعددی از شرق و جنوب و مرکز این کشور مستقر شده اند تا بتوانند کنترل هرچه بیشتری از مساحت جغرافیایی سوریه را در دست گیرند.

الرای می نویسد: این گونه فعالیت های هماهنگ ایران و روسیه راه را بر اجرای ایده های دولت آمریکا در سوریه می بندد .

این نشریه کویتی نوشت: طرح های دولت آمریکا در سوریه موفقیت آمیز نبوده است چرا که همپیمانان واشنگتن که همان گروه های معارض سوری هستند دارای موقعیت مناسبی نیستند.

الرای به موقعیت برتر و قوی ارتش سوریه اشاره کرد و نوشت: پیمان و همکاری مشترک کشورهای روسیه، ایران ،عراق و سوریه مستحکم است و هماهنگی های خوبی میان این چهار کشور برای مقابله با داعش صورت می گیرد تا این گروه تروریستی نتواند دوباره در عراق پیشروی کند.

طرح ایران برای افطار 250 هزار روزه دار در غزه

غزه-ایرنا-همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان طرح افطار 250 هزار روزه دار در باریکه غزه با حمایت هلال جمهوری اسلامی ایران کلید خورده است. این طرح تا پایان ماه رمضان ادامه خواهد داشت و بر اساس آن روزانه هفت هزار و 500 بسته افطاری در بین مردم غزه توزیع خواهد شد.

این طرح از منطقه «الشجاعیه» غزه آغاز شد که در جریان جنگ سال 2014 رژیم صهیونیستی علیه غزه هدف قرار گرفت و تخریب شد.

بسته افطاری ایران شامل برنج، گوشت، مرغ، ماهی، خرما، سبزیجات و نوشیدنی می شود که در میان فقرا و مستمندان و خانواده های شهدا و مجروحان و زندانیان فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی و کسانی که خانه و زندگی شان را از دست داده اند، توزیع می شود.

طی سال های اخیر این طرح از سوی هلال احمر ایران در غزه اجرا شده است.

رژیم صهیونیستی حدود 10 سال است که باریکه غزه را در محاصره قرار داده و نقل و انتقال کالا به این منطقه به دشواری صورت می گیرد.

کد خبر 632336

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha