قلب فیروزه ای شهر/ اشتیاق روزه داران برای جزء خوانی قرآن

خبرگزاری شبستان: در گوشه ای از مصلی دختر بچه ای که با چادر سفید در کنار مادر بزرگش نشسته بود توجه ام را جلب کرد نزدیک او رفتم و بعد از سلام و احوال پرسی فهمیدم که تاز به سن تکلیف رسیده و با شور و اشتیاق بسیار و با چادر نمازی که برای جشن تکلیفش بود.

خبرگزاری شبستان/ اراک

 

همزمان با ماه مبارک رمضان ماه میهمانی الهی شاهد برپایی محافل و مجالس قرآنی و پراکنده شدن عطر و بوی قرآن در نقاط مختلف شهری و روستایی هستیم که این محافل رنگ و بوی معنوی و حال و هوای خاص به شهر می دهد.

 

این برنامه ها همواره با حضور گسترده مردم مومن و روزه دار به ویژه جوانان و نوجوانان برگزار می شود که این امر فضا را بیش از پیش معنوی می کند؛ ترتیل خوانی قرآن کریم از برنامه ها و سنت‌های بسیار خوب و قدیمی است که در استان مرکزی نیز همچون سراسر کشور در مساجد، حسینیه و مصلاها در ماه رمضان با حضور گسترده افراد برگزار می شود.

 

در مصلی بیت المقدس شهر اراک نیز چندین سال است که این آیین معنوی با حضور گسترده مردم مومن و متدین این شهر برگزار می شود که این مراسم حال و هوای معنوی به شهر داده است؛ مصلی بیت المقدس در قلب شهر اراک قرار دارد؛ گنبد فیروزه ای و زیبایش تو را یاد  محوطه ای بزرگ  که که این گنبد نماد فرهنگی ودینی و پایگاهی فرهنگی و سیاسی برای حضور مردم در برنامه های مختلف است.

 

بارها در برنامه های مختلف در مصلی حضور داشتم اما امروز که به منظور ترتیل خوانی قرآن وارد آنجا شدم با فضایی معنوی و مملو از عطر قرآن که از جای جای این مکان به مشام می رسید روبرو شد.

 

 

 

وقتی وارد مصلی شدم  فضای نورانی مصلای مرا گرفت؛‌ جوانان و نوجوانان و کودکان با شور و نشاط به دنبال جاهای خالی برای خود بودند و در کنار والدین خود در  صفوف منظم که رحل ها و قرآن هایی در آن گذاشته شده بود.

 

رحل ها بر روی پارچه های سبز که یک درمیان با گلدان های زیبا و چراغ های روشن تزیین شده بود صحنه ای از بهشت را برایت تدایی می کرد؛‌ حضور در آیین معنوی جزء خوانی در مصلای بیت المقدس اراک آرامش روحی را به دنبال دارد این  شور و صفای خاص کنار قبور مطهر شهدای گمنام حال و هوای وصف نشدنی دارد.

 

در گوشه ای از مصلی دختر بچه ای که با چادر سفید در کنار مادر بزرگش نشسته بود توجه ام را جلب کرد نزدیک او رفتم و بعد از سلام و احوال پرسی فهمیدم که تاز به سن تکلیف رسیده و با شور و اشتیاق بسیار و با چادر نمازی که برای جشن تکلیفش بود و با آن احساس غرور می کرد برای حضور در این مراسم با مادر بزرگ خود راهی مصلای شده.

 

او گفت: من نماز خواندن، روزه گرفتن و قرآن خواندن را دوست دارم و همیشه با مادر بزرگم به مسجد می آیم.

 

خانم ساداتی مادر بزرگ این دختر تازه به سن تکلیف رسیده نیز گفت: انس با قرآن باید از دوران کودکی انجام شود به همین دلیل من فرزندم را با خود به این محفل نورانی آورده ام.

 

 

در این مراسم از همه قشری شرکت دارند، کوچک و بزرگ، مرد و زن ، پیر و جوان که این نشان از عشق و اردات همگان به  قرآن و احکام الهی است.

 

پسر نوجوانی که در حال خواندن قرآن بود گفت: قرآن چراغ راهنمایی برای ما انسان ها است و باید علاوه بر خواندن قرآن به معانی و مفاهیم آن نیز توجه کنیم.

 

در قسمتی دیگر جمعی از دختران نوجوان را که مشغول صحبت کردن با هم بودن دیدم کنار آنها نشستم فاطمه قدیمی دختر نوجوانی که با دوستان خود در این مراسم شرکت داشت گفت: من به همراه دوستانم همیشه برای جزء خوانی قرآن به مصلای می آییم و این امر علاوه بر ثوابی که دارد و سبب نزدیکی با قرآن می شود، ما را نیز به هم نزدیکتر می کند.

 

پیرمردی که پشت خمیده اش نشان از تجربه و سرد و گرم روزگار بود گفت: زندگی ما همواره با قرآن و احکام دینی مانوس بوده و همواره در این مسیر گام برداشتیم، قرآن است که راه درست را از نادرست برای ما مشخص کرده و ما را به سمت نور و روشنایی هدایت می کند.

 

او برکت دادن قرآن به زندگی و سعادت دو دنیا را برایم توضیح داد.

 

 

ترتیل خوانی قرآن کریم در مصلای اراک

 

آیین ترتیل خوانی قرآن کریم همه روزه در ایام ماه مبارک رمضان در مصلای بیت المقدس اراک با حضور قاریان برجسته استانی و بین المللی و مردم روزه دار شهر اراک برگزار می شود.

 

 

این مراسم چند سالی است که آغاز شده و هر ساله با حضور گسترده مردم روزه دار به ویژه نسل جوان و نوجوان روبه رو بوده است و شرکت کنندگان در این مراسم به قرائت روزانه یک جزء قرآن کریم می پردازند.

 

 

آیین جزء خوانی قرآن کریم با هدف ترویج فرهنگ قرآنی، انس و توجه بیش از پیش افراد به آیات روح بخش قرآن کریم و نهادینه کردن فرهنگ قرآنی در جامعه و بین کودکان و نوجوانان برگزار می شود.

 

 

در این مراسم که با حضور آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی، نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک برگزار می شود، ایشان پس از قرائت روزانه قرآن به تفسیر کلام وحی و کلام مولای متقیان حضرت علی علیه السلام می پردازند.

 

همچنین پس از برگزاری تفسیر قرآن و نهج البلاغه شرکت کنندگان در این محفل نورانی به اقامه نماز مغرب و عشا پرداخته و پس از آن بر سر سفره افطار می نشینند.

 

 

برپایی محافل انس با قرآن کریم در مساجد، حرم مطهر امامزادگان و مصلا ها در این ایام فرصت مناسبی برای انس و تدبر در قرآن است.

 

 

کد خبر 632774

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha