طرح سنجش نوآموزان دبستانی و پیش دبستانی در خوزستان اجرا می شود

خبرگزاری شبستان: مدیر اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان، از اجرای طرح سنجش نوآموزان دبستانی و پیش دبستانی در ۵۳ پایگاه استان خبر داد و اظهار داشت: این طرح از ۲۰ خرداد تا قبل از سال تحصیلی جدید اجرا می شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، علی ممبینی، مدیر اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان و دبیر اجرایی برنامه سنجش، امروز (9 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون برنامه سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان و پیش دبستانی، گفت: برنامه سنجش سلامت نوآموزان پیش دبستانی با هدف ارزیابی و غربالگری نوآموزان در زمینه های مختلف بینایی، شنوایی، آمادگی تحصیلی، اختلالات رفتاری، جسمی و حرکتی، قد و سن، اختلالات دهان و دندان، بیماری هایی که نیازمند پیگیری هستند و ... در دور بخش مقدماتی و تخصصی انجام می شود.

 

وی افزود: هر نوآموز که به پایگاه سنجش مراجعه می کند در این 13 زمینه ارزیابی می شود، اگر در زمینه ای مشکل داشت به پایگاه های تخصصی ارجاع داده خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: امسال برنامه سنجش از حالت آزمایشی خارج و طرح اجباری شده است و همه نوآموزان پایه اول در سراسر استان باید در این طرح شرکت کنند در غیر این صورت بریا رفتن به پایه های بالای تحصیلی با مشکل مواجه خواهند شد و ثبت نام آنها در سامانه ثبت نمی شود.

 

ممبینی، با بیان اینکه امسال بیش از 100 هزار نوآموز را باید ارزیابی کنیم، ادامه داد: سال گذشته 93 هزار و 337 نوآموز پایه اول دبستان مورد سنجش قرار گرفتند که از این تعداد 81 هزار و 885 نوآموز در پایگاه اولیه و مقدماتی سالم تشخیص داده شدند.

 

وی اضافه کرد: همچنین 11 هزار و 452 نوآموز برای ارزیابی دقیق تر به مرحله تخصصی ارجاع داده شدند که از این تعداد سه هزار و 496 نفر مشکوک به مشکل بینایی، یک هزار و 942 نفر مشکل شنوایی، 100 نوآموز مشکل جسمی و حرکتی، چهار هزار و 520 نفر در بحث آمادگی تحصیلی و یک هزار و 394 نفر بیش از یک مشکل داشتند.

 

وی با اشاره به اینکه در کنار این سال گذشته به صورت آزمایشی طرح سنجش نوآموزان پیش دبستانی را انجام دادیم، عنوان کرد: این طرح دو سال است انجام می شود که سال اول پنج هزار نفر در دو شهر اهواز و دزفول و سال گذشته 14 هزار و 424 نوآموز پیش دبستانی در 11 شهر مورد ارزیابی قرار گرفتند.

 

مدیر اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان، اظهار کرد: از این تعداد 12 هزار و 617 نفر بدون مشکل تشخیص و یک هزار و 807 نفر به مرحله تخصصی ارجاع شدند که 698 نفر از آنها مشکل بینایی، 258 نفر شنوایی، هفت نفر جسمی حرکتی و 254 نفر بیش از یک مشکل داشتند.

 

وی با بیان اینکه هدف ما این است که برنامه سنجش را یک سال جلوتر بیاوریم، تاکید کرد: امسال متعهد شدیم علاوه بر تمام نوآموزان پایه اول، 26 هزار نوآموز پیش دبستانی را در 17 شهر استان ارزیابی کنیم و تعداد پایگاه ها را از 46 پایگاه را به 53 پایگاه رساندیم.

 

وی با اشاره به اینکه سال گذشته در سنجش نوآموزان پایه اول، شهرهای صیدون، دهدز، سردشت، کارون و اندیکا پایگاه ثابت نداشتند که امسال برای این شهرها مجوز گرفتیم، ابراز کرد: سال گذشته عشایر دارای یک پایگاه بودند که امسال به سه پایگاه افزایش یافت.

 

دبیر اجرایی طرح سنجش سلامت نوآموزان خوزستان، اذعان داشت: بیش از 450 نیرو در 53 پایگاه این طرح را اجرا می کنند؛ طرح ملی است وهمه ادارات آموزش و پرورش و برخی بخشداری ها باید کمک کنند تا بتوانیم همه استان را پوشش دهیم.

 

وی خاطر نشان کرد: بیشترین ارجاع در بحث آمادگی تحصیلی  و دیرآموزی بوده و علت این وضعیت به خاطر شرایط خص استان از جمله ازدواج های فامیلی، تبعات جنگ و ... است که می تواند در این مورد تاثیرگذار باشد.

 

وی با اشاره به اینکه چهار هزار و 200 دانش آموز در 70 مدرسه استثنایی استان تحصیل می کنند و 830 دانش اموز هم با نیاز ویژه استثنایی هم در مدارس عادی مشغول به تحصیل هستند، بیان کرد: در آموزش و پرورش استثنایی از سن چهار سالگی می توانیم بچه ها را جذب و از دو سالگی می توانیم آموزش نوآموز را شروع کنیم.

 

ممبینی، با بیان اینکه سال گذشته 11 هزار و 500 دانش آموز جامانده از طرح داشتیم که امسال سه هزار و 500 نفر را ارزیابی کردیم و مابقی هم شناسایی و سنجش می شوند، توضیح داد: امسال دستورالعمل ثبت نام برنامه سنجش الزامی است و حتی اگر مدیری کسی را بون سنجش ثبت نام کند سامانه سنجش ثبت نام را تایید نمی کند.

 

وی یاد آور شد: هزینه سنجش هر نوآموز 20 هزار تومان است که ابتدا بای به مدرسه محل تحصیل مراجعه می کنند و مدیر مدرسه روز و ساعت سنجش را به خانواده ها اعلام می کند و در صورتی که در زمان نوبت مراجعه نشود این پروسه دوباره باید انجام و مبلغ پنج هزار تومان جریمه پرداخت شود.

 

مدیر اداره آموزش و پرورش استثنایی خوزستان، با اشاره به اینکه هزینه سنجش برای عشایر رایگان است و برای 10 درصد نوآموزان مناطق محروم و حاشیه ای هم نیم بها یا رایگان است، گفت: پایگاه ها در همه هفته به جز روزهای جمعه ساعت هشت صیح تا 12 ظهر فعال است.

 

وی افزود: خانواده ها نمی توانند بدون نوبت به مراکز سنجش مراجعه کنند و باید حتما از طریق مدرسه انجام شود و همگام مراجعه باید پرینت نوبت، شناسامه پدر و مادر، کارت واکسیناسیون، یک قطعه عکس 3 در 4 و کارت بانکی برای پرداخت مبلغ پول همراه داشته باشند چرا که پول نقدی دریافت نمی شود.

 

وی برای وکسیناسیون اولویت با نوآموزان دبستانی است و پیش دبستانی ها یک سال فرصت دارند، خاطر نشان کرد: سال گذشته در سنجش نوآموزان پیش دبستانی با پوشش بیش از 14 هزار نفر، بعد از استان خراسان رضوی رتبه دوم کشور را کسب کردیم.

 

کد خبر 632498

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha